מקדחי שקען

מקדחי שקען

היה פה דיון קטן לפני כמה זמן על סט של 3 מקדחי שקען שקניתי בל.כ. במחיר נמוך של כ- 30 ש"ח לכל הסט.
היום יצא לי לבדוק את המקדחים לראשונה על עץ רך (אורן מודבק וסנדביץ ליבנה), בעזרת מברגת קלאץ' 10.8.
הקידוח קל וחלק כצפוי, החלק המורחב של המקדח עבד גם הוא ללא בעיות, העניין היחיד היה קביעה מדויקת של עומק השקע לראש הבורג.
הטבעת שעל כל מקדח מטרתה לאפשר כוונון מיקום השקע לראש הבורג יחסית לקצה ראש הבורג, לטעמי חסרה טבעת נוספת כגובל לעומק ראש הבורג, מה עוד שעם כל הנסורת צריך לעצור ולנקות לפני סוף הקידוח כדי לראות בכלל איך מגיעים לעומק אחיד.
עוד סיפור די מצחיק, למקדחים ראש משושה ונהניתי לעשות עבודת הברגה קטנה ללא הטקס הרגיל של מקדחה ומברגה בנפרד, או פתיחות תכופות של הפוטר להחלפה בין מאריך הביטים למקדח. מתברר כי עדיין יש צורך בתפיסת המקדח עם הפוטר, אחרת בסיום הקידוח המקדח עשוי להישאר בתוך העץ.
ועוד שאלה, קטרי המקדחים 2.5, 3 ו- 3.2 מ"מ, האם מתאימים לברגי 3, 3.5 ו- 4 מ"מ בהתאמה? האםיש ממש חשיבות לקוטר הקדח המקדים?

yulevi

New member
יעקב

יש לי את הסט ואין לי בעיה עם השקענים,מעל הלהבים יש טבעת המשמשת כמעצור עומק
מקדח ה 3.2 ממ יתאים לברגים 3.5 ,הקדח המקדים חשוב כדי ליצור אפקט מתיחה \לחיצה לבורג בשעת ההברגה
בורג ההלן שמהדק את המקדח צריך להיות סגור היטב,במידה ואינו סגור היטב המקדח נתקע ונשאר בעץ
קח בחשבון שזה סט שעושה את העבודה אך אינו איכותי כשקענים אחרים,מניסיון עבר עם סט כזה השחזת השקען נשחקת די מהר

יהודה

יהודה, החלק שהתנתק לא היה המקדח הספירלי אלא האביזר כולו, שתנתק מהמברגה כיוון שהכנסתי אותו למחזיק ביטים ולא ישירות לפוטר.
הטבעת מגיעה לעומק שמאפשר אולי הכנסתפקק לסגירת הקדח, העומק אליו ניסיתי לכוון הרבה יותר רדוד כ- 2 מ"מ בלבד להבאת ראש הבורג למישור העץ.

uriler

New member
רק הערה - הראש המשושה אינו מיועד עבור מחזיק

ביטים אלא עבור מברגות בעלות מתאם משושה 1/4 אינץ' (למשל מברגות אימפקט או הדגם הזה של מקיטה - http://www.z-tools.co.il/product.asp?prodID=1266 .

בשימוש בכזו מברגה, החלק המשושה ננעל (ולכן החריץ שיש בו במרחק קטן מהקצה), ואז הוא לא יישאר בעץ...

בשביל זה מעלים פוסטים כאלה עם תהיות

כדי ללמוד משהו חדש...
יש לי גם מברגת אימפקט תואמת (בוש 10.8), עם אביזר בקצה כפי שמופיע בצילום (מושכים את הקצה, מכניסים את הביט ומשחררים לנעילה).
מעדיף עליה את מברגת הקלאץ' כיוון שאני אוהב לעבוד לאט ובנחת, לא אוהב את נטיית האימפקט להתנפל על כל מכשול ולהסתכן בהריסה שלו.
בפעם הבאה אנסה לקדוח את הקדח המוביל עם האימפקט ונראה מה יקרה (האם אני מספיק מיומן עם ההדק כדי לא לקדוח עמוק מדי), או שאחזור למקדחה הישנה והטובה עם פוטר ידני טוב ובר נעילה.
תודה על ההבהרה

בל.כ.

יש חנות ברמלה בשם ל.כ., גגל אותם.
מתמחים בציוד זול יחסית, קונים גם סטוקים של ציוד משומש מה שלעתים קוסם לחובבי כלים ישנים וגרוטאות

למעלה