מקדש הבהאי

062849542

New member
מקדש הבהאי

בדעתי לבקר במקדש הבהאי בחיפה, רציתי לדעת האם יש בזה בעיה הלכתית כמו שאסור לבקר במסגד נוצרי וכדו´ ?

062849542

New member
נחרץ ?

אם אפשר לפרט יותר סיבת האיסור, והאם יש צדדים להקל . מודה מראש

asaf2000

New member
אתה בטוח?

באהים אין להם דת משלהם, זו לא עבודה זרה רק אמונה כמו זן-בודהיזם, עד כמה שידוע לי.

א77

New member
הייתי נוהג להתארח בחיפה

לשבתות, די הרבה פעמים. התעניינתי מתושבי המקום החרדיים, וגם אצל מארחיי, הם וודאי מכירים את הנושא היטב מאחר והם גרים באיזור, הם וודאי שמעו יותר ממני. ובסה"כ יודעים שם אותם יהודים משלנו כי זה עבודה זרה. העבודה זרה עיקרה היא הצמחייה וההשקעה בה. לא ירדתי לסוף הדברים, אבל אני יודע שהשקעתם בגינה שם, היא המון כסף. בכל אופן כך נאמר לי.

לפי אנצקלופדיה עברית אמונתם דומה

לנצרות. לא סביר שישקיעו מיליארדים רק לשם פילוסופיה תיאורטית. השאלה היא האם הם עובדים את האליל. מסתבר שכן. מכל מקום קשה לקבוע בדבר מסמרות. מעניין האם יש מישהו מהם "שהתפקר" וספר את האמת שמאחורי מצגת הזהב שלהם.

asaf2000

New member
איזה אליל?

עד כמה שזכור לי הגנים בחיפה זה לכבוד המנהיגה שלהם שקבורה שם, אבל הם לא עובדים אותה.

א77

New member
ומי זו המנהיגה.

איזה תורה היא הנהיגה. ובעצם אם הנהיגה אותם תורה כלשהי עד שהפכה למנהיגה, כבוד גדול רוחשים לה, אבל לא שעובדים עבודת אליל כי אם כבוד גרידא. איני מתמצא בזה כי לא התעניינתי בזה. יש לי דוד שממרפסת ביתו משתקף הגן. אותו דוד אינו חרדי, ממנו שמעתי תיאוריה מסויימת. ומאידך בבקריות החרדיות שבחיפה, שלהגיע אליהן עברתי סמוך למקדש הבאהאי, שם שמעתי תיאוריה מעט שונה. בכל אופן, שמעתי לכאן ולכאן.

תאמין לי שלא העמקתי בזה,

פשוט התעניינתי האם זה ע"ז. שירתתי שם בצבא והיה נ"מ לכמה דברים.

asaf2000

New member
באהים

אפשר לקרוא עליהם כאן ופה. באינטרנט ההתיחסות היא אל "האמונה הבאהית" ולא כאל דת.

א77

New member
וכתוספת לאחר שקיבלת תשובה מדוייקת

כתבת: האם יש בזה בעיה הלכתית כמו שאסור לבקר במסגד נוצרי וכדו´ ? מסגד אינו נוצרי. וראיתי לנכון להעיר. כיון שהבאהאיים הינם בגדר נוצרים. לכנסייה אסור להכנס. ומסגד אינו כנסייה. למרות שגם כנסייה אינה מקום כשר, עכ"ז הטומאה שבכנסייה היא גדולה ושם אסור לבקר כלל כמו שענה לך מכובדינו הנאמן למקורות.

ephi79

New member
בהאים

לפי האתר הזה האמונה הבהאית יצאה מתוך האיסלאם ולא מתוך הנצרות. על סמך מה אתה טוען שהם נוצרים? בכל מקרה, אני מכיר יהודים יראי שמיים שביקרו במקום (בגינות, לא בבית התפילה).

א77

New member
לפי הקישורים שבכרטיסך האישי

אין זה חדש שאני נמנע מלהתפלסף אם חוזרים בשאלה. איני מכיר את האתר שהבאת אודות אותה דת, ואיני מעוניין לקרוא בו. הבאהיאם איני מתעניין בדיוק ממי הם יצאו. מה שוודאי שאינם מוסלמים, והרבה יותר קרובים לנצרות מאשר לאיסלאם. ובקשר להיכרותך 'יראי שמים'. חוששני שאין תיאום בינינו למושג 'יראי שמים'.

א77

New member
בהודעה זו

בהודעה זו כתבת :אני מכיר יהודים יראי שמיים שביקרו במקום. מה הקשר לרב שאר ישוב כהן ??? הוא בחייו לא ביקר במקום. פסיקתו זו אם היא אכן נכונה, לא נכתב שם מקורה, ומה שבטוח שאני מכיר יהודי ירא שמים חיפאי שמעולם לא נהג לפי פסיקה זו. כוונתי ליהודי ירא שמים חיפאי בשם הרב שאר ישוב כהן.

asaf2000

New member
מה שלא מובן לי

מה שלא מובן בלינק שאפי הביא זה המשפט: "הרוצה להחמיר על עצמו רשאי אך לא במחיר מחלוקת בתוך המשפחה", איך זה מסתדר עם הכלל של ספק דאורייתא לחומרא?

למעלה