מקאלאן גולד...

foodnwine1

New member
מקאלאן גולד...

סוף סוף הצלחתי לטעום קצת מהסדרה החדשה הקרויה 1824, המורכבת מ4 ויסקים NAS - גולד, רובי, דיינה, אמבר. רבות דובר עליה בעיקר כביקורת, ומעניין איך היא תצליח בשוק. מאחר וזה מקאלאן, אז נראה לי שזה די ילך להם.
בגדול, למקאלאן אין מספיק ויסקי ישן שיושן בחביות טובות, ולכן הם עושים תעלולים בכדי לערבב מכל הבא ליד, כאשר הגולד הוא הצעיר ביותר ואמור להכיל ויסקים החל ב 9 שנים עד 15 כלומר להחליף את המקאלאן 10...
הויסקי הוא נחמד, קל לשתיה, עם דבש, מאלט, אגוזים קצת מתובל יותר בפה, עם רמזים לשוקולד וקקאו בסיומת.

חמוד, אבל במעל 30 לי"שט אפשר להשיג דברים יותר מעניינים, ואיכותיים (אם או בלי גיל). ויסקי די בסיסי, אבל עשוי טוב ס"הכ. יש למה לצפות כי אחיו הגדולים יותר והיקרים יותר גם טובים יותר. אעדכן.

אני מחכה לגרסת הדיאמונד

שמעתי שהיא בערך כמו הפלטינום, אבל קצת יותר טובה מהסילבר פלוס (שעליו מקבלים מיילים במועדון הנוסע המתמיד של אל על).

הושמעה לא מזמן ביקורת נגדי על כך שאני תוקף רק את ארדבג (מכנה את המקום מסעדה וכו'). הנה הזדמנות לתקן את המעוות: המקאלן היא אמנם מזקקה, אבל המזקקה הכי בריטית בסקוטלנד. פעם עוד היו שם דברים מעניינים לשתות אבל מאז שהם החלו להזנות עצמם הם הפכו לסוג של בדיחה. כשביקרתי שם נכנסתי להלם ומסתבר שלא טעיתי - החברה האלה חושבים שהם מוכרים טלפונים סלולריים או נעליים.

עדיף שיקראו לבקבוק הבא שלהם המקאלן זבל-חארטה-בלוף. אני חושב שבגאלית זה משהו כמו אוגלייל-רובי-ספייס.

מה יהיה עם עולם הוויסקי?

foodnwine1

New member
כבר השמעת את ביקורתך זו בעבר

זה לא חדש.
מקאלאן מוכרים כל שיט שהם מוציאים לא משנה כמה הוא עולה, ובמיוחד אם הוא במהדורה מיוחדת כי יש מלא "אספנים".

אוהב מאוד את הויסקי שלהם האמיתי מפעם, זה שהיה בשרי 18 ו 30 שנה אבל זה יקר מדי ואין להשיג. במקום זה הם מוכרים זבל מחביות בנות מאה או FINE OAK שקרכלשהו .

אגב הדיימונד ג'ובילי הוא ויסקי אמיתי שלהם שקניתי לפני שנה ב 350 לי"שט וכיום שווה פי 3. אמכור אותו בעתיד לטובת קניית ויסקי אמיתי שאפשר לשתות. למשל כמה בקבוקי פרקלאס 40 שנה.

אכן, עצוב

בחיי שחשבתי שהמצאתי את גרסת היהלום...

מסתבר שהמזקקה הבריטית הזו כבר הקדימה אותי. מזמן הפסקתי לעקוב אחרי הביטויים השטותיים שהם מוציאים חדשות לבקרים (מאז, בערך, שהפסיקו עם האלגנסיה החביבה).

גם כהשקעה הם לא ממש מעניינים אותי. בסוף יסתבר שהם קונים ויסקי מאירלנד או משהו. אלוהים ישמור.

אילן די

New member
יהיה מעניין להשוות ל-10 הקודם

אני משער שלפחות מבחינת הפרופיל, הנוטים יהיו דומים.

למעלה