מקבץ שאלות חדש

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif אורה הכפולה

Ora pro nobis האם בדרך כלל נאמר רק למריה הקדושה (Sancta Maria): "התפללי בעדנו", או שנאמר בהקשרים שונים, נגיד, גם לקדושים שונים.

Apellai

New member
ככל שזכור לי רק למריה הכוח

להתפלל "למעננו". לקדוש פונים באופן אינדיבידואלי ויכולים לבקש ממנו התערבות על בסיס אישי

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif מעמדו של המקף

את המילה ע"י מתקנים לרוב ל-על ידי. השאלה היא אם מיקוף הכרחי (על-ידי), או שמקובל לכתוב גם "על ידי", ללא מקף (מקובל - ותקני, כמובן).

Fanja

New member
העדפתי האישית": עם מקף, כי

כשאני קרואת על ידי אני חשובת על הידיים של

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif עוד על המקף: תל אביב

האם גם את שמה של העיר הגדולה מקובל לכתוב גם ללא מקף, או שזו כבר נחשבת שגיאה?

אלדד, גם פה אני מעדיפה בלי.

ברור שהמילים קשורות, אבל זה כמו לשאול אם צריך מקפים ב"על-לא-דבר". (או שאני מדברת שטויות
) בכל מקרה, אני מעדיפה בלי. נראה לי שהעין מחברת את המילים באופן אוטומטי...

Eldad S

New member
מעניין. טוב, אני מחפש להקל,

לא להחמיר (והקלה פירושה השמטת המקף). אבל אני לא מעוניין להשמיט מקף אם התוצאה תהיה שגיאה בעברית.

../images/Emo32.gif אלדד ,

תראה מה מצאתי, אולי זה יכול לעזור למי שעוסק בשפה הערבית ובערביזם, נכון?

Eldad S

New member
נהדר! ../images/Emo24.gif

יש כאן מידע מעניין מאוד, ונראה לי שהוא עשוי להיות מועיל ביותר. תודה!
אעלה זאת בקרוב לקישורי הפורום או לטאגליינס.

henor

New member
אימצתי את העמדה של השמטת

מקפים בכל מקום שאפשר, וזאת כדי לשמור על אחידות (בדברים שאני עורכת בלי כללים של הוצאה על הראש). לגבי תל אביב ודומותיה - הוצאות מכובדות מאוד כותבות בלי מקף, כך שיש מספיק אילנות גבוהים להיתלות בהם.

Eldad S

New member
יופי, טוב לשמוע.

עכשיו ארגיש נוח יותר להשמיט מקפים.

המקומות היחידים שהאקדמיה

מדברת על מקפים הם בצירוף של מילית ושם: "שמות המורכבים ממילת יחס ומשם נכתבים בשתי תיבות ומקף ביניהן: בין-לאומי, על-מפלגתי, תת-קרקעי. הוא הדין בשמות המורכבים מן המילית דו- ומשֵם." ראיתי שגם בצירופים כגון: ירוק-הדסי, לא-פעיל, חברתי-כלכלי יש מקף. בכל שאר הצירופים בחוברת של האקדמיה אין כמעט מקפים, וגם אין התייחסות לנושא.

Eldad S

New member
תודה רבה.

יש לי בעיה גם עם "בינלאומי". לפי האקדמיה, המילה אמורה להיכתב "בין-לאומי", אבל הצורה "בינלאומי" כבר יותר מדי רווחת אצלנו, עד כדי כך שזה נראה לי התחכמות יתרה לערוך אחרים שכתבו "בינלאומי" ולתקן אותם.

למעלה