מצלמת רמזור

dotann1

New member
מצלמת רמזור

תודה מראש על ההתייחסות! היום עמדתי ברמזור אדום בצומת, וכשהרמזור התחלף לירוק התחלתי בנסיעה וראיתי פלאש - לא הבנתי למה והסתכלי מסביבי וראיתי שאני הראשון שהתחיל את הנסיעה ברמזור ואף אחד לא נסע באדום בשום מקום בצומת , כך שגם האטתי אחרי הפלאש- ואז היה עוד פלאש- ושוב הסתכלתי ווידאתי שהרמזור באמת ירוק והוא באמת היה ירוק גם לנסיעה ישר וגם לפניה שמאלה, מה הסיכוי שהמצלמה צילמה אותי? ולמה?

dotann1

New member
מה קורה אם בתמונה הראשונה הרמזור כתום אדום וב

ובשנייה ירוק מלא? זו הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שבגללה זה צילם.... למרות שאני דיי בטוח שהרמזור היה כבר ירוק.....

סהר דוד

New member
מספר עובדות על מצלמת רמזור

המצלמה תמיד מצלמת את אחורי הרכב. אם אתה עומד על קו העצירה - המצלמה נמצאית מאחוריך. אם אתה רואה מצלמה לפניך - היא מצלמת את הנתיב הנגדי. מערכת הצילום נדרכת בדיוק 2 שניות אחרי שהאור הפך לאדום - כדי לאפשר לרכב האחרון לחצות את הצומת. המצלמה מצלמת כאשר רכב מסוים חוצה "פס דריכה" המוטמן בכביש - בקצה פס העצירה. המערכת מוסיפה עוד צילום אחרי עוד 2 שניות - כדי לודא שהרכב שדרך על המתג, נמצא בנסיעה. אם בשני הצילומים רואים שהרכב עומד באותו מקום - לא יופק דוח. כאשר מפיקים דוח , יש שתי תמונות המראות את לוחית הזהוי של הרכב העבריין ובאותה תמונה רואים גם את שני הרמזורים שבאותו כיוון - הקרוב והרחוק. צריך לראות בשתי התמונות שהאור האדום דולק (תמונת שחור לבן,אבל מזהים היטב איזו מנורה דולקת.) המצלמה מפסיקה לצלם בדיוק יחד עם כביית האור האדום. כלומר שכשהצהוב נדלק- המצלמה עוד אקטיבית. מעבר צומת באדום=צהוב היא עבירה. עכשיו תתאים את עצמך לתיאור העובדות ותדע אם אכן צולמת.

dotann1

New member
סהר תודה רבה על העובדות

המצלמה היא לא מצלמה חדשה, זוהי מצלמה בשכונת המגורים שלי - שקיימת שם כבר המון זמן (מצלמה כתומה וישנה) לפי מה שאמרת המצלמה לא צילמה אותי מכיוון שהמצלמה הייתה מולי ולא מאחורי (למרות שלא ראיתי מישהו אחר שעבר את הצומת מהכיוון השני) אבל מעניין אותי לדעת אם זו עדיין עבירה למרות שכשהתחלתי את הנסיעה והרמזור היה באדום צהוב - עוד לא נכנסתי לצומת - רק הגלגלים הקדמיים עברו את המתג כנראה ורק בירוק מלא נכנסתי לצומת

wil

New member
כנראה מצלמה מהדור החדש - סע לשלום.

מצלמות הגאטסו בצמתים עדיין לא בשימוש מבצעי ואינן מפיקות דו"חות. הן כן פועלות ומפיקות צילומים לצרכי הרצה ו"ניסוי כלים". אתה לא הראשון שמצולם בנסיעה בירוק מלא, כנראה שבודקים את המערכת ומצלמים לפעמים רכבים גם בירוק. בכל מקרה, כפי שכבר אמרו לך - בצילום תמיד נראה היטב גם הרמזור עצמו וכמובן שאין דו"ח לנהג שנוסע ברמזור ירוק. (למעט דו"חות מהירות שעשויים להיות מופקים במצלמות החדשות עבור נסיעה במהירות מופרזת ברמזור ירוק. אבל כאמור זה עתידי ועדיין לא קיים.)

סהר דוד

New member
כנראה שלא..

המצלמות החדשות לא ב"נסוי כלים" והן לא מצלמות צילומי ניסוי או כל צילום אחר. בודאי שלא מצלמים באור ירוק. המצלמות החדשות מחולקות לשני סוגים - מצלמה אפורה - לאכיפת מהירות (לעולם אינה מוצבת בצומת או בקרבתו) מצלמה כתומה- אכיפת אור אדום - והיא לא תאכוף מהירות בשום פנים ואופן. כבר היה לנו קצת שקט ממך.

wil

New member
חבל שאין קצת שקט *ממך*

אני כולה הייתי קצת בחופשה בחו"ל (איפה שאפשר לנסוע 200 בלי לפחד משכמותך) והנה כתבה על מצלמות הרמזור שיצלמו גם עברייני מהירות: http://www.mako.co.il/cars-cars-news/safety/Article-18ea98580bf3231006.htm ויש מספיק דיווחים על פלאשים מהמצלמות החדשות, גם על רכבים ממהרים, גם על רכבים שנסעו במהירות לא גבוהה, גם בירוק וגם באדום. (שלא יופעלו עד סוף השנה הזו ואולי יתעכבו עוד) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4134012,00.html

סהר דוד

New member
כתבות עיתונאיות אינן מקור מוסמך

אם בגילך אתה עדיין מאמין למה שעיתונאים כותבים - תמשיך להינות. מערכות ה"גאטסו" החדשות יכולות גם לצלם רכבים שעוברים באדום. היכולת העיקרית שלהן היא אכיפת מהירות. אבל בשיטה שהתקינו אותן בארץ ,אתה חייב להחליט לפני ההתקנה מה יהיה יעוד המערכת. כל אכיפה מתבססת על מערכת נפרדת ושונה של גלאים. מצלמה שהוצבה עם מערכת לאכיפת אור אדום - לא יכולה לאכוף מהירות , ולהיפך . זה שהעתונאי קיבל תשובה דו משמעית ולא הבין אותה, זה כבר בעיה אחרת. לגבי העיכוב בהפעלה, הוא נובע ממחדל חלמאי, שדי מקובל במשרד התחבורה. גאוני המשרד שכחו רק דבר קטן אחד- האכיפה והענישה מתבססות על החוקים. ומה לעשות שבפקודת התעבורה כתוב שהתמונות תהינה קבילות רק אם צולמו על "סרט". (לשון החוק לציון "פילם"..) ואם יגישו תמונות דיגיטליות, הן לא תהיינה קבילות בבית המשפט - למעשה כל מערך הפקת הדוחות במערכת החגשה נעשה בתהליך לא חוקי. ראה כאן: http://www.shituf.gov.il/discussion/610 פרסום רשמי של הממשלה. במיוחד "עיקר 2" המתיחס לנושא התמונות.

kompy

New member
ישירות מפי הסוס

If requested by the local municipality or state, the camera will also take pictures of vehicles egregiously speeding through the intersection, regardless of whether the light was red, yellow or green. *לפי בקשה של רשות מקומית/מדינה, המצלמה תצלם רכבים במהירות מופרזת בצומת, ללא קשר אם ברמזור מופע אדום, צהוב או ירוק.

סהר דוד

New member
נכון מאד, אלא שבישראל זה לא יהיה כך...

אכיפת אור אדום נעשית ע"י הטמנת "פס דריכה" על קו העצירה שלפני הצומת, המערכת נדרכת כשברמזור מופעל אור אדום ואז היא תצלם (מאחור) כל רכב שהפעיל את פס הדריכה. אכיפת מהירות נעשית ע"י הטמנת לולאות חשמליות מתחת לפני הכביש במרחק של 30 עד 50 מטר אחרי המצלמה. מחשב המערכת בודק את הזמן שעבר בין מעבר הקו הראשון והאחרון של הלולאה ולפי נוסחת הדרך "יודע" מה המהירות של הרכב. אם המהירות חורגת מהסף שנקבע במערכת - המצלמה תופעל. בארצות שבהן מודדים מהירות בצומת, המצלמה מופעלת ע"י מכ"מ- בדיוק כמו מצלמות אכיפת המהירות שקיימות היום. לא ניתן להתקין לולאות חישה בתוך הצומת. ולכן, במדינת ישראל נקבע שמצלמות אור אדום בצומת לא תאכופנה מהירות.

מיצו

New member
סהר, המצלמה בצומת גלילות נצפתה

ע"י הח"מ מספר פעמים רב כשהיא מפלישה ללא שום סיבה, בעוד שהרכבים שעמדו באדום מלא לא זזו בכלל, ואילו התנועה ממול היתה עם אור ירוק לפניה מזרחה לכביש 5. אני חושב שאתה מכיר אותי מספיק כדי לדעת שאני יודע מה שאני אומר ושלא הזיתי את הדברים. מכיוון שברור לכל שהרכבים שעמדו באדום (לכיוון צפון) לא היו אלה שהפעילו את הטריגר, לא נותר לי אלא להניח שהמצלמה פשוט עבדה באיזה מוד של ניסוי כלים. מיותר לציין שזה יוצר בלבול רב אצל הלקוחות שבטוחים שצילמו אותם.

למעלה