מצע מרצ על הפרק

הגל

New member
מצע מרצ על הפרק

מצע מרצ היא משנה סדורה, המנסה לגשר בין היות מדינת ישראל מדינתו של העם היהודי לבין היותה מדינת כל אזרחיה ללא הבדל דת גזע ומיו. מצע מרצ מכיר ללא כחל וסקר וללא תנאים מוקדמים בזכותו של כל אזרח ואזרח לשיוון מלא בפני החוק. זכיות האזרח הם זכיות טבעיות ואין להטיל עליהם סייג. מצע מרצ לא בא לטשטש את זכרונו ויחודו של העם הפלסטינאי, אלא מבקש להקים מהריסותיו את ביתו היסטורי של העם היהודי. זו משימה לא קלה, מכיוון שהיא נבנת על חורבותיו של עם אחר. מרצ תוך ידיעה והבנה שהפלסטינים רבים עדיין נושאים בקרבם את זכרון הגירוש, מציעה פשרה לא קלה ואפילו ניתן לומר אכזרית, לעם הפלסטנאי – חלוקת הארץ לשנים. אני תוהה עלינו. באם היו עוברים רק 50 שנה ולא 2000 מאז חידוש קוממיות ישראל. אני משאר, שויתור במרחק 2000 שנה הוא קל יותר מויתור של 50 שנה בלבד.

שינילה

New member
הגל, אתה מוכן להסביר בבקשה

למה אתה מתכוון בשלושת משפטיך האחרונים ובמיוחד באחרון שבהם? האם אתה מתכוון לכך שיהיה יותר קל ליהודים לוותר על כל הארץ מאשר לפלסטינאים לוותר על חלק מהארץ? או אולי אני כלל לא בכוון...

iceviper

New member
מצטרפת לשאלה ../images/Emo68.gif

הגל: מה לדעתך בעייתי במצע מרצ?

בר בי רב

New member
באמת, הרי זה ברור כשמש!!

הגל הוא האדם הקיצוני ביותר הזכור לי כאן בפורום, לכן ברור שהוא אומר שהעם היהודי הרבה יותר פרימיטיבי מ"העם הפלשתינאי" אם גם לאחר 2000 שנה אנחנו יותר "לאומנים" מהערבים המוכנים כבר לאחר 50 שנה לחלוקת הארץ ל-2 מדינות ל-2 עמים, לשיטתו. מובן שמדובר בשטויות ובפועל המצב הפוך, ולמעשה גם לפני 2000 שנה חלק ניכר מהעם היה מוכן לוותר ועל אחת כמה וכמה היום, כשהאופנה בחוגי "הימין" היא לומר "מדינה פלשתינאית תקום"..

הגל

New member
מדובר בקצר בתיקשורת

אין שום טענה כלפי המצע. הבעייה היא המציאות

הגל

New member
ראשית ברוך השב

אני חושב שלנו קל יותר לקבל את חלוקת הארץ מאשר לפלסטינים בגלל טריותו של הזיכרון והקשר למקום הספציפי. מרצ כידוע היא מפלגה בכנסת ישראל, יחד עם זאת היא מסוגלת להיות גם בנעליו של האחר. מכיוון שמרצ מותקפת על כך, אני חש צורך להביע הזהות עם עמדה זו.

Deathatred

New member
אם אשכחך ירושלים, תשכח ימיני../images/Emo104.gif

אל תשלה את עצמך. אנחנו מוכנים לפשרות כי אנחנו רחמנים בני-רחמנים אבל לא נוותר על מולדתנו ההיסטורית.

הרבה יותר קל לקבל מאשר לוותר

לפלשתינאים אין ולא היה מעולם כלום ישראל לעומת זשאת היא בעל הבית מזה עשרות שנים לי נראה שלקבל יותר קל מאשר לתת בו נבדוק לי אין כלום לך יש רכוש אם עמדתך נכונה אני מבקש ומפציר בך לתת לי חלק היכר מרכושך אני בטוח שיהא לך קל לתת לי ולי יהא קשה להסתפק בחלק בלבד אבל אני אדם נחמד [קצת בניגוד להנהגה הערבית] ואהיה מוכן להסתפק בחלק מתי הנך מעביר לזכותי? לא תעביר אפתח באינתיפאדה.

Deathatred

New member
אנחנו לא נוותר בקלות על הארץ

למעשה, לא נוותר עליה בכלל. במבצע "חומת מגן" הפרכנו את תיאוריית קורי-העכביש של נסראללה. הראנו לפלשתינים שבטרור הם לא יכניעו אותנו. להפך, 250 אלף פלשתינים ברחו מכאן כל עוד נפשם בם בגלל תוצאות המלחמה שהתחוללה ביננו לבינם. מומלץ לפלשתינים ולשמאל הקיצוני להפסיק לחשוב כל הזמן איך לגרש אותנו או לטבוח אותנו. הם מוכנים להקריב את הבנים שלהם (אך את הבתים שלהם לא) על מזבח השנאה לציונות. לטובתם.

למעלה