מצנע

gilshl

New member
למה רק של ברדק, למה לא לכל

המנהיגים הצעירים שהיו לפניו!!!!!

The Scourge

New member
מצנע

בוקר.
סתם מתוך סקרנות מעניין אותי לשמוע מה דעתכם על מצנע וזה שהוא רץ לראשות מפלגת העבודה. למה אני שואל? פשוט דיברתי עם שני אנשים שונים עם שתי דעות פוליטיות שונות, ולשניהם אותה דיעה בדיוק על מצנע - והיא לא אוהדת במיוחד... אני לא ממש מעורב פוליטית אז דעתי היא די ניטראלית. כולם מושחתים, לדעתי, ואם היה אפשר לפרק את הכנסת ולהרכיב אחת חדשה שמה שמניע אותה זה אידאלים ולא כסף - מה טוב. מסקרן אותי לדעת מה אחרים חושבים- לא בהכרח מבחינה פוליטית. הוא היה טוב לחיפאים, רע לחיפאים, מה?

L o n e W o l f

New member
המועמד החיפאי...

מאוד מוזר. עוד לפני שהוא הודיע רשמית על מועמדותו, בתקשורת כבר הציגו אותו כמומעד לכל דבר. העלו סקרים, ספקולציות, תוכניות וכו´. אולי הוא בכלל מועמד של התקשורת עצמה ? הוא אדם גדול. בזה אין ספק. עשה המון כאיש צבא וגם כראש עירייה. אני חושב שצריך אנשים כמוהו שם בכיסאות המחוממים אבל... היום ששמעתי אותו מדבר ומכריז על מועמדותו, מאוד התאכזבתי. אין חדש תחת השמש. ההיסטוריה חוזרת על עצמה ויש לי את ההרגשה שהוא הולך להיות "ברק השני". לא יודע אם יש בזה משהו רע, אבל מה שבטוח זה שאין בזה שום חידוש. פעם הייתה לי עמדה מגובשת לגבי ימין\שמאל. נכון להיום מאוד קשה לגבש עמדה. הימין חרא השמאל חרא המרכז חרא מתייפיף ואנחנו סותמים את הפה ובולעים את הצפרדע קדנציה אחרי קדנציה. על כל פנים ומבלי להיכנס יותר מדי ל"חרא של נושא" מסוג שכזה... קיי סרה סרה ובהצלחה למועמד החדש. -_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

vegi force 1980

New member
אני אישית מרוצה ממצנע

אומנם הוא לפעמים יותר הרס מאשר הועיל אבל כולם טועים אנחנו רק אנושיים אני יודע שאיפה שהייתה הזנחה ואמרתי לו את זה בתוכנית הרדיו ברדיו חיפה ביום שישי הוא ישר פעל לתיקון הנזק אנשים חושבים שקל לנהל עיר..... יש את הדתיים שעושים בלאגן מפתיחת לונה פארק בשבת מצד שני החילונים לא מוכנים לוותר על זה מצד שלישי הערבים טוענים לקיפוח ובתוך כל זה יש את שוכות העוני ששובתות כי הם חושבים שמגיע להם יותר ועל כל זה יש את הירוקים שדופקים למצנע כל פרוייקט תבינו זה ממש לא קל לנהל עיר ואני מסכים שהוא יכל לעשות יותר בשביל השכבות החלשות אבל אז השכבות הבינוניות היו טוענות לקיפוח בכללי אני אישית מרוצה ממנו

tygger

New member
בנימה אישית.

מחשבות הפתיחה שלי הרי די ידועות. אני לא ממש מסמפט את הציבור הדתי. אם לא טוב להם מהלונה פרק בשבת אז שלו ילכו! נקודה!
אם אנשים ילכו לגהנום או משהו כזה בגלל זה, אז תנו להם! מילא ללכת לגהנום, אבל למה עם כל הבלבולים מוח האלה שלהם? באופן כללי אני חושב שאכן תפקידו של ראש העיר אינו מן הקלים. האוכלוסיה שלנו הינה קשה מאוד ומלאה במחלוקות. יש לנו את הציבור החילוני הצעיר שטוען בכל הזדמנות שהעיר מתה. לעומתם יש את ציבור הדתי שטוען שאסור לפתוח מקומות בשבת. יש את הפאבים שמנסים לשרוד בשארית כוחותיהם. לעומתם יש את הדיירים שמתלוננים על הרעש הנורא בציר מוריה. יש את חוסר מקומות החנייה המשווע בכל מקום ובייחוד ליד מקומות הבילוי לעומת זאת יש את האנשים שמתלוננים שאין המשטרה עושה מספיק בנידון. (לאור הכתבה על חוסר האבטחה בקניונים אז אני חושב שאין להם ממש תירוץ בגלל בעיות בטחוניות היות וגם שם הם קיבלו "בלתי מספיק") אז מה עושים? קודם כל, אני מזמן טענתי בלהט וטוען עדיין שמכונית היא דבר מיותר. תחסכו את הפיח, את הדלק ואת התסכול בלחנות שמונים קילומטר ממקום הבילוי. תחסכו את הדוחו"ת המעצבנים האלה (שהחלו להופיע גם בשבתות). עברו לקטנוע. פתרון נפלא! אוטובוסים אין על מה לדבר היות ואני לא מוכן לנסוע באחד כרגע מחשש לחיי. סליחה אבל אני לא ממש מרגיש בטוח לנסוע באחד כזה כרגע. בקשר לבעית הציבור הלא מרוצה. גבירותי ורבותי. אני יכול לומר בלב שקט כי מתוך ניסיוני עם אנשים, מעולם לא תצליחו לגרום לכולם להיות מרוצים. תמיד יהיה את האדם ההוא שיעקם את הפרצוף ויאמר כי זה לא בסדר. מה עושים? פשוט וקל. מגדלים עמוד שידרה. דבר שהממשלה שלנו צריכה נואשות לפי דעתי. (אולי גם להעיף את התובעת הזאת מהמשפט של מרוואן ברגותי. שתלמד לדבר אנגלית הפוסטמה הזאת לפני שהיא פותחת את הפה שלה שוב בחדשות בCNN וSKY) ברגע שאתה שלם עם דעותיך אז פשוט תמשיך. אין בעיה לבצע שינויים קלים. אבל קלים. טוב, אז חלק לא יהיו מרוצים מהעניין. אין מה לעשות. קבלו את זה כעובדה. אני לא אומר שאני מסכים עם דברים שעושים פה בעיר (או במדינה) אבל באופן כללי, אם הוחלט על דרך פעולה אז לכל הרוחות לפחות תסיימו משהו! את הלונה פרק ואת העסקים הייתי מאשר. סליחה על הפגיעה ברגשות הדתיים אבל המצב כרגע במשק לא ממש מאפשר לנו להתחשב בליבם המדמם שלהם כל גורלנו בעולם הבא. עסקים זה טוב, נקודה! עסקים מכניסים כסף, עסקים יוצרים מקומות עבודה. פאבים מושכים קהל קהל מתפרע לפעמים צריכים שומרים שומרים נקלעים למכות צריכים יותר שוטרים וכן הלאה. (סתם סיטואציה, אבל אתם מבינים את הכוונה.) אז אולי לא כולם יהיו מרוצים. אבל לטובת הכלל אני חושב שאולי עדיף לפגוע במספר אנשים על מנת להחיות טיפה את הכלכלה העלובה שלנו. סתם לעייונכם הלינק הבא.

מה הקטע באמת

אם הארנונה בחיפה? אני גר במרכז ת"א במרכז של המרכז. אחד האיזורים שאמורים להיות הכי יקרים שיש ועדיין משלם פחות מבחיפה. בררתי על ארנונה. 900 שקל לחודשיים??? על מה? מה כבר יש לחפש בחיפה ששווה 450 שקל לחודש? לאיפה הולך כל הכסף הזה. בטח לא לבהאיים להם יש את התרומות שלהם. בת"א אני משלם פחות ועדיין משקמים אותה שחבל על הזמן. ושלא יגידו לי שמשקמים את השכונה הגרמנית. לקחו רחוב מסכן ושיפצו בעלות שיחסית לנדל"ן היא מינימאלית. מהעם כל שאר חיפה? יש כזה חוף שווה. למה אין טיילת נורמאלית. לנתניה יש טיילת. לחיפה לא? בקיצור, מה???

vegi force 1980

New member
טוב קיפי אז ככה

בעניין של הארנונה אני מסכים..... אשכרה נראה לי הכי גבוה בארץ טיילת יש בבת גלים ויש את טיילת לואי (מקום שאני נורא אוהב) ואני בטוח שיש עוד ואני לא זוכר אותם רצו לעשות טיילת בחוף אבל כמובן שכולם מתנגדים כי זה להרוס את החוף לדעתי האישית מרינה בבתגלים וטיילת בחוף דדו רק יוסיפו ולא יהרסו בבת גלים יש את החלק של הקזינו הישן ולידו גם מגרש מגודר וריק שינצלו את זה.....

gilshl

New member
כמובן שאתה לא הראשון שחשבת על זה

אני חושב שכבר 10 שנים מדברים על האיזור שם ועשו כלום. רצו להפוך את נמל התעופה לבינלאומי, דבר הכרוך בהוצאת הבסיס הצבאי משם, עוד כאשר אחי היה שוחר שטכני דיברו על, אחרי 8 שנים כשהייתי מדריך שם דיברו על כנראה שגם הדור הבא של המדריכים בטכני ישמעו על כך... ולכן מה שאני אומר הרבה חול ואין מה לאכול. אך עדיין הוא אנשים חושבים שהוא עושה דברים נפלאים (אנשים אשר נמצאים בכל אזור של עשירי העיר, שאותם ראש העיר טיפח)

vegi force 1980

New member
הבעיה האמיתית של חיפה היא

סיעת הירוקים הם מטרפדים כל פיתוח הכי קטן של העיר ראו אני חולה על טבע והכל ואני תורם קבוע לגריןפיס אבל יש גבול כי חיפה היא עיר ולא כפר ועיר חייבת להתפתח מנהרות הכרמל...אני בעד מרינה... אני בעד טיילת בחוף...אני בעד מה כואב לתושביי הדר אם יבנו בניין איפה שהיה קולנוע אוריון????? אין שם כלום גם ככה!!!! אולי זה יעלה קצת את הרמה של הדר אם יבואו לגור שם אנשים צעירים... להחזיר את ההדר להדר?????? מצטער יש דברים שאי אפשר לשנות ולא משנה כמה ינסו הדר לא תהיה בחיים מה שהיא הייתה פעם אז במקום לבכות על מה שהיה פשוט צריך להרים את הראש ולהסתכל קדימה אל העתיד וואללה כשאומרים לי שחיפה היא עיר בלי עתיד אני מסכים במאה אחוז וזה כואב...

tygger

New member
מספר דברים.

נתחיל מהנושא הכואב לי ביותר. הארנונה. אני משלם אכן סכום שאני מחשיב כשערוריתי לחלוטין. לפי דעתי את תשלום הארנונה צריכים לגבות עם מסכת סקי. זה לפחות יתן להם לגיטימציה ואולי אני ארגיש טיפה פחות דפוק מזה שלוקחים לי את הכסף. הכבישים במצב זוועתי ובמקום לשפץ הם בונים כיכר מפגרת שעם כל הכבוד אני חושב שאני יכול לספור יותר ממספר מדינות מתוקנות בעולם שהמהנדס שתכנן אותה היה נשלח לכלא למאסר ארוך (לפחות). אני בעד המנהרה. אבל אני ממש לא בעד זה שאת הכספים לכך אנחנו משלמים מכיסינו כל הזמן בזמן שיש מצב שזה יהיה בתשלום. בקשר להדר. אני חושב שהבעיה היא לא העובדה שיבנו משהו במקום קולנוע אוריון. תראה VEGI, זה נכון שאין שם כלום והרבה אנשים חיים על גלי העבר. הבעיה היא שכאשר נותנים לקבלנים לבנות באיזה איזור אז הם לא יבנו איזה בית בעל מספר מצומצם של קומות. הם יבנו את הבניין הכי גבוה שהם יכולים. הדבר יכער את כל המקום. תחשוב איך זה יראה בניין ענק בלב בניינים קטנים... רוצה דוגמא? תביט על דרך הים. שני הדברים האלה שנבנו שם הם רק ההתחלה. כל הבניינים הבאים יהיו כאלה גם. אני אישית לא הייתי רוצה שישימו לי איזה בניין לפני הפנים בעל 10 קומות. אני אומר, שיבנו שם משהו, אבל שיהיו להם מגבלות ברורות! לא איזה מגבלה של איזה פקיד חסר בינה האומד את הדברים לפי חוק יבש שנכתב לפני תום השלטון הבריטי או שיקול דעתו (הכיכר בכרמליה, להזכירכם...) חיפה צריכה להתפתח. נכון. אבל כל דבר צריך פרופורציה מסויימת. לצערי ברגע שיש אישור למשהו מסויים אז אנשים נוטים להגזים איתו. מול "מלון חוף הכרמל" היתה פיצוציה קטנטנה. המקום גדל לו לאיטו. אף אחד לא שם לב כשלפתע המקום נהיה סופר-מרקט. שימו לב לזה פעם הבאה שאתם עוברים שם. ישנם עוד הרבה מקומות כאלה. לפעמים גם פאבים "פורסים" את עצמם אל המדרכה ו"גונבים" עוד קצת שטח. לא פעם כבר עברתי ליד שולחן ופגעתי בו בכוונה. אז מישהו קיבל את הקולה/בירה/קפה עליו. ישנן מדרכות שלא ממש נוח לעבור שם. אפילו ליד הפרנג´ליקו הם פרסו את המקום על כדי כך שנשארה מהמדרכה אולי חצי מטר לעבור שם. ומי עושה משהו? המשטרה? העירייה? לא. למה להם? "אין לנו מספיק כוח אדם" "אין תקציב" זה לפעמים שומעים מהמשטרה. ואז רואים אותם מבצעים עוד רכישה של ג´יפים ורכבים. אין כסף? מוזר, הייתי בטוח שג´יפ עוד הרבה כסף. אין כוח אדם? הממ, סליחה, אבל בוקר טוב! יש הרבה אנשים שמחפשים עבודה בלשכה. פתרונות יש. השאלה מי מחפש אותם. כפי שזה נראה, אף אחד.

The Scourge

New member
משטרת ישראל

צר לי להגיד את זה, אבל משטרת ישראל היא מוסד מעורר רחמים במקרה הטוב, ומעורר פלצות במקרה הרע. למה מעורר רחמים? אופיר כבר אמר את זה קודם. (כוח אדם, תקציב וכו´) ואני רוצה להוסיף דוגמה משלי: ברחוב שלנו (חדש יחסית ונמצא בשכונה "טובה") יש כנופיית ילדים שמנפצת מראות של מכוניות ועושה רעש בשעות הקטנות של הלילה. התלוננו כמה פעמים. הגיעה ניידת? הצחקתם אותי. כל מה שאמרו לנו זה להגיש תלונה. תודה רבה באמת. ומה נעשה עם התלונה? יש כמה שימושים שעולים לי בראש - אף אחד מהם לא ישפר את המצב... אולי קצת יחסוך נייר טואלט, אבל זהו... ולמה המשטרה היא מוסד מעורר פלצות? תראו איך הם נוסעים על הכביש. תראו איך הם נראים (לדוגמה, שוטרת מגולחת ראש + מזג מתאים, עם שורת עגילים באוזן - נראתה לאחרונה באיזור טירה. לא ידעתי שהם שינו את השם לגסטאפו - נשר הוא כבר אחד מהסמלים שלהם... יש עוד כמה סמלים שהם רוצים להביא לתשומת ליבנו?). תראו אותם אוכלים סופגניות (כמו שכתוב) בתוך האוטו, על אי-תנועה בדרך לירושליים... טוב, סליחה, זה שייך לסעיף ה- "מעוררי רחמים". נכון, יש עוד כמה שוטרים טובים פה ושם, אבל מספר התפוחים הרקובים מאיים להפיל את כל העץ...

vegi force 1980

New member
המשטרה בארץ הזאת היא

הבדיחה/פאדיחה/מחדל (נא למחוק את המיותר..אם יש כזה) הכי גדול של המדינה

החלום שלי...

לקחת את הקולנוע הישן הזה ולשפץ אותו. להפוך אותו למועדון שיגרום לסיטי להראות כמו ארגז חול. לא שיש לי משהו נגד הסיטי, נהפוך הוא אבל הגיע הזמן שתהיינה אלטרנטיבות ומקומות נורמאליים חוץ מהסיטי ואולי החורבה. מועדון רציני גורר אחריו מועדים קטנים ופאבים. מדרחוב נורדאו, אידיאלי לרחוב פאבים. ובעקבות מועדונים באות פיצוציות ובעקבות כולם באה אוכלוסיה צעירה...

vegi force 1980

New member
היו היה

מןעדון נפלא בחיפה ושמו בישראל היה העיר השניה השריד היחיד שלו זה הסיטי הול.... לדעתי מדרחוב נורדאו צריך לעבוד שיפוץ רציני וסילוק פשע שם שורפים כל מקום שלא משלם חסויות והמקום הפך לחניון גדול וזהו אני זוכר שרק פתחו את המדרחוב.......היה מקום יפה.... טוב נו.. לא בוכים על מדרחוב שנחרב.... לדעתי חיפה יכלה להיות עיר הרבה יותר מקסימה אם לא היו את הירוקים שיהרסו כל תוכנית לפיתוח העיר...... ואגב טייגר אני אישית כן בעד בנייה לגובה כי ככה לפחות לא תהיה צפיפות של בניינים.... כשזה בתים של 3-4 קומות אז זה יוצר הרבה יותר צפיפות וזה נורא

vegi force 1980

New member
רעיון יפה אבל לא מציאותי

אנשים גרים במקומות האלו וכמו שבציר מוריה יש בלאגן בגלל הדיירים תחשבו מה יעשו דיירי הדר ועוד במקומות האלו שרובם זקנים..... ואז יבואו הדתיים שיש להם שכונה גדולה בתוך הדר וממש ממש יתנגדו..... בעיה

gilshl

New member
שכחת דבר אחד, זו עיר פועלים, אני

ואתה חיים מנטליות אחרת מאחר החיים פה בחיפה, כאן אין את המנטליות של תל אביב למשל, בשעות הערב חוץ מזונות מסוממים וכל מיני יצורי שוליים אין אף אחד נורמלי בחוץ, כי המנטליות בחיפה היא כדלקמן: לסיים תיכון, להכנס לצבא, לסיים תואר ראשון (אם ניתן), להתחתן, לשלם משכנתא ואז לנוח (מטר וחצי מתחת לאדמה). בטוח שאתה מכיר המון אנשים כאלו במיוחד באזורנו. כך שאתה חולם בהקיץ, אולי אני מתבדה אך שנינו רואים את התמונה האמיתית האנחנו במיעוט ואפילו קומץ.

vegi force 1980

New member
אני שברתי את זה

בקושי סיימתי תיכון לא התגייסתי לא מתכוון בחיים ללמוד שום דבר ולא עשיתי בגרות אני כבר נשוי לא אשלם משכנתא בחיים כי אני לא זכאי וואללה אני לא חיפאי בדם......... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חומד אם צעירים ישתלטו על חיפה אז העיר כבר לא תהיה עיר פועלים הפועלים היחידים יהיו הפועל חיפה (הלוואי עוד אליפות!!!!!!) זאת יכולה להיות עיר ממש טובה אבל כאן נכנעים למיתוסים

gilshl

New member
לא נכנעים, אלא עוזבים כדי לא להדבק

בחיידק הכבדות או הזקנה בראש (פיזית ברור שנזדקן)

למעלה