מצעד הגאווה.

מצעד הגאווה.../images/Emo34.gif

בעודי עוטפת חבילה עוברת ליומולדת של אחי, קראתי בעיתון שאישרו להם שוב לעשות את מצעד הגאווה בירושלים. מה דעתכם על זה? כפייה דתית? מאבק על זכויות או מעשה קטנוני של "דווקא"? ולמה לא בת"א כמו תמיד? ובכלל, הקהילה ההומו-לסבית בארץ שוות זכויות לשאר האוכ'? או שאולי בעצם הפעולה הזאת הם מבדילים את עצמם מהכלל? או בקיצור, מה אתם חושבים?

spraizler

New member
ובכן

כמובן שהם שווי זכויות וכמו שאר האנשים והכל. בלי קשר לכפייה דתית או דברים כאלה, יש 2 דברים שאני לא אוהב במצעד ובמיוחד בירושליים: 1) אני לא חושב שהקהילה הגאה צריכה לעשות מצעדי גאווה כאלו ואחרים, לפי דעתי זה רק מדגיש את השונות שלהם ויוצר אנטגוניזם כלפיהם. בכלל, אני לא חושב שזו הצורה. כן כולנו יודעים שיש הומואים ולסביות ואני לא חושב שעל ידי מצעדים הם ישיגו את מה שהם רוצים. אני לא עושה מצעד עם החברים שלי כדי להראות לכולם שאנחנו סטרייטים. 2) לבוא ולעשות בכוונה, להתגרות באוכלוסיה שיש בירושליים שלא מקבלת את הקבוצה הזו זה טיפשי ומתכון לשפיכות דמים. אתם רוצים לעשות את המצעד? סבבה תעשו בתל אביב או משהו, אל תבואו למישהו הביתה ותכפו את עצמכם אליו, במיוחד אם הוא לא אוהב אתכם. זה כמו שאני לא אעשה תהלוכה לגרש את כל הערבים בתוך כפר ערבי.

מצד שני..

למה אם הם יעשו את המצעד הזה בחיפה/רחובות או כל עיר אחרת לא תהיה התקוממות כזאת? למה דווקא בירושלים שהיא כביכול עיר הקודש של שלושת הדתות קהילה של אנשים לא יכולה לבטא את עצמם? אני לא אומרת תלך עם חולצת בטן ורודה במאה שערים... כי זו באמת תהיה התגרות. אבל אין סיבה שהמצעד הזה לא יתקיים בעיר מסויימת. ואולי באמת הרצון שלהם להראות שהם שווים לכולם הופך אותם לשונים. וכן, אני לא אעשה מצעד ואצהיר שאני סטרייטית אולי כי אני לא מקבלת את אותה יחס שמקבלים הקהילה ההומו-לסבית? הקהילה הזו סובלת מחוסר שיויון מבחינת נשואים סובלת מהומפוביה.

spraizler

New member
נכון

אבל את לא יכולה להגיד שהמאבק שלהם מוצדק ולכן הם צריכים לרמוס אנשים אחרים. כשהם עושים את זה הם פוגעים באנשים אחרים. אסור לתת למישהו אחד לנצל זכות שלו אם היא פוגעת זכות של מישהו אחר. (כבוד במקרה הזה, דת..) וכמו שאמרתי, אני לא חושב שמצעד יפתור את הבעיה. לפי דעתי אם הם יצעקו ברייש גליי זה יגרום ליותר הבדלות שלהם. מה שקורה עכשיו.. המצב לא נעשה טוב בגלל המצעדים האלו. יש דרכים אחרות להגיע לשיוויון, כמו למשל שהם מעבירים שיעורי חברה בבתי ספר ומדברים על הנושא. אני חושב שזה יעזור יותר מאשר מצעד.

אופיר ס

New member
עוד תשובות...:)

אני לא חושבת שהמצעד רומס אוכלוסיה כלשהי בירושלים- המצעד הירושלמי, בניגוד למצעד התל אביבי והאילתי, הרבה פחות פרובוקטיבי- מתוך כבוד. אני בטוחה שבמצעד הירושלמי לא יהיה עירום וחשפנות... אבל כמובן שיש גם בעיה דתית עם עצם ההומוסקסואליות- השאלה עד כמה חשוב הכבוד לדת על גב הכבוד לאנשים אחרים. אני מאמינה שאופייה של ישראל לא צריך להיות דתי ברובו... ומעבר לזה- אם לי אסור לצעוד כי אני פוגעת באוכלוסיה הדתית, למה להם מותר להפגין ולתלות כרזות שקוראות לאלימות תוך פגיעה עצומה בי. וכן, אני מאמינה שהפגיעה שלהם בי גדולה פי 2 מהפגיעה שלי בהם... ובקשר לשיעורי חברה- הדבר היחידי שטוב כרגע בממשלת ישראל, לדעתי, זו השרה יולי תמיר שבאמת העבירה חוק שאומר שבכיתות ט' יועברו שיעורי חינוך על הומוסקסואליות... ומה אני עושה בשביל זה? אני גרמתי לרכז שכבה שלי להביא הרצאות הסברה על הקהילה, מיוזמתי... אני לא סומכת על המצעד.

spraizler

New member
תלוי

אני לא יודע מה הם מתכננים או לא לעשות בירושליים.. אבל גם אצלך בבית אין כרוזים כאלה.. אם הם מפיצים כרוזים כאלה זה רק אצלם, חוקי הדת זה בשכונות שלהם והם לא כופים את זה כלפי חוץ.. אז למה שאנחנו נכפה מצעד כזה עליהם? הם רוצים לצעוד, שיעשו את זה במקום שהקהילה לא מתנגדת. בלי קשר אם זה מוצדק או לא, אסור להביע את עצמך תוך כדי פגיעה במישהו אחר. חייבים למצוא את המכנה המשותף כדי ששתי הזכויות יתקיימו כמה שיותר.

אופיר ס

New member
זה לא רק בשכונות האלו

שנה שעברה זה היה בכל ירושלים... הם מפגינים בירושלים, כמו שאנחנו רוצים לצעוד בה...

lady tay

New member
את אמרת: "דעתך".

כרגע המצב הוא שירושלים הינה עיר דתית והיא מיוחסת לשלוש הדתות שכאמר מגנות יחסים הומו-לסביים. "הפגיעה שלהם בי"- מתי הם פגעו בך? תליית שלטים באיזורי המחייה שלהם אינו פגיעה בך כיוון שזה תחומם. זה לא עקרוני באיזו דרגה בסקאלה הפרובוקטיבית המצעד יערך. תאמיני לי שהם לא יסתובבו בחולצות טירקו וג'ינס. הכבוד של ה"אנשים" האלה לא נפגע ע"י אי הרשאת המצעד בירושלים, אך לעומת זאת עריכתו מהווה פגיעה בקהילה האותודכסית (ולאו דווקא הקהילה היהודית).

אופיר ס

New member
אז בואי נשאל אותי שאלה

אם אני אסתובב לבד, עטופה בדגל גאווה, בירושלים... זה בסדר?

מיכלצי

New member
יש הבדל

בין המטרה שלך כשאת מסתובבת לבד עטופה בדגל הגאווה, לבין מחאה של קבוצה מסוימת.. וכמו השוני הזה, גם היחס כלפיו

foofi

New member
אם קבוצה של חרדים, יחליטו לעשות את מצעד

הענווה בת"א. האם גם אז זה יהיה לא בסדר? או שזה יחשב סביר, הרי אנחנו לא פוגעים פה באף אחד, חוץ מזה שמבטלים את המקום של אלה שלא מאמינים בענווה... אך כיוון שאנשי ת"א, אני מאמינה לפחות, מאמינים שלכל אדם יש זכות לדעה שונה, הם יוכלו לצעוד, בלי שלטים של רצח על כל קירות העיר, בלי איומים ובלי פחד. [אני רוצה להאמין לפחות.]

spraizler

New member
אבל זאת הבעיה

שאנחנו כן מקבלים שונים, והם לא. ועל ידי לעשות דווקא ולהכניס להם, בכח להכריח אותם לקבל אותנו זה לא יעבוד. הם צד פנאטי שלא מוכן לדבר ומוכן להגן על אמונתו בכח. אז יופי, שילכו לצעוד בירושליים, נראה כמו הרוגים יהיו. צריך לעבוד עם המוח לא עם הרגש.

foofi

New member
אז טוב.

מפריע לי ולחברים שלי שיש סטודנטים שעושים הפגנות מחאה מול הכנסת. אני וחברים שלי נתחיל להשתמש בכוח ואיומים, נתלה שלטים בכל רחבי הארץ. ונתקוף סטודנטים בכל רחבי הארץ. אז יופי, שהסטודנטים יעשו הפגנות מחאה, "נראה כמה הרוגים יהיו." זאת דרך נפלאה להוריד אחריות ציבוריות. פנאטים או לא. אין מקום לאלימות וכוחניות במדינה שלנו ובחברה שלנו. לפחות אני מאמינה בזה. ולעבוד עם המוח זה לאו דווקא לטפל בצד המוחא, אלא לטפל בצד המסוכן באמת, שמעיב באמת על החברה. ובמקרה זה אלו הם החרדים.

למעלה