מצלמת מהירות על דרך נמיר המכויילת ל 50 קמ"ש!

dw2322

New member
מצלמת מהירות על דרך נמיר המכויילת ל 50 קמ"ש!

לדעתי זו שערוריה. קביעת רף כה נמוך בעמדה בדרך נמיר ממחישה את מטרת התוכנית לגביית יותר מיסים מציבור הנהגים ולא לשמירה על בטיחות משתמשי הדרך.

קביעת רף מצלמה של 50 קמ"ש בלבד, בדרך מהירה הכוללת 3 נתיבים, כביש ישר ומואר, תכניס עשרות אלפי נהגים תמימים שומרי חוק למעגל עברייני התנועה!
דרך נמיר שונה מהותית מ-אבן גבירול, דיזנגוף, הירקון או בן יהודה (נתיבי צפון-דרום אחרים בת"א, בהם מגבלה של 50 קמ"ש מובנת וסבירה).

לא מדובר בנהגים פוחזים שוחרי רייסים במכוניות ספורטיביות, אלא בגב' כהן הנוהגת במתינות בנסיעה מנהלתית, ברכב סטנדרטי, בכביש מהיר רחב וטוב! לדעתי רוב התנועה הנעה כיום בדרך נמיר עושה זאת במהירות הגבוהה מ 50 קמ"ש (בלילה בכל אופן).

לדעתי יש להפעיל לחץ ציבורי על מנת לשנות את רוע הגזירה, אחרת הרבה מאד תל אביבים ירגישו את זה בכיס.

לפי משרד התחבורה המהירות המותרת בדרך נמיר היא 70 קמ"ש. גם זה לא גבוה (80 זה לא הרבה בדרך נמיר בלילה) אבל עוד איכשהו מובן.

down under

New member
לא הבנתי

אם מותר 70 אז באיזו זכות הם מכיילים ל-50?
הרי זו סתירה.
או שאתה מתכוון שיש מצלמה שמכויילת על 50 במקום שמותר 50?
בדרך נמיר דרומית לגשר הירקון מותר רק 50 אם אינני טועה.

אכן אתה צודק, זה כאילו כביש פרברי. אין חנויות בצדדים, אין כמעט כניסות לחניוני בתים (כי הכניסות הן מרחובות קטנים ומקבילים לנמיר) וגם יחסית
לאורך של 8 ק"מ יש רק 11 רמזורים לעומת אבן גבירול שבו לאורך 3 ק"מ יש כמעט 15 צמתים מרומזרים.

dw2322

New member
זה מה שגם לי לא ברור

בפעם הבאה שאעבור שם אנסה להסתכל יותר טוב על תמרורי המהירות.
רוב התנועה נוסעת הרבה מעל 50 - כאשר הדרך פנויה והאור ירוק ברמזור.
לא 100 חלילה (יש גם מיעוט כזה, אבל הוא יודע שהוא נוהג לא בסדר), אבל 60-80 זה סטנדרטי לגמרי.
לא חבר'ה צעירים חובבי נהיגה מהירה. גם סתם סבתות, וכל ה"אגד"-ים שרצים צפונה.

אני כבר רואה את ההתבדחויות של בני הנוער בליל הסדר הקרוב:
"הופה סבתל'ה, שמעתי שהתחלת לתת רייסים 56 קמ"ש והולכת להחליף את היונדאי אקסנט לאיזו סובארו אימפרזה טורבו, אה?"

"תגידי סבתא, בתור נהגת רייסים 56 קמ"ש על סוזוקי אלטו, מה את אומרת על האאודי RS החדשה?"

"בואנ'ה סבתא, אנחנו הולכים לתת מכה על איזה בנק בקרוב ומחפשים נהגת שודים, שמענו שהמשטרה חמה עליך אש אחרי שקרעת את דרך נמיר ב 55 קמ"ש עם הפורד פוקוס סטיישן שלך"

"תגידי סבתא, מתי את באה איתנו לפתוח ציר בירידה של סדום -ערד ברנו קליאו ספורט? שמענו שלא מתאים לך יותר לזחול עם הסקודה פאביה 58 קמ"ש בדרך נמיר ומחפשת לשדרג"

"תגידי סבתא, איך זה שלא ראינו אותך בסרט מהיר ועצבני 4 אחרי הרייס שדפקת עם היונדאי גטס 57 קמ"ש על דרך נמיר?"

ועוד ועוד

dw2322

New member
ניסיתי הערב לחפש את התמרור

באזור של הצומת לכיוון צפון. לא ראיתי אולם לא ממש היה יותר מדי זמן להסתכל מסביב משום שאני הייתי האיטי בחבורה, נוסע בנתיב הימני, 50 קמ"ש, ומאחורי הבהובים וצפירות בסגנון של "קדימה סבאל'ה, תזיז כבר את הגרוטאה".

נתיב ימני, כן?

פשוט טמטום להגביל למהירות 50 קמ"ש ש 80-90% מהיקף התנועה נוסע מהר יותר. לא קומץ נהגים ממהרים. כמעט כולם. כולל הסבתות.

down under

New member
הגזמת קצת עם הבדיחות, ולא, מעולם לא צפרו

לי בנתיב הימני כשנסעתי שם על 50 קמ"ש.
אם כי זה נדיר ביותר שנסעתי, כשאין פקקים והכביש פתוח פחות או יותר, על פחות מ-65 קמ"ש שם.

דרך אגב, אם אין אף תמרור אחרי צומת בתוך העיר, חייבים לחזור, לפי החוק, ל-50 קמ"ש.
צומת מחזיר את המהירות החוקית החל ממנו והלאה למהירות ברירת המחדל של אותו כביש.

בעיר ל-50 קמ"ש, מחוץ לעיר אם זה כביש בן נתיב לכל כוון ל-80 קמ"ש ואם זה מחוץ לעיר והכביש בן יותר מנתיב לכל כוון עם הפרדה בין המסלולים
המהירות הופכת, גם ללא שום תמרור שהוא, ל-90 קמ"ש.

dw2322

New member
65 זו אכן מהירות סבירה שם

נסעה אחרי איזו משאית קלה, ומאחר ולא רציתי לבחון ניסוי פיזיקלי בין הרכבים העדפתי להתייחס במלוא כובד הראש לרמזים "העדינים" שלו בדבר מהירות הנסיעה המומלצת...

alantan

New member
היה נדמה לי שדרך נמיר 60 קמ"ש בקטע המדובר

לכיוון צפון מיהודה המכבי ועד תחנת הדלק "פז" המהירות היא 60 קמ"ש.

אחרי תחנת הדלק יש מין רחוב צדדי שעולה מהמנהרה של בני דן, ואחריו אין שלט של 60 קמ"ש. אם המהירות כאן היא רק 50 קמ"ש, לדעתי זהו מכשול בפני עיוור, שכן הרחוב נראה כמו דרך משתלבת ולא ממש צומת. לאחר גשר רוקח שוב יש שלט של 60 קמ"ש.

לכיוון דרום המצב ברור יותר, אך לא לגמרי: בצומת נמיר/רוקח אין שלט 60, אלא רק אחרי כ-100 מטר. לא ברור מדוע יש רווח כה גדול לפני ה-60 ולכן המהירות המותרת היא 50.

לא שאי פעם שמתי לב לכך - אם הכוונה היא אכן להגביל את המהירות בקטע זה (דבר תמוה למדי), מן הראוי שיציגו שם שלט של 50 קמ"ש למרות החוק, ולו רק מפני שהמהירות היא שונה מהכיוון הנגדי וכן מרוב הקטעים האחרים באותו כיוון.

down under

New member
לגבי מה שכתבת על הקטע שדרומית לרוקח על נמיר

זה ממש לא משנה, שכן יש חוק (או תקנה/נוהל פנימי של המשטרה) שאוסר לבדוק מהירות רכב מיד בקטע שבו מתחילה הגבלה חדשה אלא רק לאחר כ-200 או 300 מ'.
לכן ב-100 ומשהו המטרים בין גשר רוקח לבין התמרור שמתיר 60 קמ"ש בנמיר דרום, אסור להציב מצלמת מהירות או אסור לשוטר לשהות שם עם ממל"ז.

מבטיח לבדוק את כל דרך נמיר ממחלף גלילות מערב (יותר נכון צומת) ועד לצומת תנובה בשני הכוונים במהלך השבת).

down under

New member
או קיי, היום נסעתי את כל דרך נמיר מדרום לצפון

יותר נכון 98% מאורכה, שכן התחלתי בארלוזורוב (הרכבת) עד לצומת ("חצי" מחלף) גלילות.
מיד צפונית לרמזור של ארלוזורוב/על פרשת דרכים עם נמיר, על נמיר כמובן, יש תמרור המתיר 60 קמ"ש.
הוא נמצא אחרי כל רמזור ורמזור חוץ מאשר בתחנת דלק פז בבלי אבל בינה לבין רמזור גשר רוקח אין שום מצלמה ולכן סביר להניח
שמותר שם גם 60 רשמית.

להערכתי זה שבכוון לדרום מיד אחרי רוקח, יותר נכון לא מיד אלא כ-150 מ' דרומה, יש תמרורי 60 הוא טעות ואל משהו מכוון.
אין שום הגיון וגם לא הגינות בלחייב לנסוע 50 קמ"ש לאורך 150 מ' שאפילו בתי מגורים אין משני צדיה.

החל מהצומת של רח' האוניברסיטה (לשעבר) ועד לאינשטיין מותר כבר 70 קמ"ש רשמיים (יש תמרורי 70).

מאינשטיין ועד לגלילות יש תמרורים רשמיים של 80 קמ"ש.

לא ראיתי שום מצלמת מהירות אלא אם כן התקינו מצלמת רמזור חדשה שהיא גם מצלמת מהירות.

n k

New member
המצלמה בצומת עם רוקח

אם אני קורא נכון את הטבלה שצירפת, המצלמה בצומת נמיר-רוקח (מתחת לגשר?)
וזה חלק יחסית עירוני של רוקח וצומת עמוס יחסית, לעומת החלקים הצפוניים של נמיר שהם פרבריים יותר.
אז אני דווקא יכול להבין למה זה מוצדק

ivgy1980

New member
קיבלתי דו"ח על חניית אופנוע בצד שד' ירושלים

העיריית יורדת מהפסים. כנראה הגירעון ענק והשחיתות חוגגת!

למעלה