מצע שינוי

yportnoy37

New member
מצע שינוי

שלום לכולם בעוד כשבועיים ימלאו לי 18 שנים, משמע אוכל להצביע בבחירות הבאות. הרבה דמן אני טרוד בשאלה למי להציע (כמובן שאני לא הולך לוותר על זכותי להצביע). מכיוון שדעותי נוטות מהמרכז-שמאלה, רציתי להיות קצת יותר מפוקס על המצע הפוליטי-ביטחוני של "שינוי". בעקרונות המצע של "שינוי", נכתב שהמפלגה שוחרת שלום ומאמינה בצורך ב"וויתורים כואבים" על-מנת להגיע אל שלום "צודק ואמיתי". ברצוני לדעת, אם מישהו יהיה מוכן להסביר, מה הם קווי הייסוד המדוייקים של המפלגה בעניין תהליך השלום והמצב הביטחוני, ועד כמה מוכנה המפלגה ל"וויתורים כואבים". על המצע החברתי של המפלגה אין צורך לעמוד. אני מסכים כמעט כל המצע החברתי של המפלגה ומאמין בהפרדת דת ממדינה, ניטרול כוחם של המפלגות הדתיות בכנסת ובצורך להפסיק את חיקוק החוקים בעלי האופי והגוון הדתי. אשמח אם מישהו יוכל לענות על שאלתי. זה יעזור לי מאוד לדעת עד כמה מאמינה המפלגה בתהליך השלום. כמו-כן, הייתי מאוד שמח לדעת אם תפקידה של המפלגה הוא יותר מלבטל את כוח המפלגות הדתיות בתהליך של "מבטלות אחת את השניה". בתודה רבה יוני

ronen1981

New member
תכנס לאתר של שינוי ותקרא .

את המצע את המאמרים של העיתונים את הצעת החוק וכך תקבל מוסג טוב יותר. יוני יקר כמו כן אתה מוזמן לקרא את דברי בעלי הכותרת "למה להצביע מר"צ." כל מפלגה בנושא המדיני מקימת עירפול מסוים חלקן מצליחות להסתיר זאת טוב יותר וחלקן פחות הסיבה לכך היא משום שזה הדבר הנכון לעשות שכן כפי ששרון פעם אמר ובצדק אם אני יגיד למה אני מוכן להתפשר הצד הפלסטינאי יקח זאת כנקודת פתיחה למו"מ. שינוי הולכת להיות מפלגה שותפה בקוצהליציה וככזו ההשפעה שלה בסוגיה המדינית תיהיה קטנה יותר. (את המשא והמתן מנהלים ראש הממשלה ושר החוץ ואילו יהיו מהליכוד ועבודה.) כעת שינוי תשב בקוהלציה יחד עם הליכוד והעבודה וכל מסמך מדיני והסכם שיהיה מקובל על השתים יהיה מקובל על שינוי. שינוי מבינה את החשיבות שבהסכמי נורמלזציה ו"שלום" שכן אילו תורמים רבות לכלכלה ומחזקים את שינוי מבחינת היכולת לקדם נושאים חברתיים וכלכלים היקירם לליבה. למה שינוי תתנגד : שינוי תתנגד לזכות שיבה לפלסטינים לישראל כמו גם היא תתנגד לטראנספר . שינוי תומכת בגדר הפרדה ובנקיטת צעדים להבטחת בטחון אזרי המדינה והחילים עד אשר ימצא פרטנר ראוי ומצב המאפשר הגעה להסכם מדיני. שינוי בעד פירוק התנחלויות מבודדות של קרבן וחצי ומתנגדת להשקעת תקציבי עתק לאותן התנחלויות מבודדות.(לא יתכן שנבנה כביש עוקף לכביש עוקף כשבתוך ישראל יש בעיה של תשטיות אבטלה וכד..) אני שמח לראות שאת המצע החברתי הכלכלי של שינוי אתה מכיר ותומך בו ואני מקווה שבבחירות הקרבות תכניס יש לקלפי כי זה הדבר הנכון ביותר לעשות.

yportnoy37

New member
אוקי, אבל...

תודה רבה רונן לרוב הדברים שכתבת אני כבר מודע. פשוט רציתי לדעת עד כמה "רחוק" מוכנים ללכת בשינוי. כי יש הבדל בין פינוי "חלק" מההתנחלויות לבין פינוי כל ההתנחלויות (חוץ מגושי התנחלויות וערים של ממש - אריאל, מעלה אדומים, גבעת זאב וכדומה..). האם הם מוכנים להרחיק ולהצביע עכשיו (באמצע הבלאגן הבטחוני) בעד יציאה ונסיגה מוחלטת מכל ההתנחלויות למעט הסעיפים הנ"ל? עוד דבר שרציתי לדעת - האם נכון הדבר שבכל נושא בטחוני ופוליטי, לח"כ של שינוי יש חופש הצבעה? תודה יוני

ronen1981

New member
להבנתי.

עלפי ההרכב הנוכחי של שינוי שינוי כמפלגה ציונית מעשית תתנגד לפינוי כל ההתנחלויות ותתמוך רק בפינוי התנחלויות בלתי חוקיות ומבודדות שמהוות סיכון ביטחוני ודורשות משאבי עתק מקופת המדינה לצורך יצירת תשתיות להן וכד. (הנראה לך הגיוני ליצור כביש לקראבן וחצי שברור שיפונה בהסכם שיחתם לא משנה מי יהיה זה שיוזם אותו.) שינוי תמכה בגדר ההפרדה ,שאלתי לך למה הכונה ביציא הונסיגה מוחלטת מכל ההתנחליות? אם כונתך להשאיר את המתנחלים להתמודד אם המצב לבד אז ברור שלא המתנחלים בטח שבטח גושי ההתנחלויות הגדולים שהוקמו עלידי ממשלות ישראל תחת אחריות ישראל ואין לנתוש אותם. כעת פנוי של הגושים של ההתנחליות (מדובר במאות אלפי איש.) הינוו דבר לא נכון ובלתי מעשי בעליל ולכן שינוי לא תתמוך בזאת. (תראה כמה זמן וכוחות לקח לצבא להם לפרק מאחז בלתי חוקי של קראבן וחצי אז לבוא ולפנות ישובים חוקיים ביהודה ושומרון? זה כמו שתבוא ותגיד בוא נפנה את קרית שמונה.) אפילו ברק שהרחיק לכת שמאלה דיבר על כך שגושי ההתנחלויות ישארו בידינו. לא פעם החליטו שח"כ יצביעו כגוש וזאת אומרת הם מצביעים קודם ההצבע בכנסת ואז לפי הרוב כל הח"כ יתמכו בדעה של הרוב שבשינוי וזאת עלפי הקוים המנחים שנקבעו במועצת שינוי.

yportnoy37

New member
אם בעניין התנחלויות עסקינן...

תתפלא עד כמה קל להוציא מתנחלים מהבתים שלהם בלי צורך באלימות, אפילו הקטנה ביותר. כל מה שצריך זה ראש ממשלה עם ביצים שיקצץ בתקציבים של ההתנחלויות כמעט לגמרי ויוציא משם את כל הכוח הצבאי. תאמין לי, המתנחלים יבינו במהרה שלא כדאי להם להשאר שם לבד בלי תמיכה של הממשלה. חוץ מזה, כמובן שהמדינה תזכה כל מתנחל שמתפנה מרצון בדירה וסכום כסף נכבד כפיצוי. אגב, אני התכוונתי ליציאה מ*כל* ההתנחלויות למעט ההתנחלויות שכבר נחשבות לערים וגושי התנחלויות שקרובים לקו הירוק ואפשר לספח במסגרת של חילופי שטח. שלא נדבר בכלל על המאחזים הבלתי חוקיים שיש לפנותם מיד ללא כל דיחוי (להשתמש בשיטה הנ"ל)! יוני

yportnoy37

New member
אוקי, אבל...

תודה רבה רונן לרוב הדברים שכתבת אני כבר מודע. פשוט רציתי לדעת עד כמה "רחוק" מוכנים ללכת בשינוי. כי יש הבדל בין פינוי "חלק" מההתנחלויות לבין פינוי כל ההתנחלויות (חוץ מגושי התנחלויות וערים של ממש - אריאל, מעלה אדומים, גבעת זאב וכדומה..). האם הם מוכנים להרחיק ולהצביע עכשיו (באמצע הבלאגן הבטחוני) בעד יציאה ונסיגה מוחלטת מכל ההתנחלויות למעט הסעיפים הנ"ל? עוד דבר שרציתי לדעת - האם נכון הדבר שבכל נושא בטחוני ופוליטי, לח"כ של שינוי יש חופש הצבעה? תודה יוני

Charlie

New member
יוני -אני לא כלכך בטוח שתוכל להצביע

שמע חביבי, אני לא כלכך בטוח שתוכל לבחור בבחירות הקרובות. החוק אומר שאזרח ישראלי יכול להצביע 3 חודשים לאחר שמלאו לו 18 ואם שמו מופיע בפנקס הבוחרים. לפי חישובי אתה תהיה בן 18 בסוף נובמבר וביום הבחירות תהיה בן 18 וחודשיים. אך מעבר לכך, שמך לא עודכן בפנקס הבוחרים. פנקס זה מתעדכן מדי שנה בט"ו באב, כלומר ביולי/אוגוסט. לעתים מעודכן הפנקס לפני בחירות אך בהנחה שאלו מתקיימות בזמן סביר, כלומר שידוע חצי שנה מראש שהולכים לבחירות. ספק גדול אם תוך 80 יום יעדכנו את הפנקס...צר לי עליך, גם אחי הצעיר יהיה בן 18 בעוד 3 שבועות. כולי תקווה שאתבדה והתברר שטעיתי ואולם ככל הידוע לי - אם תגיע לקלפי זה יהיה רק כמשקיף, ולא כבוחר...

Turquoise19

New member
הוא מוזמן לקחת את זכות ההצבעה שלי

למי כבר יש להצביע? בוא נראה.. אני חושב טוב טוב.. שינוי - המצע שלהם הוא פריכית אורז יבשה עם יו"ר שהיה עיתונאי, וכמובן שאין דבר יותר טוב מזה לתקשורת, שלא לדבר על קומבינות, פרוטקציות ושאר ירקות, והמבין יבין. מר"צ - יחזירו אותנו לתקופת הצנע עם כל הקיצוצים החברתיים, שלא לדבר על העובדה שיוסי שריד, לצערינו, טוב רק במילים, לא במעשים (ע"ע ההצטרפות מלאת הטאקט שלו לקואליציה של ברק אחרי הבחירות ב-1999 למרות שהצהיר שלא ייכנס אם ש"ס תיכנס). העבודה - מה זה? שמישהו יזכיר לי... אהה... כן, רמון, מצנע, ושר הבטחון לשעבר, שכחתי את שמו.. פואד! כן, הוא..
הליכוד - אני אמנם לא פציפיסט גדול, אבל מיליטריסט ופאשיסט בטוח שלא. מצד אחד יש לנו "גנרל" שמן עם חווה גדולה באזור הדרום (שאת השומרים שלה מאבטחת המדינה על חשבון משלמי המסים), ומצד שני יש לנו פאשיסט שהראה לנו כמה טוב היה כשהוא היה בשלטון וכמה בטחון היה, ושלום היה, ופרשת משעל, והשייח´ יאסין ששוחרר בזכותה, והנערות על הגבול של ירדן, והפיגועים, ושרה´לה של כולנו עם הנעליים, משעשע..
אז בכל מקרה, רבותיי החילוניים, אלה שאמורים לקדם את המדינה (סליחה, ספינה טובעת) לאיזה עתיד חיובי, וורוד(?), אין למי לבחור, אולי לעלה ירוק, במידה ומישהו פה ירצה להתפגר בצורת מסטול.. אהה.. ושיהיה לכולנו בהצלחה
אני לא רע, אני ריאליסט, אז לפני שתחשבו מה לכתוב לי בחזרה, קראו שוב. אני יודע מה כתבתי. בתודה מראש.

oferhe

New member
נראה לי שאין לשינוי עמדה מדינית

יוני גם אני שאלתי את אותה השאלה, אבל נראה לי שבכל הקשור לעמדה מדינית, תמצא ששינוי דומה מאד לש"ס: המצע שלה מספיק גמיש בעניין הזה כדי ללכת עם כל אחד מהצדדים, תלוי מי יספק את הסחורה. הסחורה עם אתה תוהה לגביה היא הפניית הכספים מיעדים דתיים ליעדים אחרים. אם אתה חושב שהנושא המרכזי בבחירות הוא הנושא המדיני - שינוי היא לא המפלגה שלך. לעומת זאת אם אתה מאמין שהעתיד של המדינה תלוי ראשית לכל בעיצוב אופיה החברתי והכלכלי אז הגעת הביתה.

yportnoy37

New member
זה בדיוק העניין...

אני באמת חושב שהנושא המרכזי בבחירות הוא הנושא החברתי-כלכלי ורק אח"כ בא הנושא המדיני. העניין הוא שאני לא מוכן להצביע למפלגה שבדרך המדינית שלה תלך כנגד כל מה שאני מאמין בו מבחינה מדינית ובטחונית. למען האמת, הפנטזיה שלי היא האיחוד של שינוי ומר"צ לכדי מפלגה אחת, אשר המצע המדיני בטחוני שלה יהיה ברובו של מר"צ (או אופי יוני, לצורך העניין) והמצע הכלכלי-חברתי יבוא משינוי. לצערי, דבר כזה הוא בלתי אפשרי כרגע שכן העמדות של מרצ ושינוי שונות מאוד בנושא הכלכלי (באופי הכלכלה) ובנושא המדיני-בטחוני. בכל מקרה, מידע נוסף בקשר לעמדתה של שינוי בתהליך המדיני יתקבל בברכה (כגון - הצבעות של חברי הכנסת של שינוי בנושאים מדיניים וכדומה). תודה רבה יוני

ronen1981

New member
משהו להברה.

תקראו את דברי לעי"ל. ותוסיפו להם את הנתונים הבאים. 1) שינוי לא הולכת להיות מפלגת שילטון אלה מפלגה שמצטרפת למפלגת השלטון שמקימה את הקוהולציה. 2)מי שדן במשא המתן המדיני ואחראי עליו הינו שר החוץ וראש הממשלה (ושליחים מטעמיהם כמובן.) ואילו לא יהיו משינוי. ולכן כיוון שכך מה בדיוק העמדה המדויקת נכון לכנסת ה16 בעת שאלוהים אם היה קיים היה יודע מתי יהיה צאנס להסכם מה תיהיה דעתה ועמדתה לגביו אי אפשר לדעת בדיוק אבל אפשר לדעת בערך באופן מספיק בהחלט (והאמת אם תהיו כנים אם עצמך גם לגבי מפלגות אחרות לא יודעים בדיוק מה המצע המדיני שלהם אלה בערך רעיון כללי שכזה.) כעת הדבר האחרון והחשוב ביותר הוא ששינוי בעד להעביר למשאל עם כל הסכם סופי שכזה עם הפלסטינים או עם סוריה (אופטימי אני אהה..) וכיוון שכך כל אזרח בישראל יכול להיות רגוע ולהצביע בשינוי כיוון שיודע ששינוי תתן לו אפשרות אחר כך להביא לידי ביטוי את השקפתו בסוגיה המדינית באופן פרטני ספציפית לכשזה יהיה רלונטי.

ronen1981

New member
עוד משהו לגבי מר"צ.

מר"צ בכנסת הבאה תיהיה בברור מפלגת אופוזיציה וכיוון שכך השקפותיה המדיניות לא יבואו כלל לידי ביטוי (אפילו אם אני אסחף מאוד ואומר שיהיה למר"צ פלוס ערבים 25 מנדטים ולעבודה 25 מנדטים עדיין יהיו רק 50 מנדטים שזה לא די לממשלת מיעוט אפילו, בעוד שלליכוד יהיה אפשרות להקים הן ממשלת אחדות לאומית והן ממשלת ימין חרדית דתית.). ולכן אם פרט לנקודה המדינית בעיניך שינוי עולה על מר"צ (עימה להבנתי אתה מתלבט) בכל אתה לבחירות הבאות עדיף שתצביע שינוי. הבנתה אותי אני מקווה אם לא אשמח להרחיב. ומכל מקרה תקרא את דברי בעלי הכורתת למה להצביע מר"צ שבהירים בבירור למה עדיף לכנסת הבאה להצביע שינוי. שכן שינוי חזקה תחליש את היכולת של החרדים לשחוט את הליכוד ויגדיל את הסיכוי לממשלה חילונית ואת היכולת של שינוי לחוקק חוקים ולהתנגד לחוקים רעים.

למעלה