מצע ממוצע משהו,,,

מצע ממוצע משהו,,,

או קיי, שינוי חרטה (חרטא) על דגלה את המאבק החברתי לשיוויון חברתי כולל (לא של אברכים). אצבע מאשימה מופנית ובצדק לשיטת החורטים (בע"מ) כלפי המשתמטים החרדים (המפחדים, החוששים, היראים). אבל למה אף (לא אוזן) פעם לא שמעתי אף אחד מדוברי החורטים מדבר על ההשתמטות החילונית, למה לא קראתי בשום עיתון קריאת תיגר כלפי האוכלוסיה הסרבנית (לא הסרבית), למה לא נצעקו צעקות חמס (חמסה חמסה) כלפי הנוער השינקניסטי והבטל שגדל במרכז ארצינו (לא ארציהם), הלא יש שותפים לחברה (בע"מ) החרדית (היא מה זה כוסית) בתהליך ההשתמטות. והיותר גרוע (לא פחות) לחרדים יש טיעון מוצדק לטענתם לפחות לאור השקפתם (בחושך) אבל לאביב גפן הסתוי וחבר מרעיו הלא הם הדור המזוין מה יש לטעון? מדוע לא יתגייסו? מדוע לא יעשו שירות לאומי? מדוע לא ירתמו (עם סוסים)למען מדינתם? אני יודע ששאלותיי שאלות וקושיותיי קושיות וסתירותי וסטירותיי סתירות וסטירות אבל....מדוע מעולם לא ראיתי את לפיד (המכביה) צועד לעברם בשינאה עזה (וירוחם תחילה) מתריס כלפיהם בעוז ורהב ומלביש עליהם חטאת, אותה חטאת ציבור שנושא בעולם,? למה? (מדוע) למה. (סוג של חיה יורקת) למה,(בירת פרו בכתיב חסר) למה- (החתול בצרפתית, שמו של שוער צרפת בעבר) האיפה ואיפה שנעשית במצע זה קצת מקוממת, אני מוכן לקבל את המלחמה מול ונגד החרדים בתנאי שהיא תתואם גם מול ונגד הרבה מאוד חילונים (יותר נכון חולנים) שמשתמטים ללא סיבה מוצדקת. כנ"ל לגבי העליהום כלפי החרדים בתחום הכלכלי והחברתי שניתן לעשות אותו עליהום על ציבור די גדול ומגוון בציבור החילוני הנמצא מעל עינם הביקורתית של חברי וחברות שינוי. גם עשיו טעיתי?

פלסטיק

New member
עוד פעם אתה מבלבל דעות קדומות

עם עובדות רק כדי שתדע (למרות שלא נראה שניתן לבלבל אותך עם העובדות) אביב גפן לא התגייס מסיבה בריאותית, יש לו מסמר בגב. עוד משהו שתוכל להרהר בו: אצל חילונים לא לשרת זו בושה, אצל חרדים לשרת זו הבושה....

מסכים איתך...

תצעק על הבושה והחולי החברתי שנמצא עמוק בתוככם ללא כל רבב חרדי למינהו במאמר זה הצדקתי את העליהום על החרדים רק ביקשתי עליהום על ההוא עם המסמר בגב ושאר הדור המזוין שאתה מן הסתם חלק ממנו להוציא שיניים ל להוציא שיניים,,,אנאאאאאאאאאחנו דור מזוין, עכשיו מ...

פלסטיק

New member
תתחיל ראשון אתה, תרים את הכפפה

אתה אומר שאני חלק מדור מזויין וצריך לעשות עלי עליהום, בוא תתחיל ראשון. רוצה קצת רקע עלי? שירתתי בצבא ביחידה מובחרת ואחרי כן קצת בכוחות הביטחון, נפצעתי בצורה לא קלה. למדתי בטכניון ובאוניברסיטה על חשבוני אני כל חיי עובד ומשלם מיסים (יותר ממחצית השכר שלי כך שאני עוסק בהרבה גמילות חסדים), מנסה לקיים באושר וכבוד את משפחתי הקטנה. יום חמישי חזרתי משירות מילואים של 26 יום (אני לא מנסה להשתחרר למרות המגבלות שהפציעה גרמה להן). אני חי כך כי זה ה"אני מאמין" שלי לגבי דרך חיי. עכשיו תוך כדי זה שאתה מחרף ומגדף ומנסה להכפיש ציבור שלם תספר על חייך ועל תרומת כאלה שכמותך לחברה כאן

ילדון פגיע...

אל תנסה לבלבל לי ת"בצים עם השטויות שכתבת, עצם זה שהבנת שאני מתייחס אליך למרות שאיני מתייחס בדרך כלל לפלסטיקים מביא אותי למסקנה שאתה לא יותר מאשר מפגר, מיישהו מכיר אותך? הגיב כלפיך פעם? אתה מכיר אותי? דיברתי לאוכלוסיה מסוימת שאחד מגדולי הזמר העברי הגדיר אותה דור מזוין, לא אני, הוא. אם עדיין אתה מרגיש חלק מאותו דור מזוין שמשתמט יערב לך, למרות שלפי הרפרטואר שהפגנת אתה אמור להוקיע ותעב אותו לפחות כמוני ולפחות יותר מאשר את החרדים שאתה מקונן נגדם כל העת בתקווה חלושה שהבנת...

פלסטיק

New member
הפוסל במומו פוסל

טוב כמו שציפיתי אתה אדם בור ועם לשון גסה. ובאי התייחסותך לעניין אני מבין שאתה חלק מאותה אוכלוסיה טפילית. אתה החוליה החלשה, שלום

karen01

New member
נסיון לתשובה

נראה לי שיש כמה הבדלים חשובים בין "יפי הנפש" שלא מתגייסים וציבור החרדים שמשתמטים (ואני יודעת שיש כאלו שמתגייסים, אבל הם מיעוט - תקן אותי אם אני טועה). 1. אחוזים מתוך הציבור החילוני מול אחוזים מתוך הציבור החרדי שאינם משרתים. 2. הלגיטימיות שניתנת בכל אחת מהמסגרות האלו לא לשרת. יש לא מעט רבנים חרדים שמעודדים את אי השירות בצהל, גם אם הצעיר המדובר אינו בדיוק תלמיד ישיבה אדוק. 3. המשך החיים אחרי הצבא - בעוד שחילוני שלא שירת בצה"ל יקבל יחס פחות טוב בקרב רוב החברה, וייאלץ לעבוד ולשלם מסים כדי לפרנס את עצמו ומשפחתו, חרדי יכול לבחור ללמוד בישיבה ולקבל תקציבים מהמדינה לתקופה די ארוכה. הסעיף הזה בעיקר מבדיל את החרדים משאר הלא-מתגייסים. כל אלה גורמים למרמור בקרב אנשים שחיים בצורה לא פשוטה - עם דאגות פרנסה ומילואים וכו´. לכן זה קל לצאת נגדם, אבל אני חושבת שגם אתה יכול לראות שיש בזה מידה של צדק. אני לא אוהבת את העליהום ההמוני ולעתים וולגרי של שינוי, והצבעתי להם אחרי לבטים רבים מאוד, ולמרות נוכחותו של טומי לפיד (בטח לא בזכותו). אני בהחלט חושבת שכולם צריכים לשרת את המדינה - ואם צבא זה קשה להם (בגלל דת או פציפיזם או היותם ערבים) - יכולות להיות מסגרות בקהילה לעזרה ושירות ציבורי, שיכולות בהחלט להחליף את השירות הצבאי.

טורנאדו

New member
נסיון מוצלח ../images/Emo13.gif

ההבדל החשוב שעליו עמדת הוא - "מהי ההתנהגות הנורמאטיבית?" במגזר אחד - אי השרות הוא הנורמה ובמגזר השני השרות הוא הנורמה. ורק עוד סעיף קטן - את אחד המגזרים אנחנו מממנים.

אחת לאחת

1) צודקת לגבי האחוזים אכן אחוזי המשתמטים בציבור החיולני קטנים יחסית לעומת אחוזי הלא מתגייסים (לא המשתמטים) בציבור החרדי, מכל מקום אני קבלתי על הצביעות בעליהום כי במידה וצריך להעיר על פגם ציבורי נוסח פגם זה לא חשובים האחוזים , יתירה מכך הרעש שעושים המשתמטים והסרבנים החילונים גדול מנשוא ביחס לחרדים שמנסים לשמור על אש נמוכה. 2)אכן הרבנים ברובם לא מעודדים שרות מטעמי דת ומצפון שאין המקום כרגע להכנס לאמיתותם מכל מקום איני רואה הבדל בין אנשי רוח "יפי נפש" שמעודדים סרבנות לבין אותם רבנים, יתירה מזאת, אלה חמורים יותר בעיני, הם שירטון בלב ים. 3)אין לי תשובה מוגדרת לבעיה שעוררת, בגדול הלא מתגייס החרדי מסתדר יותר טוב מהמשתמט החילוני, צודקת. הצעתך הסופית מקובלת בעיני

yariv~2

New member
אותו החרא.

אגב, גם אני התלוננתי על העניין בעבר.. (הלא רחוק)

למעלה