מקוה לעזרתכן

אשת איש3

New member
מקוה לעזרתכן

למרות שאני אורחת... יש לי ילדה שבקיץ תהיה בת שנתיים וחצי. אבא שלי הזמין את כל המשפחה לטיול ג'יפים בצפון תורכיה. הכוונה היא שכל לילה ישנים במקום אחר, אוכלים אוכל בסיסי כי אנחנו שומרים כשרות, ושרוב היום נהיה בדרכים. גיסתי מביאה את הילדה של בת ה-3, גם בגלל שאין לה ברירה וגם בגלל שהיא לא רוצה להפרד ממנה. אבא שלי לוחץ עליי שלא נביא את הילדה כי יהיה לה הרבה יותר נח וטוב אצל סבא וסבתא שלה (שאני סומכת עליהם באלף אחוזים). בעלי נוטה לקחת אותה, אני לעומת זאת מרגישה שעדיף לה להשאר עם סבא וסבתא וללכת לגינה, לקבל גלידה- ומבחינתה- כיף חיים. ברור שהפרידה מאתנו תהיה קשה אבל נחשוב על דרכים להכין אותה ולשמור על רצף (בדמות שיחות טלפון או הפתעה כל יום מאמא וכו'). אבל אני לא שלמה עם ההחלטה. ומצד שני אני רוצה חופש! אנחנו עובדים קשה ומגיע לנו. טיול איתה יהיה מעיק וכל הזמן אקבל הערות עצבניות על "למה דווקא עכשיו צריך להחליף לה" וכו'. גם הטיסות בשבילה מפחידות אותי. בקיצור- או שלא בקיצור- מה הייתן עושות? משאירות? לוקחות? ומה הייתן עושות כדי להרגיש פחות אשמה וחרדת נטישה? אשמח מאד לתובנות מנסיון או שלא מנסיונכן.

לא כתבת לכמה זמן, עד שבוע הייתי נוטה להשאיר,

יהיה כיף גם לכם, ולפי מה שאת מתארת כיף גם לילדה אצל משפחה קרובה שאת סומכת עליה. עוד דבר, אם הטיול יהיה בזמן שיש עדיין גן, אז בכלל רוב השבוע נשמרת לה השיגרה. נשמע לי טיול קצת קשה לילדה בת שנתיים וחצי, הן בגלל האוכל, והן בגלל הלינה וכמובן הנסיעות הממושכות.

tiger mom

New member
אני בדיוק עשיתי את זה בפסח

השארתי את הבת שלי, בת שנתיים ו-9 ל-5 ימים ו-5 לילות אצל סבא וסבתא ונסענו לחופש. הילדה נהנתה, אנחנו נהננו. מגיע לנו קצת חופש בלי הילדים. קצת זוגיות כמו של פעם. ודרך אגב: לא הכנתי מכתבים, לא תמונות (למרות שיש אצל סבא וסבתא תמונות שלנו) וממש ממש לא רציתי לדבר בטלפון כי נראה לי שזה רק יוצר יותר בעיות (שמרנו את האופציה הזו למקרה ותהיה היסטריה). אין לי רגשות אשמה. מגיעה לי חופשה זוגית. מגיעה לילדה שלי הורים שנחו קצת, הרגישו "צעירים" קצת, אגרו כוחות ובילו. אין לי רגשות אשמה כי היה לה טוב אצל סבא וסבתא. מה שכן, ממליצה, אם לא עשיתם את זה קודם, להשאיר אותה ללילה אחד לפני זה. אפילו יותר מפעם אחת אם אפשרי. אנחנו השארנו אותה חודש או חודשיים לפני ללילה אחד בסופ"ש. פשוט כדי שהיא תחווה את המצב בו באים בערב והולכים בלעדיה (היא מכירה את זה בשעות היום בחופשות מהגן שהיא מבלה שם. אבל לא שמשאירים אותה והיא הולכת לישון)

למעלה