מקווה לקבל עזרה

rrachelamir

New member
מקווה לקבל עזרה

שלום לכולם, לפני כשבועיים נוכחתי לצערי הרב בפיגוע תופת שאירע בנתניה. כידוע הפיגוע הנורא אירע בקניון השרון, ואני כעובדת הקניון נפגעתי קל , אך מאז אני לא מסוגלת לחזור לחנות שבה עבדתי, שלא לציין שאינני מסוגלת להגיע לקניון. מאז ועד היום לא חזרתי לעבודה, הרופא אישר לי שבועיים מחלה. מאחר ונפשית אינני מסוגלת לחזור לעבודה הזאת אני רוצה להתפטר. שתי שאלות לי:1.ממי אני אמורה לקבל כסף עבור השבועיים הללו שלא עבדתי ואשר עליהן יש לי אישור מחלה? 2. האם מגיעים לי פיצויי פיטורין? גם אם אני זאת שיזמתי את הפיטורין? מקווה שאקבל מענה באתר זה. תודה מראש, וסןפשבוע נעים ובריא יותר לכולנו. רחלי נ.ב. האי מייל שלי לא פעיל כ``כ לכן אשמח לקבל תשובות באתר עצמו.

כמה עצות וכמה תשובות.

שלום. דבר ראשון, חשוב לדעת שעל כל נזק גופני שקורה בגלל פיגוע, יש זכות לקבל גמלה מהמוסד לביטוח לאומי, במסגרת ``ביטוח נפגעי איבה``. אם עוד לא יצרת קשר עם ביטוח לאומי, אני ממליץ לך ליצור איתם קשר בהקדם, ולהגיש תביעה בענין זה. כדי שלא יחשבו שאת סתם טרדנית (ואולי גם מסיבות בריאותיות), כדאי לך, לא להסס אלא לחזור ולפנות לרופא בתלונות על כל מה שאת סובלת ממנו עקב הפיגוע (חרדות, סיוטים, ביעותים ודברים דומים, לא עלינו). עכשיו לענין השאלות שלך: עקרונית, אם יש לך חופשת מחלה מאושרת על ידי רופא, המעביד אמור לשלם לך דמי מחלה (עד למקסימום ימים שהולך לפי הותק בעבודה, יום וחצי לכל חודש, בניכוי הימים שניצלת בעבר, אם ניצלת ועד למקסימום של 90 ימים). אבל, אם מדובר בפגיעת איבה, אז למעשה המעביד לא חייב לשלם, אלא ביטוח לאומי. לכן, בסופו של דבר מי שיצטרך לשלם זה המוסד לביטוח לאומי. עובד שמתפטר בגלל מצב בריאות, זכאי לפיצויי פיטורים (אם הוא עבד לפחות שנה באותו מקום עבודה). אבל, במקרה של מחלוקת, העובד הוא זה שחייב להוכיח שהתפטרותו היתה מחמת מצב בריאות. לכן, אם את באמת חושבת להתפטר בגלל זה, כדאי לך לקבל אישור רפואי שאומר שמבחינה רפואית לא כדאי לך (או אפילו - אסור לך) להמשיך לעבוד באותו מקום. אם יהיה לך אישור כזה, לא יהיה לך קשה להוכיח את הזכאות לפיצויי פיטורים. אבל, אני מציע לך לחשוב טוב אם כבר לעשות את הצעד הזה. ייתכן (ואני מקווה) שלאחר שיעבור זמן נוסף, תתאוששי, ולא תהיה לך בעיה מיוחדת לחזור לעבוד באותו מקום. אם אין לך טענות אחרות נגד העבודה שם, ייתכן שחבל להפסיד את העבודה בגלל מצב זמני. לכן, יכול להיות שעדיף לך לקבל עוד זמן מה של חופשת מחלה ולא להפסיד את המקום. תהיי בריאה.

למעלה