מצעד הגאווה לראשונה באשדוד?

avitano

New member
מצעד הגאווה לראשונה באשדוד?

לראשונה הקהילה הגאה באשדוד מתכננת להוציא לפועל מצעד
האם העיר החמישית בגודלה בישראל תצטרך גם היא לרשימת הערים בהם נערך מצעד?

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4350602,00.html

קולות ההתנגדות כבר החלו...
מה דעתכם?

|http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4353503,00.html

ספר יקר

New member
בהצלחה ! כל הכבוד!

אני אישית לא מתחבר לסגנון הזה של מצעדי הגאוה

ראוותני מדי לטעמי, אבל מצד שני אני מבין את הצורך "להתגאות" במה ששנים ועד היום נתפס בעיני החברה כ"מחלה".

בקיצור בהצלחה!

לאיזה מהסגנונות? התל-אביבי או הירושלמי?

ישנן כמה אופציות למצעדי גאווה. האופציה התל אביבית הקרנבלית - עם תלבושות וריקודים בוטים; מול האופציה המחאתית-פוליטית, עם כרזות, דרישות, והצגת ההשגים.

avitano

New member
המצעד האשדודי צפוי להיות כמו המצעד הירושלמי

צנוע ומחאתי
פחות קרנבל

ספר יקר

New member
אתמול פגשתי הומו דתל"ש שלמד בישל"צ

וזה הוסיף דלק לרעיון של שרשרת בני ישיבות (בעברם. גם בהווה, אם כי מעט כאלה יגיעו) במצעד הגאווה הקרוב בירושלים (עוד כ-5 חודשים).
מספיק 10 בני ישיבות תיכונית (/הסדר/גבוהות/מכינות-בדגש על ישיבות מוכרות) בעברם, שיסתובבו לאורך המצעד יחד (אפילו במבנה מוגדר מראש), כל אחד אוחז בשלט "גם אני למדתי בישיבת ______ " , בשביל ליצור אמירה עוצמתית.
אני יודע שזה כבר קיים בשנים האחרונות, אבל לא מדובר בקבוצה מאורגנת, אלא בשלט פה-שלט שם.

Nחמן

New member
לאחר היעדרות ממושכת

אני כאן שוב אבל לא לזמן רב (מישהו קיצץ לי שעה אחת בחול המועד ועד עכשיו אני בטראומה בגלל זה...

עכשיו לענייננו. דעתי ידועה זה מכבר. מישהו כתב כאן, שהוא מבין ללב הצועדים אבל לא מזדהה עם המצעד וכן גם אני.
הומואים קיימים כמעט בכל ישיבה. הם מגיעים לישיבות מתוך תקווה להשתנות אבל בסופו של דבר התוצאה לא משתנית. לצערנו הרב בגלל הגישה השמרנית של הרבנים הבחורים הטובים האלו משילים מעליהם את הכיפה ויוצאים איך שיוצאים.
לדעתי, המצעד לא יקרב את הרבנים לנושא ולא ישנה את דעתם. ההיפך הוא הנכון. עם זאת הבנה הדדית בוודאי יכולה לעזור הרבה יותר כפי שכבר הוכח.
מה אפשר לעשות עם הבחורים הנפלאים הללו? ראשית - כל פעילות מינית במסגרת הישיבה צריכה להיות אסורה בתכלית האיסור. שנית - אין להפעיל לחצים על הבחור אלא לעזור לו להתמודד באופן החיובי תוך הבנה, שאי אפשר לשנות את הנטייה אבל אפשר לשנות את האדם. זו צריכה להיות הגישה והיא זו שיכולה לתרום המון גם לחברה הדתית.

ספר יקר

New member
יפה כתבת!

יכול להיות שהשתנו עמדותיך מעט ונפתחת (לא שהיית אטום לפני, אבל יותר..) ?

ברוך השב

Nחמן

New member
על המחמאה

לא ממש שבתי וגם לא השתניתי. רק נהייתי עסוק יותר מתמיד.
גם עמדותיי לא השתנו. תמיד סברתי, שיש לכבד כל אחד באשר הוא. מעולם לא היתה לי מחלוקת אישית בקשר למצעד. אני מתנגד אבל זכותו של כל אדם לחשוב אחרת ומי אני שאמנע זאת ממנו.
שמח למצוא מעט מן הגוורדיה הוותיקה אבל מתגעגע לכמה ותיקים שכבר מזמן פרשו ולא שבו.

שבת שלום!

למעלה