מצריים 1231 לפנה"ס

arieltr

New member
מצריים 1231 לפנה"ס

לפני שנים רבות, בממלכה העליונה במצרים הקדומה נפל דבר.

ביום מעונן חלקית, חצי שמש חצי טיפות, נכנס הזוי אחד בדלת הארמון ויאמר: "שלח את עמי".

וואלאק כאילו לא חסרים טיפוסים הזויים במזרח התיכון.

ויאמר המלך רעמסס (רמי) השני "מה זה היהודים האלה מאיימים עלי בכשפים, רוצים חירות?" ............לא!

וילך המלך לספריית ממלכתו העליונה וישקוד על המלאכה וישב יומם וליל לפיתרון שערוריית ההזוי. "אוחח" חשב המלך, "אם רק היה לי אום שמום בטוח היו דוחים את הבקשה המוזרה של הישראלים האלה." ויכנס למשרדו באישון בוקר חמישי ויכריז דיון חירום עם שורת חכמי מועצת ההירוגליפים. ישבו וחשבו וישבו. ועוד קצת. ובבוקר, ויקיאו ריק מתוכם החכמים ופיתרון גורנישט.

וירים טלפון המלך רמי לראש הממלכה התחתונה - תות'עחננה'מון, ויבקש לאחד כוחותיו עם התות להגנה על ממלכתו מהמטורללים העבריים. ויאמר תות הגדול לרעמסס רמי השני "עזוב אני בדרך לדייט עם מלכה שיבא, וחוצמזה אני הרי כבר מת איזה 150 שנה, אז תן לישון בשקט". אט אט, ויכרסם הפחד במלך רמי, עד גזול שעות שינה ממוחו הקודח.

ויתפלל המלך רמי לאל השמש 'רע הגדול' ויבקש עיצה בהולה.
ויאמר לו השמש "מה איתך רמי כי נהיית לחוץ? הכולה כמה תימנים מכינים פיתות, מסתלבטים עליך". ויצלול אל השמש למצולות. וירגע רמי השני, וישקע בשנת הלילה. ויתעורר מחרת הבוקר לגנחות העונג של פילגשו פטמה, ויגלה כי חלום פנטזיה היה הדבר, אך מציאות היא זעקות נתיניו הרועמים על מים אדומים. "דם הביא עלינו ההזוי" זעקות ברחוב.

וירוץ רמי בשנית למקדש אל השמש, ויזעק לעזרתו, אך אבוי, מאוחר הרגע, כי הפליג אל השמש רע למצולות העולם. ויחזור המלך רמי לכיכר המלכים ויחשכו עיניו, ויראה כיאוס צפרדעים, כינים, שחין, ברד ומה לא. ויכנס לארמונו וימצא את בנו בכורו גמור על ריצפת השיש, ממנת יתר של אסיד אוונגארד. ויזעק רמי זעקת קללה לאויר השמים, ויטל קלון על אל השמש, ויסלקו מפנתיאון האלים המצרי.
וישמע אל השמש את הבשורה וירעם כי אבד כבודו. ויתפוס הייאוש את קרנו, ומתוך דיכאונו במצולות משרדו, עיצה עוץ יעוץ. ויקלד על פסנתרו את מספרו של קולגה מקצועית, מומחה חפירות והסרת קללות.
ובצידו השני של הקו, וירים אל החלל והכוכבים את הטלפון ויאמר לאל השמש החיוור: "תכין חצי מנה יא שמש, ותוסיף חמוצים". ויאמר השמש לאל הכוכבים: "המצרי סלקני ממקדש האלים, בגלל ההזוי ועמו". ויענה לו אל הכוכבים: "הסדר דאגה מליבך. המצרי יפול, ואנו נמליך פרעה חדש לעולם, אחד משלנו. אני בדיוק חופר וזורע אותו בזה הרגע במדיטציית הסקסטט החולנית שלי."

ותשקט הארץ 3200 שנה.

arieltr

New member
1969 לספירה

הנה הגענו לתקופת העולם המודרני, לשנה בה קם פרעה חדש. שנה בה הוא יראה לכולם בעולם המוסיקה, למי יש את השליטה על מכות הסאונד שישלחו את כולם פה לאישפוז בגבול החיצון של שביל החלב.

לא רציתם ג'אז, לא רציתם קראוט, לא רציתם אוונגארד. לא רציתם נוייז.

אז לא רציתם.

אבל שנתיים קודם, מתוך חדרי ההקלטות, בשנתו האחרונה של אל החלל והכוכבים קולטריין, צמח פרעה חדש. והוא יאחד את כל חלומותיכם למוטציה אחת מלוכדת. ומאוד מאוד גדולה.

מוטציה שתמשוך אתכם אליה כמו זבובים לחרא, כמו פרפרים לאש וכמו טיל גרעיני לכיאוס עולמי. ובניגוד לשושלות העבר המצריות, הפרעה שלפנינו מטרתו היחידה הינה השיחרור המוחלט. השיחרור האולטימטיבי. והוא לא סתם יוצא למלחמות שיחרור. הוא מתייחס לאוייביו כמו לשכנים טובים שבאו לקפה, הוא יחבק אתכם במלודיות וקסמים עטופים בקירות סאונד, נוייז בין כוכבי, וגניחות יודלים בחסות שר תקשורת חדש.
תחילה פרעה יתן לכם להרגיש רגועים ובנוח לשבת על הספה בארמונו ללא חשש. וכך לאט לאט, בעודכם בולעים עוד בקלוואה ועוד בקלוואה, אתם כבר איטיים מכדי לברוח וכעת יהיה זמנו של פרעה לפעור את פיו, לחשוף את שיניו המחודדות, ולהוריד עליכם כזו נביחה שאתם תתעלפו עוד מבלי ששן אחת נינעצה בכם.
ובעת ששיניו ימקמו את עצמם סביב צווארכם, הדוק הדוק, רק אז תבינו שאין טעם להתנגד, אין כבר טעם לחשוש.
אתם עומדים שניות בפני כישוף היפנוטי-עתיק-ג'אזי-מהחלל, פסיכי לחלוטין, טירוף משולב עם התקפות של גדודי הנוייז שישגר פרעה עליכם, במסעו הבלתי מתפשר לשחרר אתכם מהאויב הכי גדול שלכם - עצמכם.
או לפי פירוש חז"ל – חירות.

על שלושה אלבומים עומד פרעה של העולם החדש:

IZIPHO ZAM – 1969

מקצבי רישרושים, כלי הקשה וקולו של ליאון 'מלך היודלים הגדול' תומאס פותחים את האלבום הזה של המלך פרעה. זוהי הרצועה שפורסת את האלבום באופן רך, מלודי ונעים לאוזן. רצועה שמכניסה אותנו לחצרו של פרעה בשער גדול ומזמין, אפשר להתמקם בנינוחות או לסייר בחצר המלך ללא חשש.
עם סיום רצועה זו יתחיל המסע לשיחרור עצמי. זה יקח שלושה אלבומים מלאי תשוקה אינטנסיבית, אך יהיו הרבה מכשולים, וזה לא יהיה קל. זה יתחיל כאן בהתקפה על כל החושים האנושיים, ויימשך בשיוט חוצה מערבולות, על ספינה פרעונית אל עבר הקצה הרחוק של הקוסמוס הסטריאופוני, שיגרד את אחרון גרגירי האבק שמונח בדפנות השוליים של המוח שלכם. את האלבום הזה יסגרו 28 דקות של שכבות סאונד במתקפות כלים משולבות חוץ-קוסמוסיות שיקחו אתכם ליקום אחר.

KARMA – 1969

שם האלבום אומר הכל. העטיפה ממחישה את הלך הרוח שמהדהד בנפשו של פרעה.

The creator has a master plan
Peace and happiness for every man
The creator makes but one demand
Happiness thru all the land

מעל ל-32 דקות, מסוג הרגעים שאחריהם קשה להבין איך החיים התנהלו עד עכשיו. לא שאחריהם יהיה קל לעשות פה סדר. טוב נו, לפחות שיחררנו את עצמנו מהעולם הזה. אין עוד דברים כאלה. כעת תמיד נוכל לחזור ליקום המקביל שנפתח לפנינו במלוא הדרו. הרצועה השנייה שבאה אחר כך עם הצבעים והטקסטורות, היא כנראה חמשת הדקות הכי נכונות שיכולות לבוא אחרי השיחרור העצמי שהיה לפניה. אפשר אשכרה לגעת בצלילים. מהמם.

JEWELS OF THOUGHT – 1969

האלבום השלישי במשולש הזהב בנוי גם הוא משתי רצועות.
אחת הינה שיחזור, עיבוד, והקלטה מחדש של הרצועה הראשונה מהאלבום הראשון בשלישייה, שכאן הרצועה נמתחת ל-15 דקות. העיבוד שלפנינו כנראה יותר עשיר מוסיקלית מקודמו שני אלבומים למעלה. ליאון תומאס עם הגהירות, הנהימות והיודלים פורס בעזרת מפלי הפסנתר והסקסופון את היופי הטהור הזה לפנינו, שהתופים וכלי ההקשה מקוששים ברקע, כאילו כולם מחכים לאות מתקפה מפרעה, לפני שמר תומאס יסגור את הרצועה הזו בדרכו הייחודית. שיוט מקסים ולא תוקפני בשמים תכולים לרוב, עם גוונים ורדרדים של שעות אחר הצהריים ומטאוריט אחד שחולף במהרה.
ואז מתחילה הטיסה שסוגרת את האלבום הזה, ואת שלישיית האלבומים בכלל. כמעט 28 דקות שבהן פרעה מוכיח לנו שוב, שמתוך שושלות פרעונים של מאות שנים, איזה מלך באמת צריך להכיר ולהעלות אל ראש מדף האלבומים שלנו. כעת הוא כבר מראה פנים נוספות בארסנל ג'אז הכישופים הקוסמי שלו. עכשיו תקבלו ג'אז, קראוט, אוונגארד, נוייז, פסיכדליה. והכל מהודק במן חופשיות ממוקדת ידי פרעה.

שיחרור נעים ונתראה בצד השני.

...................................................................................................

כלל מאוד חשוב ששומעים את פרעה.
סבלנות. הסערה עלולה להתפרץ מוקדם או עלולה לבוא מאוחר, אי אפשר לדעת. הרצועות של סנדרס חיות בעולם משלהן והן נפתחות בקצב שלהן ומלאות ב'טקסטורות לגעת בהן'. מי שמקשיב פעם ראשונה עלול לחשוב בטעות ששום דבר לא קורה כאן, בעוד שמתחת לפני השטח רוחשים הרבה גוונים שעלולים להתפרץ מעל פני הקרקע בכל רגע. מי שלחוץ ומחפש מהר לדפוק וגמרנו יפספס את כל החוויה שיש לפרעה סנדרס להציע למאזין.

לא כל יום בא מישהו ואוסף אותנו לטירוף חושים שמתודלק בטראנס חולני שמוביל לאורגזמה סטריאופונית מלאה. רוחניות מוסיקלית שלוקחת לעולמות אחרים.
המלך פרעה, מודל 1969.

...................................................................................................

Celluloid Hero

New member
חולני..

הקטע הראשון של ה SUN RA, זה נוייז מוחלט. מתקשה לראות איך יבוא מישהו ויסובב את זה אחרת. לגמרי נוייז מוחלט. אטמי אוזניים והכל. זה כל כך נוייז מוחלט שיכולת בכיף לפתח את זה לעוד פרק בפינה שהפכה את הפורום על ראשה, רוקנה את כיסיו, צבטה את פטמותיו, עשתה בו מעשה סדום, ו.. תמשיכו כיד הדמיון. במיוחד שצפוי לנו עוד נוייז בלתי נסבל כזה בעתיד.

אה, אבל כן פיתחת!. :)

לסנדרס אני מאזין עכשיו. נשמע כמו מקום טוב לשונאי ג'אז, להניח את אוזניהם, לאחר יום ארוך, מתיש, ולא מספיק נוייזי. אין ספק שבעולם שכולו נוייז ופורענות, שזאת השאיפה הכמוסה של כולנו, האיש יכל להיות פרעון אמיתי. שמע, אהבתי מאוד את הלינק הראשון, ועשה דרכי ללינקים הבאים. ואני באמת לא מתחבר לג'אז, ובאמת אוהב נוייז. אז מה יש להוסיף בעצם? . רק בקולטריין אני מהסס אם לגעת כרגע (בטח יש שם ג'אז..).

arieltr

New member
תצלול צלולייד תצלול

הרצועות של סנדרס לא ארוכות בשביל הקוליות, ובטח לא לצורך ה'אוונגארד'.
הרצועות שלו מכילות בתוכן שכבות של סאונד וכלים שזורמים בגבהים שונים, כמו גלים בלב ים. ההרכבים שלו הרי מלאים בכרישים.
ליאון תומאס, היודלים והגניחות, הם חלק אינטגרלי לא פחות משום כלי אחר במתקפה של סנדרס. הוא למעשה עומד במקביל ליודל של CAN, דאמו צימוקי, רק שצימוקי מיידל מכיוון העינוי בלוז יפני, ותומאס מיידל סול ג'אז. ככה בכל אופן לי זה נשמע. ומלקולם מוני שהקדים את צימוקי ב-CAN עושה את גירסת הרחוב האמריקאי כנראה.

Barmelai

New member
שרדתי 8 דקות

טוף, מישהו חייב לומר את זה. מן הדין היה שיגיד את זה ילדון עם אובססיה לעירום, אבל בואו לא נבנה על מזל גדול שכזה. מה שלא מותיר לי ברירה אלא למלא את מקומו של הטף הדמיוני ולומר, במשנה הזהירות, כי אחרי הכל בסאן רע הגדול עסקינן:

דרעק!!!

דרעק מן דרעק!

פפפיייייייייי

רע, רע, רע, רע, רע.

וערומכו.

לא?

אה, ומדובר בחלק 1 מתוך 2. באמת מורגש שעשר דקות לא הספיקו לסיים את מה שהוא רצה לומר. ולא שזה הרגיש כמו עשר דקות, כן? יותר כמו חיים שלמים, של שמעון פרס. את חלק 2 כבר אדמיין לי בראש לבד. כן, כן, עד כדי כך אני מוכשר

arieltr

New member

אתה יודע, למטה שם, במצולות האוקיאנוס, לא שומעים את זעקות השבויים...

arieltr

New member
אהה רגע

בהנחה ש:
סאן רע = קלאוס שולצה + תאונת אסיד כפולה

אז הנה, נחת אצלי לפני שבועיים, משהו שמתיימר לקרוא לעצמו, אהממ בניסוח עברי צנוע, "מזייני אימהות בע"מ". אתה בטוח חולה על הרצועה הסוגרת ת'אלבום (כי איך אפשר לא), אז במקום ללכת על רצועה קצרה ונוחה של מלך השמש (בשביל זה עדיף את מונק, לא?) הנה משהו ערום בן בן זונה.
תתפשט.

Barmelai

New member
כמו כל פעם שאני שומע קראוט, הורדתי כמעט הכל

רק לגבי הגרביים אני מהסס, עכבה פסיכולוגית עוד מ 42, גרביים היו המקום הכי טוב להחביא להסליק קצת לחם וגבינה רומנית צהובה זולה שאחרי יומיים הייתה משתדרגת לצרפתית משובחת. אני חולה על זה, בהחלט. גם על האלבום.

למעלה