מצ'עמם

friend2550

New member
מצ'עמם

שלום לכולם,
אני בן 40, תל אביבי.
תמיד הייתי מוקף בחברים שיכולתי לבלות איתם
אני יותר איש של בילויים שקטים: סרטים, הצגות, בתי קפה, מפגשי חברים בבית וטיולים.
פחות איש של מסיבות...אבל big boys מידי פעם זה גם נחמד
אט אט החברים שלי התבנזגו, ופתאום אני מוצא את עצמי די לבד.
יותר מידי זמן פנוי שבו אין לי עם מי לבלות
(כן....אני בהחלט יודע גם לבלות לבד עם עצמי....אבל זה הרבה פחות כיף)
ומעט מידי זמן פנוי של חברי לבלות יחד איתי
החלטתי לנסות להרחיב שוב את מעגל החברים
אבל זה מאוד קשה....מקווה שכל מאמציי בסופו של דבר כן יישאו פרי...
בינתיים יושב בבית בשבת השמשית הזו, ומרחם על עצמי....

פייר, זה נורא כיף לרחם על עצמך

יש כאלה שכל כך לא סובלים את עצמם אז בכל מצב אין מי שירחם עליהם, ואלוהים עפ"י רוב לא עונה, אלא אם אתה באברבנל....
מה האפשרויות שלך: או שתבנזג גם החברים שלך, לפחות מבחינת המסכה החברתית (אם אתה לא טיפוס זוגי)...או שתצא לחופש ותמצא את עצמך מחדש, זה יחזיק לך יותר מעמד מכל פתרון אחר...
תכלס, בסביבות הגיל שלך, בקושי מגלים אנשים חדשים, או שמוצאים שברי כלים.

friend2550

New member
wow

יש לך את זה ביותר פסימי?
)

אני מרגיש שכל מה שנותר לי זה לשלוח sms לאנסטסיה מיכאלי "צדקת"
ולחתוך ורידים

Uri04

New member
אל תיבהל מהברבור

הוא מגעגע, אבל לא נושך כי לברבורים אין שיניים.

עם זאת, אני גם חושב שחופשה של כמה שבועות תטיב עמך, ולו רק כי תוציא אותך מהשגרה הזאת ותגרום לך להתערות בעולם ולפתח תקוות חדשות.
ולגבי חברים - אני חושב שיש מסגרות חברתיות שונות במרכז הגאה (אם אתה מהמרכז) בהן תוכל למצוא אנשים בגילאים שונים שגם כן מחפשים חברה.

בהצלחה :)

ItsikH

Member
תהיה למה לא בן זוג בעצם? אפילו סתם בשביל אותה חברה שאתה מדבר עליה? בן זוג זה לא בהכרח מודל אחד, אתה יודע...

friend2550

New member
לא פוסל

אני אחרי זוגיות (לא מאוד ארוכה אבל בהחלט משמעותית)
אני לגמרי לא פוסל זוגיות חדשה, ולחלוטין מודע לכך שיש הרבה מודלים לזוגיות

מאידך, עדיין חושב שפיתוח חוג חברים רחב יותר לא סותר...ויכול להעשיר את חיי בלי קשר לזוגיות

אמנה מספר סיבות/שיקולים:
1. למרות שכולנו מקווים שזוגיות תחזיק לנצח, לא תמיד כך הדבר
ואז...אם תתפרק הזוגיות, אמצא את עצמי שוב באותה בעייה של בדידות.
ידידות מניסיוני נוטה להחזיק לפרקי זמן ארוכים הרבה יותר
2. גם כאשר אדם מצוי בזוגיות (ארוכה, יציבה, נפלאה
)
ממש לא מזיק ואף כדאי שלבני הזוג יהיו גם "חיים" וחברים מחוץ לזוגיות
3. לדעתי, הסיכוי שלי למצוא בן זוג חדש תוך פרק זמן קצר (שיענה על כל ציפיותיי ואני על שלו) הוא נמוך.
כך שבמקום לשבת ולחכות לו (גם אם זה אומר לצאת לדייטים מידי פעם), עדיף לדעתי להשקיע את הזמן בהרחבת מעגל הידידים

סליחה על התשובה הארוכה לשאלה הקצרה

aשרון

New member
אולי תנסה לחפש זוגיות

גיל 40 זה הגיל שבו אפשר להתחיל....

ItsikH

Member
הוא כבר ענה על זה וספציפית, גיל 40 - אם עד עכשיו לא מצאת, הסיכויים יורדים בתלילות מגיל 40 והלאה. זה אפילו לא קשור לקהילה דווקא, זו טענה כללית.

aשרון

New member
איציק, אני לא מסכים איתך...

אפשר למצא אהבה בכל גיל !!! , דוד שלי בן 70 והוא מצא אהבה בת גילו .

רק צריך סבלנות והרבה אמונה בעצמך ובדרך שלך..

ולגבי הסטטיסטיקות, לא צריך להתייחס אליהן, זה בולשיט כי כל אחד יוצר את המציאות של עצמו .

ItsikH

Member
אני מסכים בהכללה אבל צריך להבין מה הסטטיסטיקה אומרת בכדי להבין איך להתגבר עליה, סתם לומר "אני אהיה שונה" לא עובד. ראשית - אני מנחש שהדוד שלך היה בקשר משמעותי בעבר (ניחוש פרוע שכזה...) - להתחיל בגיל 70 ללא שום נסיון בעבר מאוד נדיר. שנית - אין שום סיבה להניח שבן 70 ירצה בן/בת 70 דווקא ולהיפך - ממליץ בחום על "חרדתו של המלך סלומון" לאמיל אז'אר בהקשר זה - הדוד שלך לא מייצג אלא את עצמו, זה לא אופייני מיוחד - אפשר אך לא נפוץ. אפילו אמא שלי, בהיותה אלמנה, בחרה לה בן זוג צעיר ממנה ב-10 שנים.

מה שאומרת הסטטיסטיקה הוא, שאנשים ללא נסיון בקשר משמעותי מאבדים את היכולת הזו עם הזמן, ומפתחים הרגלי חיים שלא מאפשרים לאדם נוסף להכנס אליהם. גם אנשים שהיו כבר בקשר משמעותי ארוך טווח עלולים להגיע למצב הזה, אבל להם יש סיכוי טוב יותר (כי את הנסיון לפחות יש להם).

ItsikH

Member
יצא לי לפגוש לא פעם אנשים בגילי ללא נסיון בקשר זוגי, יש כאלו שאומרים שהם רוצים אבל די ברור שאינם מבינים כלל מה זה אומר אפילו, אחרים שנואשו ומספרים שאינם מעונינים ולך תדע אם זה נכון או דרך התמודדות.

למעלה