מקדש הטיגריסים...

לירונדה

New member
מקדש הטיגריסים...

ראיתי היום בערוץ אנימל פלנט במקרה על מקש הטיגריסים בתאילנד. מישהו יודע אולי איפה זה? מומלץ להגיע לשם?

מר נבו

New member
מאוד מומלץ למי שאוהב...

התעללות בבעלי חיים וקרקסים. הנמרים נראים רע וככל הנראה ( מידע ממקומי) מסוממים במהלך שעות היום בכדי שיהיו שלווים. בהצלחה

yeya

New member
אנחנו היינו ומאוד נהינו

במקום עצמו יש כל מיני חיות משוחררות ומאושרות. הטיגריסם במקום סגור עם חבל , מסתובבים עם מדריך ל10 דקות לידם. הם דווקא נראים די מאושרים , המדריכים מלטפים אותם ומדברים אליהם. המקדש נמצא ליד קנצנבורי - לוקחים מונית טנדר וזו בערך נסיעה של חצי שעה. אסור ללבוש חולצות בצבע צהוב, אדום, וורוד אני ממליצה המפגש עם החיות מקרוב היה נפלא. ואין בכלל הופעות איתם, או התעללות כמו שיש במקומות אחרים (כל המופעי פילים / נחשים/תנינים שלטעמי הם מזעזעים)

pako27

New member
איזה חיה מדהימה

מאוד רציתי להתקרב לראות,לגעת אבל האמת כמה שזה בעל חיים עוצמתי ומדהים לי אישית היה קשה לראות אותם קשורים ומהווים אטרקצית תירות... אבל גם אני מודה והייתי חלק מאותו ז'אנר אשר מממן זאת, רק אני מקווה שהמקדש באמת הינו מקלט לנמרים אשר מספרם קטן עקב צייד לא חוקי כמו שמספרים.

אני חושב זה ההיפך מהתעללות

הרי המקום הזה הוקם על מנת לשמר את אוכלוסיית הטגריסים ולדאוג להם לבית. ומהיכן יגיע התקציב? ממני וממכם. הטגריסים לא מסוממים אלא נותנים להם המון המון אוכל כך שבכלל אין להם שום עניין בבני האדם שהולכים לידם. את זה אמרה לי בוודאות אחת מהמתנדבות במקום שבאה מפולין. ההסבר הוא שברגע שהם מסוממים הם רואים מטושטש ואז הם הופכים להיות הרבה יותר עצבניים. חוץ מזה לא נראה לי הגיוני לסמם כל יום וכל היום את הטגריסים. זה מה שנאמר ואני די מאמין ללכת או לא? זה כבר שיקול של כל אחד

pako27

New member
לא יודע בדיוק אבל מתיזים עליהם נוזל

ולא בטוח שזה מים לקרור אבל ........... מחמת הספק.....

aviron

New member
טיגריס עם שרשרת שכזו על הצואר נראה לך מאושר ?

טיגריס מאושר זה טיגריס משוחרר בטבע - יש בדרום תאילנד שמורות טבע עם טיגרסים משוחררים - כשאת סדר היום שלו הוא קובע ולא נזיר שסימם אותו ביחד עם מתנדבת פולניה שמשקרת ולוקח אותו לטיול בחצר כשהוא קשור לשרשרת ומקבל אוכל עם סמי הרגעה ומספרים עליו שבגלל שהוא שבע אז אין לו עניין בבני אדם... באמת ! שמעת פעם על טיגריס שבע בטבע שבני האדם יכולים ללטף אותו ולהעליב אותו בציוצי פוצי מוצי כמו לחתולת אנגרורה מפונקת בבית מחומם ? אלוהים - כמה שאילו שחושבים שהטיגרסים בקאנצנבורי אינם מסוממים נאיבים ! מתנדבות על אמת לפרוייקטים להצלת בעלי חיים יש ביערות - בפרוייקט החזרת הגיבונים ליער שבפוקט, למשל. לא בכלובים של טיגרסים מופלאים שהפכו אותם לחתולי אנגורה.

pako27

New member
aviron אתה צודק

אני לא הייתי חוזר שוב......... במיוחד כאוהב חתולים.

lior 30 rg

New member
הדעות על המקום הזה חלוקות.

מצד אחד, אפילו בתאילנד, היכן שהמילה בטיחות פשוט לא קיימת, לא ייתנו לטיגריסים להסתובב חופשי. טיגריס לא חייב להיות רעב בשביל לתקוף, מספיק שירגיש מאויים טריטוריאלית. כל ברדעת מבין שהחתולים מסטולים (בכלל, לפי כמויות הסמים שהם צורכים, המקום הזה צריך להיות בקופאנגאן) מצד שני- המקום משמש גם לצרכי מחקר לגיטימיים וכבית גידול לחתולים. התאים טוענים שהם בעצם מגינים על הטיגריסים הללו מפני ציד לא חוקי. הטיעון שלהם הוא פשוט: או שהם מסתובבים כאן מסטולים, או שהם גומרים בצלחת בשאנגחאי. אם אני הייתי טיגריס הייתי מעדיף סאטלה של שנים מאשר לגרות לסינים את יצר היריקה.

למעלה