מצעד הגאווה..

מצעד הגאווה..

הייתי שמחה לשמוע את דעתכן לגבי "מצעד הגאווה". האם לדעתכן הוא אפקטיבי ומשרת אתכן?
על עצמי אני יכולה להעיד..עוד מהתקופה שבה אף אחד לא ידע על נטיותיי ועד עכשיו,המצעד מביך אותי מאוד. הסתכלתי על הבחורים
הללו שמרקדים בתחתונים צמודים על משאיות ושאר מתחפשים ומתחפשות ולא הבנתי מה הקשר של כל זה אליי.
שאלתי את עצמי האם להיות הומו ,לסבית, טראנס זה אומר להיות חלק מאיזה קרקס של מיניות ,ליינים ומסיבות ?
האם זאת התמונה שאנחנו רוצים לצרוב בזיכרונם של אנשים כהגדרה למילים הומו,לסבית,טראנס.
אני מכבדת מאוד אנשים שבוחרים לצעוד עם שלטים ואג'נדה ,שבאמת באים לומר לכולם "אני מי שאני וזה בסדר גמור".
אלו האנשים שבאמת משנים את התמונה לפי דעתי. הם אלו שגורמים ליוסי מרחובות לצאת מהארון והם אלו שגורמים
לגזענים לשנות את דעתם.

אני חושבת...

שהעניין ב"מצעד" ו"קהילה" זה היציאה מהיחיד לקבוצה..
לטוב ולרע..

ויכול להיות שהמוחצנות הזו מתאימה לחלק...
זה לא הכל..

אני פעם אחת הלכתי למצעד בת"א לפני 7 שנים בערך
הייתי צריכה להבין על מה המהומה.. כמובן שההתלהבות העיקרית היתה שעמדתי מטר משלי יחימוביץ (שבערך בגובה שלי)...
והעובדה שקבוצה של חרדים בתוך גדרות מתוחמים (קצת כמו דיר) קראה לי בהמה..
שזה קצת הצחיק אותי..
אבל
אולי צריך לשבור קונצנזוס... איזו הסכמה חברתית
כדי לבנות קונצנזוס מעט אחר..
אולי צריך את הקיצוני כדי להגיע למרכז?
אולי זה כמו "שריפת חזיות" במהפכה הפמניסטית..

צריך לראות גברים עם תחתונים ומאופרים ורוקדים ומתנשקים ו...
כדי שזה יפסיק להיות כזה טאבו חברתי..
כדי שבאמת נוכל להתהלך ברחוב בלי שיעניין מישהו מי נמצא אצלי במיטה בלילה

לצערי
אני לא יודעת אם שלטים ואג'נדה יכולים להזיז "דעת רחוב"

אז אולי זה מסחרי מדי...
אבל למה שלא נדבר על העובדה שלא נתנו לשר האוצר לדבר והוא ירד מהבמה?
את חושבת שזה היה במקום?
סוף סוף שר בכיר בממשלה מגיע..
ולא.. לא הצבעתי לו.. כמו שלא הצבעתי לראש ממשלתי ואני עדיין אכבד את נוכחותו..
לי למשל,
זה מאוד צרם... הרבה יותר מהגברים בתחתונים (שבתכל'ס.. אני לא משקיעה יותר מדי מבטים בגברים עם תחתונים
)

את העלת טיעון מאוד נכון בעיניי..
אני פשוט.. באמת..
לא חושבת שיש אפשרות אחרת
אני חושבת שכרגע יש צורך בזעזוע הזה..

שבוע מלא קסם

מולי123

New member
לדעתי ,רב המצעד דווקא היה לבוש

כל שנה ,כל שנה אני שומעת על כל אלה שלא לבושים ,אבל כל שנה ,אני שמה לב שתמיד הדגש הוא על הלא לבושים ,בעוד שרובו המוחלט של המצעד ,דווקא לבוש.

להזכירכן במצעד היו מכונית אחת,ארבע משאיות וכמאה אלף משתתפות ומשתתפים שרובם/ן המוחלט היו לבושים/ות, אפילו על חלק מהמשאיות לא כולם/ן היו לא לבןשים. (באופו אישי היתתה משאית אחת שאותי הגעילה ,אבל אני עדיין מתיחסת לרובו של המצעדולא רק למשאית אחת)

אגב,אני דווקא מתרשמת שבשנים האחרונות ,המצעד הרבה יותר לבוש מאשר במצעדים הראשונים.

תודה שאמרת את זה

אני לא נמצאת במצעד
ולכן התמונה שמציגה התקשורת היא לרוב מה שאני יודעת...
כי זה באמת הדגש..
כנראה על מיעוט אבל
מיעוט שמושך הרבה תשומת לב..

תודה על המבט השונה

.....

*קודם כל חשוב לי להגיד שגם אני התנגדתי להפרעות של פעילי מרץ והעבודה לנאומו של לפיד.
שדיברתי על אנשים שבאים עם אג'נדה ,התכוונתי לדוגמא ללסביות דתיות שבאו עם חולצות בצבעי הגאווה,שעל כל אחת מהן כתוב
"לסבית דתיה". זאת למשל סוג של אמירה שאני מכבדת.
* לגבי כמות הלבושים ביחס לכמות ה"לבושים חלקית" ...זה ממש לא עניין כמותי. העניין הוא שכל עוד המופעים המיניים הללו קיימים,
התקשורת תמצא לנכון לצלם ולתעד לרוב רק אותם וכל מי שלא גר במדינת תל אביב יקבל ב-8 בערב מושג מוטעה של מה זה אומר להיות להט"ב.

למעלה