מקדחים מרובעים

tzuri26

New member
מקדחים מרובעים

שלום האים יש למישהו מושג איכן אני יכול לקנות את זה בארץ

milch

New member
קידוח חורים מרובעים

כפי שניתן לראות בתמונה, המקדח אינו מספיק. הפעולה היא קידוח חור עגול + ניקוי הפינות ע"י צינור מרובע שמושחז לקבלת 4 פינות כמו מפסלת. לשימוש במקדח כזה יש צורך בהתקן יעודי למקדחת עמוד. לא ידוע לי שניתן לקנות את ההתקן בארץ אך יש חברות בארה"ב ששולחות לארץ.
אפשרות שניה היא מכונה יעודית לכך שניתן לקנות אצל יבואני/משווקי מכונות נגרות. רשימה ניתן למצוא במדריך "עץ-דע".

milch

New member
זה טוב לכמה דברים

פעם כמעט רכשתי את המכונה...

לפני 15-20 שנים היה באופנה שולחנות עם קישוטי כפתורים מרובעים סביב.
תפקיד יותר משמעותי היא ליצירת ה"שין" בחיבורי שין-גרז. קודחים מספר חורים סמוכים ואז ביצירת הגרז אין צורך לעגל פינות להתאמה מלאה ומושלמת.

רוני1955

Active member
לא השתכנעתי.

החורים הם לא מרובעים לגמרי. הפינות מעוגלות לפי קוטר המקדח. לכן, בחיבורי שין וגרז יש עדיין עבודה ידנית עם שופין לתיקונים והתאמות. בכל שנות עבודתי, בכל מיני תחומים, לא זכור לי שהייתי זקוק למכשיר מסוג זה. יכול להיות שיש כאלה שכן צריכים, אבל אני עדיין חושב שזה 99% גימיק. בעבודות עץ, רוטר עם שבלונה מתכווננת יוכל לעשות את אותו דבר, ואין לו מגבלה לקוטר המקדח. עם אותו סכין אפשר לעשות איזה גודל חור מרובע שרוצים.

milch

New member
לא באתי לשכנע אלא להסביר

הרי לפני זמן מה טענת שאין משוריות עם שיניים לשני כיוונים. יש כאן מישהו שטוען שיום שלא לומדים משהו חדש הוא יום מבוזבז.
הנה הסבר פעם נוספת: על המקדח העגול יש צינור מרובע שפינותיו מושחזים ומבצעים פעולת מפסלת. הצינור אינו מסתובב ויורד מעט אחרי המקדח ומנקה את הפינות באופן מושלם.
הפעולות שאתה מתאר הן ברמת החובב והמבצע המזדמן, למיקצוענים זה בזבוז זמן ולכן יש כלים ומכונות יעודיים.
אני מקווה שהמכונה שברשותי לחיתוך מסגרות לא תחשב בעיניך גם כ-99% גומיק. מכונה פנאומטית שיש לה אלמנט מהדק שמתאים את עצמו לצורת הפרופיל וחותך עם שני להבים באותו זמן.
לדעתי לא כל מכונה/ציוד מיקצועי שאינך משתמש בו בתחום עיסוקך ואתה פחות מכיר, צריך לזכות לכינוי "גימיק".

נ.ב. יש גם "מקדח", יותר נכון כרסום שיוצר חורים מרובעים במתכת באמצעות כרסומת. כאן באמת נשארות פינות מעוגלות מזערית.

רוני1955

Active member
למה אתה כועס?

לא טענתי שאין משורית כזו. אמרתי שאני לא ראיתי ולא מכיר.
לגבי מכונות של נגריות מקצועיות, ברור שלמי שצריך את זה, זה לא גימיק. אני מדבר ברמת האדם הממוצע.
http://www.youtube.com/watch?v=L5AzbDJ7KYI

milch

New member
לא כועס בכלל, רק מתפלא...

התרשמתי מידיעותיך המיקצועיות המגוונות ולכן גרמת לי להרים גבה עם הפגנת חוסר פתיחות לדברים שאינם בתחום עיסוקיך הספציפיים.
המשורית זו סתם דוגמא...
שאלת למה המקדח המרובע טוב? נסיתי להסביר, כנראה שלא הבנת לגמרי, עפ"י תגובתך לכך, ולכן הפליאה שלי ממך באופן אישי.

למעלה