מקבץ אירועים

Amoureuse

New member
מקבץ אירועים

כבר הרבה זמן שאני כמעט קוראת פאסיבית, מקסימום הערה פה ותגובונת שם, כבר ממש מתחיל להיות לי לא נעים. אז זה לא אתם, זה אני
. אין זמן, לא לסעוד, לא לקרוא פורום, רק ליפול מול הטלוויזיה בעייפות בערב. אבל השבוע פתאום עבר משב רוח רענן, ולהלן התוצאות. ביום שני נערך בתהל, שאתם יודעים כמה היא חביבה עלי, ערב "פיאסטה ספרדית". זה מין ערב סגור (משלמים בכניסה, 99 ש"ח לאדם) במהלכו הסתובבו מלצריות עם מגשי טאפאסים מגוונים, רובם ממש טעימים, והכמות מוגבלת רק ביכולת הקיבה הפרטית. לצד הטאפאסים נמזגו יינות - 4 ספרדים ואחד ישראלי - גם הם ללא הגבלה (אני באופן אישי הגזמתי מאד!). אחרי שכבר לא יכולנו יותר, היתה הופעת פלמנקו קצרה. אני ניצלתי את העובדה שכולם קמו לראות, והשתרעתי על הספה כדי לעכל את כמות היין שהעריתי לקרבי. אילו שצפו נהנו גם הם, כך דווח לי. לפי עכבר העיר יערכו עוד כמה ערבים כאלו בקיץ, אז זה מומלץ. דבר אחד: לבוא מוקדם. לא שומרים מקומות ולא כולם יושבים. לי זה לא נראה כיף לעמוד כל הערב סביב שולחן קוקטייל. למזלנו, חברינו שהגיעו ב 8:15 תפסו את שולחן הישיבה האחרון בפנים (היו גם בחוץ).

Amoureuse

New member
וההמשך

בהשראת כל האחיות שסיפרו פה על בילויהן עם אחיהן המתגייסים, החלטתי גם אני להזמין את אחותי לארוחה. (סתם. האמת שהיה לה יומולדת). הלכנו לסי פוד מרקט. אני מודה, זו היתה הפעם הראשונה שלי שם. שמעת שבעבר הם לא היו מסעדת פורמולת דגים (סלטים כלולים במחיר העיקרית), עכשיו הם כן. מכיוון שאנחנו תמיד לוקחות יחדיו מולים כשאנחנו ביחד (מסורת שכזו), וגם שרימפס חביב מאד במיוחד על כלת יום ההולדת, אז הזמנו מהר. זו היתה טעות. תוך כ-10 דקות הגיעו המנות, ואנחנו עוד נהנינו לנו בנחת מהסלטים של המנה הראשונה. ממש היתה הרגשה של פאסט פוד. האוכל היה ככה-ככה. השרימפס וגם המולים היו מעט צמיגיים. הסלטים היו סבירים אבל לא מלהיבים. לאור האיכות החלטנו שאת הקינוח נאכל במקום אחר, ויצאנו ב 147 ש"ח לפני שירות, עם כוס יין וקנקן דיאט קולה. משם צעדנו לכיוון שדרות רוטשילד, והגענו על לה סנטראל. אם כבר קינוחים, אז במקום הנכון. חלקנו עוגת מוס שוקולד ופירות יער מ-ד-ה-י-מ-ה. היה פה פעם דיון האם לאכול קינוחים במסעדה עצמה או לא. אז נראה לי שאם המסעדה היא ברדיוס סביר מלה סנטראל, פשוט אין שאלה. (המסקנה מבוססת גם על טעימה קודמת והרבה חוות דעת הסביב, זו לא רק העוגה היחידה הזו, כמובן). תיכף ההמשך.

Amoureuse

New member
ההמשך, בעיקר ../images/Emo32.gif

ולסיום השבוע נפגשתי עם חברה בסוזאנה בנוה צדק. אין הרבה מה לספר, במיוחד שאכלתי רק גלידה (לא רעה). המקום עצמו, אם יש מישהו שלא מכיר, מקסים. ההמלצה שייכת לחנות תכשיטים שראינו כששוטטנו אח"כ ברגל מסביב. לא זוכרת את השם אבל זה היה בקצה של רחוב שבזי (הרחוב של סוזאנה), ממש בפינה, לכיוון דרום. זו מעצבת שיוצרת תכשיטים מחרוזי זכוכית צבעוניים עם דוגמאות עליהם. קשה להסביר, צריך לראות. אז למי שאוהבת צבעוני, פשוט מומלץ. בתכנון להיום לחזור לשם עם הבעל, שיקנה לי מתנה... בשבוע הבא, אם לא יהיו שינויי רגע אחרון (יש לי נסיון רב בשינויים כאלה), העבודה שולחת אותי למילנו ולבריסל, או יותר נכון חורים קטנים לידן. משם אני מתכוונת להמשיך לסופ"ש מקוצר בפאריס. אני מקווה שיהיו לי המלצות טובות כשאחזור
.

liti

New member
תעשי חיים בנסיעה!

תעבדי כמה שפחות ותאכלי כמה שיותר (למרות שמן הסתם זה ייצא להיפך...)

עמית@

New member
סקירות כיפיות ../images/Emo45.gif

ברוכה היוצאת מהארון
הבנתי מאחרים שלאחרונה סי פוד מרקט ממש

kaya11

New member
סי פוד מרקט...

יום אחד נתקעתי בלי דגים וסי פוד מרקט היה בדך שלי אז עצרתי שם וקניתי דניס... עשיתי טעות ולא ביקשתי לבדוק מקרוב וכשהגעתי הבייתה וניסיתי לפלט אותו גיליתי שעבר זמנו מזמן.... הבשר פשוט נמס לי בידיים... כמובן שזרקתי אותו (אפילו לחתולים שלי לא הייתי מוכנה לתת דבר כזה...) ורצתי לארבע דייגים לקנות דניס טרי ויפה... מאז אני מתרחקת משם! מקום שלא מקפיד על הטריות של הדגים שלו הוא מקום מסוכן!

anat11

New member
הפיאסטה הזו נשמעת מעולה + דיווחון

צריך לעקוב. אגב, לא ממש מסעדה, אז אני לא יכולה לתת דיווח "פורמלי" אבל בכ"ז אשתף אתכם ששוב נהניתי מהאוכל של מצפה הימים. הלחמים שהם אופים במקום והגבינות שהם עושים לבד מגידוליהם האורגניים, תמיד שובים את לבי (ופי). גם העוגות שבהן משולבים רבים מהפירות הגדלים במקום והחלב של המחלבה המקומית, גם הן משובחות. אני תמיד ממעטת שם במנות החמות (דגים) ועושה סיבובי ראשונות, סלטים ואחרונות עד כלות. יצויין: מדובר על "חדר האוכל" של המקום, לא על מסעדת מוסקט (הבשרית) הצמודה (שגם היא משובחת לפי ביקור קודם, אבל הפעם לא יצא).

meravbr

New member
נשמע טוב הערב הזה...

שתהיה טיסה נעימה ואחלה סופשבוע בפריז ...

Lear22

New member
ארועים ארועים היו לך

הלוואי עלי כזה הספק :)) נשמע ממש כיף. אני המון זמן רוצה לבקר בתהל, וזה לא יצא. אבל לפחות עם אוכל ספרדי התחלתי שבוע שעבר באלי אולי. והיה מצויין ברמות. אני אכלתי בסי פוד מרקט לפני כמה חודשים והיה סביר, לא יותר ולא פחות. בערך כמו שאת אומרת. אני לא מתכוון לחזור לשם בקרוב. לדעתי עדיף בג'קו כמה נחת עשית לי כשהלכת לאכול את הקינוח בלה סנטרל! קמפיין קב"א - קינוח במקום אחר - מצליח! כן ירבו כמוך!

Amoureuse

New member
לא לקנא ../images/Emo13.gif

כמו שברולה אבחן אותי כבר מזמן, אצלי זה תמיד בא בצרורות ואח"כ מנוחה ארוכה. זה דווקא לא הכי טוב, אבל ככה זה יוצא. אלי אולי נהדרים - מקום טוב להתחיל עם אוכל ספרדי. ולגבי ג'קו, אני ממש מסכימה, ומימשתי זאת אתמול. אכן לקחתי את הבעל לנווה צדק לחנות התכשיטים שסיפרתי עליה (לא קנינו כלום בסוף), ואז הוא רצה גם דגים (כי בסי פוד מרקט הוא לא היה איתי) והלכנו לג'קו. לקחנו מוסר בגריל, חצי מנה שרימפס בחמאה שום ויין, וחצי מנה קלאמרי מטוגנים. השרימפס היה ע-נ-ק. מזמן לא טעמתי שרימפס כל כך טוב. הקלאמרי היה בסדר גמור (אני אף פעם לא ממש מתלהבת מקלאמרי מטוגן בפירורי לחם או מה שזה, זה חביבו של הבעל). המוסר היה גם בסדר גמור, אולי טיפונת יבש מדי, אבל עדיין טעים. הסלטים בפתיח היו יותר בהחלט טובים מסי פוד מרקט. עם קולה, מאלט וקפה שילמנו 175 לפני טיפ והיינו מרוצים. לא הלכנו ללה סנטראל כי היינו מפוצצים! חבל, זה ממש קרוב...

Lear22

New member
קלאמרי = פלסטיק ברוב הפעמים

עדיין לא מצאתי את המסעדה שעושה את זה בצורה שממש תתן לדבר הזה טעם ממשי

עמית@

New member
אני טעמתי קלמארי רך ומדוייק

ב"ברברסקו"
ואני בדרך כלל לא חובבת את היצור הזה בצורתו האכילה, וההוא היה עשוי בחמאה ולימון וטעמים של ג'ינג'ר- קסום

רומי 007

New member
ליר - בתור חובבת קלמארי

אני סבורה שהדרך הנכונה לאכול אותם הינה בצריבה קלה במחבת עם רוטב מתאים - רצוי לימון ושום - ככה אכלתי במסעדת לה ביסטרו באילת והיה מעולה, רצוי כשהם שלמים כגלילים מקופלים ולא בטבעות (הכי מושלם היה ברושפלד אבל כבר אין), מצויין היה בלחם ארז בעונה שעברה ברוטב מזרח - רחוקי כלשהו שכלל גי'נג'ר לא יודעת אם זה עוד מוגש, בארטישוק יש מנה מעניינת וטובה במסגרת הראשונות תפריט הערב. מחכה לנסות בברברסקו בעקבות המלצת עמית. אל תתיאש - מה שמוגש לך בד":כ מצופה או בטעם צמיגי וקמחי זה לא הדבר האמיתי.

חמניה1

New member
../images/Emo6.gifגם אנחנו היינו אתמול בג'קו

בדיוק חשבתי לכתוב ביקורת על ג'קו. הסתכלתי אם כבר כתסו ביקורות. לא ידעתי שיש חצי מנה של קלאמרי. אני יצאתי מפוצצת מהמנה השלמה. אני מאוד אוהבת את הסלטים שלהם. במיוחד את האיקרה, הדגים המלוחים העדשים והבטטות. הבעל גם הוא לקח מוסר ומאוד נהנה. אני חייבת לציין שלמרות שלא ציפיתי למתוקים שווים, הבווריה היתה מצוינת. דרך אגב לדעתי הסניף הת"א הרבה יותר טוב מזה בהרצליה. באיזה שעה הייתם ? אנחנו היינו לקראת 4.

Lear22

New member
בת"א באמת טוב מאוד

אבל גם בהרצליה מצויין אין ככ הבדל כי הדגים הם אותם דגים פה ושם וגם הסלטים

Amoureuse

New member
אנחנו היינו מוקדם יחסית

ב 4 כבר היינו מזמן בבית, אז כנראה לא נפגשנו

למעלה