מצלמת ניקון

zr181818

New member
מצלמת ניקון

ברשותי מצלמת ניקון f60 פילם רפלקס שאני מאוד מרוצה ממנה (כן אני עוד מצלם בפילם). האם ידוע לכם האם יש איזשהו פורום ברשת המיועדים לחובבי צילום שמצלמים בניקון (אפילו אשמח אם יש פורום בעברית העוסק בתחום זה). אני כמובן עוקב על חידושי מצלמות הדיגיטליות ואני כמעט קניתי מצלמה דיגיטלית עם אפשרויות לשליטה ידנית על הצמצם והתריס כמו הניקון 4300 או האולימפוס 740c, אבל אני נמנע בינתיים לקנות כי אני מחפש דיגיטלית רפלקס והן מאוד מאוד יקרות בשלב זה. האם ידוע לכם האם ניקון תוציא מצלמה מקבילה לקנון d300? והאם כדאי לחכות בינתיים עם קנית הרפלקס הדיגיטלית עד שהמחירים ירדו ולהמשיך לצלם עם הניקון f60 שברשותי? האם יש עדיין הרבה חובבי צילום שממשיכים לצלם בפילם? שבת שלום ושנה טובה

idohal

New member
המחירים כנראה יוסיפו לרדת אבל קשה

להניח כי המחירים יהיו זהים למחירי המצלמות האנלגויות ולכן לדעתי המחירים תמיד יהיו גבוהים יותר בהשוואה לציוד הנ"ל. עד כמה ירדו? קשה לדעת המלחמה רק החלה ותמיד תמצא סיבה מספקת לחכות. אם הכוונה למצלמה קומפקטית אני חושב שכדאי לקנות עכשיו אם הכוונה לקנות DSLR רצוי לראות מה קורה בשוק בחודשים הקרובים. כנראה שניקון תוציא בשלב קרוב מצלמה מקבילה (D70?) שהרי לא תוכל להישאר אדישה ליריבתה ואולי גם יצרניות אחרות בינתיים המחרים בשמיים למעט ה 300D שגם היא לא בדיוק מתאימה לכל כיס. אגב, יש כמה שעדיין מצלמים במצלמות אנאלגיות אבל הם הולכים ומתמעטים ובקרוב יהיו זן נדיר ונכחד ומליאת האו"ם תכריז בשנת 2004 על שימורם. בוודאי שיש הרבה שמתשמשים במצלמות אנלוגיות אם כי השנה זו שנת המפנה בה נמכרו יותר מצלמות דיגיטליות מאנאלגיות והמגמה קרוב לוודאי תגבר בשנים הבאות.

לשאלתך:זה רק עניין של זמן

תמיד יש יצרנית אחת שיוצאת עם דגם כזה - 'גוזלת' הרבה משתמשים לכיוון שלה - הקנון עם ה300D = הצלחה לא רגילה ,והמון רוכשים ועוברים, ואחריה - האחרות גם יוצאות לניקון יש מבחר קטן יותר,ובינתיים מתמקדת בקצה העליון של הסקלה - מצלמות של עשרות אלפי שקלים למקצוענים, אבל מניחה שתצא גם עם דגם מעודכן יותר ל100D ,באיזושהי נקודת זמן.השמועות מדברות על גוף המבוסס על הניקון F75 (כמו שהקנון החדשה מבוססת גוף ה300v החדשה) אם שאלתך לגבי העדשות:אני מניחה שתצטרך לרכוש הכל מ-ח-ד-ש : עדשות הקיט הכי פחות טובות לשימוש על רפלקסית דיגיטלית, והפורומצים מלאים בדוגמאות וטענות. במלים אחרות:תצטרך לצרף לגוף הרפלקסי עדשות משובחות,כדי להפיק ממנו את יכולתו וליהנות מביצועיו. (נכון:אפשר לבצע USM בדרגת 1000% ולהיות די מרוצים,והתוצאות יידמו לאלו ממצלמות קומפקטיות עם החיישן הקטן ,אבל לא תוציא את כל הפרטים שמעבירה עדשה איכותית-כאן הusm הרבה פחות מ100% - ולפעמים אפילו כלום - לפחות על פי נסיוני - אבל בציוד קנון
)

כוונתי לשתי רמות-המחליף המעודכן ל

D100 וגוף בסיסי יותר, ע"ג F75 . כדאי לעקוב בפורומי חו"ל:למשל בDpreview - נדמה כאילו אין לאנשים שם מה לעשות והם חורשים את הרשת ומעדכנים בפורומים על כל בדל שמועה - ואפילו מדסקסים - עוד לפני שיש בכלל נתונים נוספים. אבל - לפעמים יש גם קישורים מועילים. צריך רק זמן לנבור ולקרוא את הכל - ולמיין בין הטפל לעיקר.

lybmann

New member
כן,

אני כמוך ממשיך לצלם בפילם יש לי ניקון F70 שקניתי ב 97' ועדיין משרתת אותי נאמנה! למרות המגמה היום לעבור לדיגטאליות אני כמוך מחכה שתצא אחת 'רפלקסית' במחיר סביר. אבל עם כול ההתקדמות אני עדיין חושב שיותר כייף לפתוח את האלבום תמונות ולראות תמונות ללא מחשב ככה בכייף ולהיזכר. לדעתי תמונות דיגטאליות זה עדיין גימיק שעוד לא היתפתח מספיק.

למעלה