מצעד הגאווה

shachar10

New member
מצעד הגאווה

אתמול נערך מצעד הגאווה בירושלים. ראיתי שיחה בין חרדי שהפגין כנגד המצעד ודתיה לסבית שהוכלת במצעד עצמו. לא משנה היא דעתי האישית, שכן היא בעד המצעד, פשוט רציתי להגיד דבר אחד- מצעד הגאווה הפך למצעד שלא רק מראה את הקהילה ההומו לסבית כמתגאה, אלא כמצעד פוליטי טעון ביותר. מצעד שאומר שיש דמוקרטיה במדינת ישראל. ההומואים והלסביות באו להפגין ולהלחם בעד הדמוקרטיה ההולכת ומדרדרת במדינת ישראל. הרגשתי שנוצרת פה מלחמת אחים בלתי נפסקת שתמיד היתה, אך התפרצה בעקבות המצעד, שזהו דבר נורא לדעתי למרות שקשה למנוע אותו. היתה תחושה שתמיד ישארו הדתיים בדעותם והחילוניים בדעותם, קשה להם מאוד להקשיב אחד לשני. בשיחה בין הדתי והלסבית ראו את אי ההקשבה, ראו שכל אחד רוצה להגיד את עמדתו וללכת, בכלל בלי לשמוע מה לשני יש לומר. איך אפשר לתקן? איך אפשר לגרום לאדם להקשיב לאחיו, לשמוע את דבריו? חבל שיש כאלה שמפסידים את הדבר היקר הזה-להקשיב לאחר. אני וחברי שאף אחד מהם לא קשור לקהילה ההומו לסבית התכוונו ללכת ולצעוד במצעד הגאווה, להפגין בעד הדמוקרטיה וחופש הביטוי, ואף להסתכן בפגיעה פיזית מידי החרדים. מישהו חכם אמר לי- "אני פוחד מאוד להיות כאן, אבל אני פוחד עוד יותר ממה שהיה קורה אם לא היתי כאן" שבת שלום ושבוע מצויין, שחר. [יש את אותו תגובה למטה אבל יש בה כמה בעיות]

למעלה