מצעד ההומו לסבי

טל205

New member
מצעד ההומו לסבי

בעוד כשבוע פלוס (לא יודע תאריך מדוייק)מתוכנן אותו מצעד. יש למשהו כאן מושג מהי מטרתו של אותו מצעד?? באמת שלא הבנתי למה לעשות כזה דבר...

Barvazoom

New member
ניסיתי לחשוב מה לענות לך...

אני עדיין במחשבות עם עצמי אבל אני אשתף.. אני לא מבינה גם כי אני לא חלק מזה. אני רק יודעת שיש מצעד גאווה בתל אביב, לומר שזה הדבר הכי יפה שראיתי בחיים שלי, אני אשקר. להגיד שזה שיא הכיף, גם שקר.. א ב ל זכותם. זוהי זכותם להתאגד ולחבור יחד לצאת לרחוב ולעשות שמיייח איך שהם רואים זאת. הם לא עוברים בבני-ברק, לא במאה שערים ולא בעיר העתיקה. אז בעצם למי זה מפריע? "ירושלים היא עיר דתית" - אוקי ו -? היא גם עיר הבירה של כ ו ל נ ו. רווקים, נשואים, חילונים, דתיים, ילדים, זקנים, חברי כל קשת העדות - של כולם. אין סיבה שמישהו ירגיש שאין לו מקום בעיר הבירה. בוודאי כל עוד אין פרובוקציה במעשה - לדעתי כמובן. לזה כיוונת בשאלתך טל יקר?

ארטיק 22

New member
הבעיה היא

שהקהילה ההומו-לסבית לא מקופחת כמו שחושבים שהיא ואחרת למה לקיים מצעד(בשביל שוויון).הרי כל מיגזר/מיעוט במדינה יכול לקום מחר בבוקר ולצעוד אבל מה הפואנטה כאשר: 60 אחוז מהמשתתפים במצעד הם סטרייטים גמורים(את מוזמנת לבדוק) אין שלטי מחאה למען זכויות הקהילות הנ"ל התערטלות בפומבי-התערטלות בפומבי היא דבר מגונה ולכן אינני מבין למה נותנים לדבר שכזה יד. צריך להבין,מדינת ישראל היא אחת המדינות(באופן יחסי)הליברליות ביותר בעולם ביחסה להומואים ולסביות.אין לי שום דבר נגד הקהילות הנ"ל,כל אחד ואמונתו ונטיותיו אך מה זה משרת את יחסי הציבור של הקהילות?הרי זה לא ישנה את דעת הקהל בי-ם(מי שתומך ימשיך לתמוך וכן להפך).כולי תקווה שהמצעד יעבור בשלום ללא אלימות משני צידי המתרס וזה הדבר הכי חשוב

טל205

New member
ממש לא!!!!!

משהו תקף?? אמרתי שאסור להם לצעוד?? בסה``כ שאלתי שאלת תם מהי מטרת המצעד! לא יפה.

טל205

New member
ואגב בר

את דעותי בנושא אני שומר לעצמי! בסה``כ לאחר ששמעתי שהזמר עיברי לידר התנגד למצעד ואמר שהוא מפספס את מטרתו אז תהיתי מהי מטרתו? בזה זה מסתכם ולא מעבר! איך הבנת שאני מתנגד?

Barvazoom

New member
מה? אני תקפתי אותך לדעתך??

כתבתי את דעתי... אמאל'ה מה קורה לכם?

טל205

New member
אוקי.

סורי.פשוט הבנתי מדברייך שאני מתנגד ואת צריכה להסביר אחרת. טוב,לא נורא,יש לך מידע למה עושים תמצעד הזה? ואולי נסיים תשרשור הזה בהומור.. סטרייט אחד מגיע לחבר שלו ההומו ושואל אותו: אח שלי,תגיד לי את כל האמת מה את מרגיש שאתה שוכב עם חבר שלך?? אמר לו ההומו, אני יגידך תאמת, מרגיש חרא... חחחחחחחחח

Barvazoom

New member
../images/Emo6.gif

אין לי עוד מידע אבל אני מבטיחה לבדוק את הנושא. : )

סופה10

New member
האמת

גם אני לא מבינה ואני לא בעד אבל כל עוד זה לא מפריע או פוגע בי אז סבבה.

נראה לי ש...

הי
גם לי פעם היו הרבה תהיות בנושא - חשבתי לעצמי, שאם הנטיות המיניות של מישהו הן כאלה או אחרות - אז יופי לו ומה זה קשור למצעד גאווה?! למה צריך ללכת ברחוב ולעשות מופעים וכל זה רק בגלל שאתם בני אדם שנמשכים לבני אדם שבמקרה הזה הם בני אותו מין... ולמה בכלל כל העסק הזה של להגדיר ת'עצמך לפי המיניות שלך?! אבל אז הבנתי משהו- כולנו שונים. ויש אנשים שחושבים ומרגישים אחרת לגמרי ממני. לא הרגשתי שאתה מתקיף אותם או משהו - סתם שיתפתי במה עבר עליי עם מצעדי הגאוות הללו. לדעתי, המצעד הזה זאת דרך מעולה להכיר אנשים חדשים. אפשר לצוד חתיכות/חתיכים מאותו המין שלך, אפשר להכיר חברים שייתמכו. אני בטוחה שיש הרבה אנשים שקשה להם עם העובדה שהם נדלקים על אנשים שסביר להניח לא יענו להם בחיוב (בגלל שהם מאותו המין). יש הרבה חששות והרבה פחדים להתחיל עם אנשים עם אתה הומו/לסבי, וכאן במצעד ישנם אנשים שאתה יודע שאתה יכול לגשת אליהם ולהתחיל איתם. כמו כן, אני יודעת שיש הרבה "גאים" שאין להם עם מי לדבר על המיניות שלהם, זה יוצר אצלהם תחושות רעות ובלבולים בנוגע למקומם בעולם או סתם בנוגע למיניות עצמה. הפסטיבל הזה נותן להם פתח להכיר אנשים לדבר איתם, להכיר עמותות, לדעת שהם לא לבד, לחגוג משהו שרוב הזמן נדמה שהוא פשע וכו' עוד משהו- אפשר להרגיש שזה בסדר להיות מה שאתה במדינה שבה ישנם הרבה הומופובים והרבה קשיים לקבל את עצמך אם אתה "הומו". אני לא יודעת מה היתה הכוונה המקורית של המצעד, אבל אני בטוחה שהרבה אנשים מפיקים ממנו תועלות רבות. לחגוג את השוני - את הלא מקובל. לשים את ה"גאווה" במרכז ליום אחד ולתת לכל מיני אנשים לקלוט שלא כל האנשים הולכים לפי החוקים הנורמטיביים שחינכו אותם אליהם. וחוץ מזה... מי צריך הגיון.

טל205

New member
לא נראה לי

לעשות את כל זה בשביל להכיר אנשים חדשים? ההגיון אומר שאם זו הייתה המטרה היה יותר נחמד לעשות זאת באופן מרוכז ובמקום סגור במקום לצעוד על הכביש.. חשבתי שאולי הם רוצים להביע את דעתם והרגשתם באופן תקשורתי גדול ובמקרים כאלו מפגינים בכאלו צעדות.. שיבושם להם..

מותר לי

New member
טלוש...

חשבתי הרבה מה לענות לך, בעיקר בגלל שברור לשנינו שמטרת המצעד אינה "בואו נעשה להם דווקא" ו"בואו נראה להם שאנחנו שונים"... פניתי לMיקי, מנהלת פורום לסביות- גאווה נשית (730), שהביאה כמה קישורים ואמרה שתגיע לכאן מאוחר יותר
מצעד הגאווה אמור להזכיר לכל אחד ואחת מאיתנו בין הוא הומוסקסואל לסבית Bסקסואל/ית טראנסג'נדר/סקסואל או הטרוסקסואל, שגם למיעוט יש זכויות, ובמיוחד למיעוט הגאה, ואנו לא מעמוד ולא נשקוט עד שישרור שיוויון מלא בין הטרוסקסואלים לבין חד מיניים (מתוך השאלות הנפוצות בפורום לסביות) תסכים איתי שאנשים מעדיפים את "החיים לפי הספר", החיים השבלונים שכולם מכירים אותם, וכל בעיה שצצה מעדיפים "לטאטא" ולהתעלם ממנה אם תשים לב- הציבור מודע לבעיות שמעלים אותם בכל דרך שהיא, הרבה יותר מבעיות שאף אחד לא מדבר עליהן אבל הן קיימות. טעימה מהמרק שעל קצה המזלג, מקצת הידע שיש לי... וכמה קישורים שיעזרו (אני יודעת שאתה מסלולארי, אבל לשאר חברי הפורום) רקע היסטורי גאווה? על שום מה? ומשהו שנכתב מהלב...

טל205

New member
את יכולה להסביר לי

למען השם איזו חוסר שיוויוניות יש????? למה הומו צריך להרגיש נחות מאחרים??

מותר לי

New member
אוקיי...

אני ממקומי לא יכולה לענות לך מהסיבה הפשוטה שלא חשתי את זה על בשרי. מה שכן- אני יכולה להעתיק לך הודעה אחת מפורום "לסביות": "כשבאמת לכולם לא תהיה שום בעיה עם הומואים ולסביות אז באמת לא יהיה שום צורך במצעד הגאווה. אולי כדאי שבתור התחלה יעבור מצעד אחד בשקט מבלי שאף אחד יותקף..." עצם העובדה שיוצאים נגד המצעד זה כבר חוסר שוויון תראה כמה יוצאים נגד מצעד הגאווה, וכמה יצאו נגד הצעדה של האמהות החד-הוריות (שכחתי את שמה של זאת שאירגנה), או נגד השרשרת האנושית מרצועת עזה לירושלים... עצם העובדה שהומו צריך "להרגיש נחות" "לצאת מהארון" וכו' זה אומר משהו על החברה בה הוא חי...

טל205

New member
אני מבקש להבדיל

היוצאים חוצץ נגד המצעד אלו אנשי דת! דתיים מכל הדתות לא יסכימו לזה גם בעוד 100 שנה! כשהמצעד היה בת``א לא שמעתי רעש כזה גדול. כלומר, אנשי הדת מתנגדים שכזה מצעד יהיה בעיר של מלך וכו... כך שאפחד לא מתנגד לגופו של עניין אלא למיקום המצעד!! מה הבעיה להעתיק אותו לת``א ?? אין מה לעשות! מדינת ישראל שומרת על הסטטוס קוו(מקווה שאייתתי נכון) בכל מיני רמות כמו למשל חמץ בפסח, למה שאני לא ימכור? איפה השיוויוניות? זוהי מדינת ישראל ולכן איני מבין על מה ההתעקשות הזו.. ובנינו, אני מאוד ליברלי ומבחינתי שיעשו גם מצעד של חברה שעושים סקס עם סוסים ממש לא אכפת לי אבל... בל נשכח שעדיין.. כל אמא אינה רוצה בבן הומו!

סופה10

New member
../images/Emo52.gif

אתה יודע שבין החרדים ודתיים יש גם הומואים ולסביות? אבל הם לא אומרים מראים זאת בגלל הפחד ממה יחשבו עליהם...? אני יודעת שיש כמה ומכירה הרבה...

טל205

New member
זה לא הנושא

לא בדקתי אפחד מה מהן נטיותיו המיניות. בסה``כ אני לא מבין למה לא להעביר תמצעד הזה.. כל יום חוסמים לי כאן כבישים בבירה וזה נראה לי מיותר. אם זה פוגע בריגשותיהם של מאות אלפים(ואולי יותר)אז למה שלא יעבירו תמצעד? שיעשו אותו בגאון ובתפארה במקום אחר שלא פוגע בכ``כ הרבה אנשים.. לכן לא הבנתי מהי מטרתם...

מותר לי

New member
פגיעה בדתיים?

המסלול של המצעד אינו עובר בגאולה וגם לא בעיר העתיקה! המסלול עובר ברחובות חילוניים לגמרי, ואין שום הבדל בין רחוב חילוני בירושלים לרחוב חילוני בת"א, הרי גם בת"א אתה יכול לטעון שזה קרוב לבני ברק... אז למה שם כן וכאן לא? ואם כבר נגעת בחמץ- שמחה לבשר לך שברחוב הלל בירושלים מוכרים חמץ בפסח... ולא, מדינת ישראל רחוקה מאד מאד מסטטוס קוו (וזה בכל המישורים)

טל205

New member
ירושלים

על כל רחובותיה היא עיר מקודשת לכל הדתות(זהו משכנו של מלך וכו..) יש לי המון חברים סטודנטים שאוכלים בכיפור ואני מבין אותם מאוד ומכבד ומצידם הם היו אוכלים ברחוב ונוסעים ברכב ולמה הם לא עושים את זה? פשוט כי הם רואים בזה פגיעה ברגשותיהם של חבריהם.. לרמוס דבר שהוא מקודש,ערכים עליהם גדלו.. אני חושב שאם הם רוצים לקרב אליהם אנשים ולהסביר את עמדתם ואת השוני שבהם אזי עליהם לנהוג בדרכים המקובלות על כולם ולא להרעיש עולמות. תארי לעצמך שיקרה איזשהו תרחיש של רצח או משהו דומה(והמשטרה חוששת לזה בטירוף)זה שווה? דמוקרטיה וכו.. אבל יש עוד שיקולים מעבר.זו דעתי.

למעלה