מצלמת וידיאו כן/לא?

ashmash

New member
מצלמת וידיאו כן/לא?

יש לי שאלה שאני רוצה להעלות בפורם הזה... האם אתם לוקחים/לקחתם/הייתם לוקחים מצלמת וידיאו לטיול תרמילאי, או שזו טירחה גדולה מידי? כלומר מצד אחד, נחמד שבכל רגע אפשר לצלם לא רק את המראות, אלא גם את הקולות, התנועות והאווירה, אבל מצד שני... הרבה יותר נוח להסתובב עם מצלמה קטנה, פשוטה, לצלם מידי פעם למזכרת וזהו.

miki242

New member
כן!!!

אם יש לך מצלמה קטנה ולא כבדה כלכך אני ממליץ בחום תילמתי איתה בהודו ונפאל טקסים צחוקים בערב בחדר בקיצור חוויות שתמונת סטילס לא יכולה להעביר תהנה

חי בר

New member
כן!!! לכל מקום

רק תזכור כשאתה מצלם להזיז את המצלמה ל-א-ט ל-א-ט
יש דברים שיותר כיף עם סטילס, אחרים וידאו מעביר הרבה יותר טוב.

shaishoo

New member
../images/Emo127.gif

התנדבתי בפארק בעלי חיים עם פומה נפלאה וצעירה, למזלי לשותך הניו זילנדי שלי היתה מצלמת וידאו וככה אני יכול להיזכר בו ולראות אותו מתי שאני רוצה בבית יתרון נהדר, בנוסף גם אחרי 8 חודשי טיול היתה לי קלטת לשלוח להורים שיראו אותי... בהחלט נחמד שיש למרות הטירחה

ashmash

New member
הואיל ואני טס לסין

אז הנה הודעה בנוסח "מוקפץ"...

kogawa

New member
כן בענק, אבל.....

מטיולים רבים ערכתי בחזרתי סרטים איתם אני יכול להזכר וכן להרצות, אבל את המצלמה שנגנבה ממני בהודו עם סרט חשוב לא אוכל לשחזר, וגם המצלמה שנמשתה מקרקעית הים בויאטנם. והצרה שהביטוח לא מחזיר כסף על זכרונות ונזק שאינו כספי, והביטוח שלי החזיר רק 500$ למצלמות ששווין 800-1000$ כך שמומלץ לבדוק כמה יעלה ביטוח טוב.

ashmash

New member
זה אחד משני החששות שלי

שהמצלמה תיגנב/תאבד/תינזק וזה סתם יעכיר את האווירה. וחוץ מזה, יחסית למצלמת סטילס דיגיטלית קטנה, מצלמת הוידיאו שלי גדולה (שוב, יחסית, כי היא לא יותר מידי גדולה, היא דווקא בגודל סביר).

אני דווקא לא הייתי לוקח

אומנם אף פעם לא לקחתי לטיול תרמילאי אבל כן לקחתי לטיול רגיל. לדעתי העלות מול תועלת של מצלמת וידאו לא מצדיקה את עצמה: א. בשביל באמת לתעד משהו כמו שצריך אתה צריך להתעכב עליו המון זמן. ב. אתה צריך שמצלמה תהיה עובדת רוב הזמן אחרת הסרט יראה כמו קפיצות ממקום למקום. ג. בסוף הטיול נשארת עם שעות של סרט שאף פעם לא תראה שוב(מתי יש לך זמן לראות 4 שעות(אחרי עריכה). בכל מקרה , מצלמת וידאו זה יופי של דבר אבל לאו דווקא לטיולים זאת דעתי בכל אופן, יכול להיות שסתם היה לי נסיון רע

אני דווקא לא הייתי לוקח

אומנם אף פעם לא לקחתי לטיול תרמילאי אבל כן לקחתי לטיול רגיל. לדעתי העלות מול תועלת של מצלמת וידאו לא מצדיקה את עצמה: א. בשביל באמת לתעד משהו כמו שצריך אתה צריך להתעכב עליו המון זמן. ב. אתה צריך שמצלמה תהיה עובדת רוב הזמן אחרת הסרט יראה כמו קפיצות ממקום למקום. ג. בסוף הטיול נשארת עם שעות של סרט שאף פעם לא תראה שוב(מתי יש לך זמן לראות 4 שעות(אחרי עריכה). בכל מקרה , מצלמת וידאו זה יופי של דבר אבל לאו דווקא לטיולים זאת דעתי בכל אופן, יכול להיות שסתם היה לי נסיון רע

koby329

New member
מסכים אתך

גם אני מעולם לא לקחתי לטיולים ארוכים וכן לקחתי לטיולים קצרים, מצלמת וידאו "משעבדת" אתה צריך להקדיש המון תשומת לב וזמן לצילום ולעיתים זה מפריע להתחבר למקום. לפעמים נראה כי הצילום הופך לדבר חשוב, חשוב יותר מחווית הטיול עצמה.

מהניסיון שלי,

בשלוש שנים האחרונות אבא שלי לוקח מצלמת וידאו דיגיטלית לכל טיול (אנחנו מטיילים בערך פעמיים שלוש בשנה), וזה מבוזבז לחלוטין. לא ראינו אף סרט אפילו פעם אחת. בפעמים הראשונות גם צולמו מעט מאוד תמונות סטילס, מתוך מחשבה שהרוב מתועד בוידאו, וחבל מאוד כיוון שאין תמונות להראות לחברים. כמובן שלחברים אין סבלנות לראות סרט שלם על טיול של מישהו אחר. בטיול עצמו היו עשרים אלף עיכובים בגלל המצלמה... כל פעם זה שמצלם היה מחליט שהוא במאי גדול, מעכב את כולם, מחלק הוראות ומעצבן את כולם. במקביל - הצלם היה מתעצבן על כל השאר בגלל שהם לא משתפים פעולה.... אחר כך כשחוזרים הביתה לאף אחד אין כוח לערוך סרט של כל כך הרבה שעות, וגם אחרי שעורכים את הסרט זה לא מעניין אף אחד לראות את התמונות. בקיצור, אני מציעה לצלם סטילס וזהו. ואם אתה מצלם סטילס בדיגיטלי - תחסוך מהחברים שלך כל מיני המצאות טכנולוגיות של לראות את התמונות בטלוויזיה עם קריינות/מוזיקה/פסקול וכו'... זה לא מעניין אף אחד. תדפיס את התמונות על נייר, ותן להם להסתכל עליהם בצורה נורמלית.

חי בר

New member
צר לי שיש לכם כזה נסיון מר..

כנראה שבצילום מה שיותר חשוב מהמצלמה זה הצלם.. גם בסטילס אפשר לעצבן אנשים להגיז להם לזוז לפה לשם (לשלוח את החמות "עוד קצת אחורה" בצילום בגרנד קניון
), לבזבז שעות על שימוש בחצובות, כוונוני צמצם, מבזק ושאר ירקות. גם התמונות לא תמיד מעניינות את כל החברים, בעיקר גם איזה סוג תמונות. לדוגמא: אחותי עשתה טיול תרמילאים באירופה, חזרה עם כמה מאות תמונות כולן של אחותי על רקע משהו: על רקע מגדל אייפל, על רקע מוזיאון, על רקע קתדרלה זאת או אחרת וכו'. תמיד היא באמצע של משהו. אז נניח שאפילו היתה יפהפיה (והיא לא
) אחרי איזה 20-30 תמונות נמאס לראות כל הזמן אותו אוביקט על רקע משהו. אז צלמת טובה היא לא ולא כולם אוהבים להסתכל על התמונות. אני מצלם בשקופיות, וגם על זה שמעתי שזה מעצבן ואין לאף אחד סלבנות. ועדיין אני עושה הקרנות ואנשים נהנים. בודאי שאני לא שם כל פעם את כל ה-3000 שקופיות שיש לי מכל הטיולים, וגם לא מראה לאנשים את כל 5000 התמונות המודפסות, וגם לא מראה את כל עשרות השעות בוידאו... עצה- להראות חוויות מהטיול לחברים/משפוחה/הרצאות/וכויוב' הכי טוב להכין רק HIGHLIGHTS. למשל, להכין שתי קסטות שקופיות הכי יפות, הכי מייצגות, הכי מעניינות, אלבום תמונות אחד כנ"ל, ובוידאו להכין קליפ קצרצר נניח של איזה 20 דקות הכי מעניינות, לערוך אותו עם מפה שמסמנת את המסלול, לשים קצת מוזיקה וכו'. השקעה לא גדולה, אבל שלא מתישה את המסתכלים. כמובן שזה צריך להיות מלווה במה שאגרתם אצלכם בזכרון- סיפורים מעניינים, מצחיקים, תופעות מוזרות וכל מה שראיתם ומי שלא היה שם לא יידע אם לא תעבירו אליו את החוויה. מי שרואה את התמונות שלכם ושומע את הסיפורים שלכם צריך להרגיש שהוא חייב ללכת עכשיו לקנות כרטיס... ובמהלך הטיול- "למי יש זמן לעצור לצלם"? בעצם בשביל מה בכלל לעצור להסתכל? ממהרים לאיפושהו? עד כדי כך שאין זמן לעצור לצלם? בשביל מה לנהל יומן? בזבוז זמן! מישהו יקרא את זה פעם? מישהו יסתכל על התמונות פעם? כן, כן, וכן!!! צריך למצוא זמן לעצור, להתפעל מדברים- גם לצלם. ראיתי כאלה שאפילו מציירים אתרים, נופים וכו'. יושבים עם בלוק ועושים ציור עם עפרון. או רושמים חוויות בפנקס. חברה', קחו את הזמן להרגע, מי יודע מתי בפעם הבאה ייצא לכם לעשות את טיול חייכם. תחזרו עם כמה שיותר חוויות, בזכרון (זה בדוק- עם הזמן הוא מתפוגג- הרבה יותר מהר מהזמן שתמונה/שקופית/וידאו/יומן מתקלקלים). בעוד 10 שנים אולי זה הדבר היחיד שיישאר לכם מהטיול המדהים שעשיתם, לא שווה לעצור מדי פעם לכמה דקות ולקחת צילום של אנשים מעניינים, נופים יפים, אתרים מקסימים או כל דבר אחר שתרצו לקחת הביתה? לתמיד? לגבי וידאו- אני לא רואה מדיה אחרת שיכולה להעביר למשל את צלילה התופים בטקס התבגרות של שבט הסמבורו באפריקה, את קולות הניגון והתפילה המהדהדים במנזרים בטיבת, או בכנסיות, או אריות רודפים וטורפים בופלו באפריקה. לפעמים זה משלים צילום סטילס, לפעמים צריך להחליט או זה או זה. אבל טוב שיש אפשרות לבחור. מצלמות וידאו היום לא כ"כ כבדות ולא מסורבלות ואפשר להסתדר עם זה גם בטרקים הכי קשים. אריזה נכונה בתרמיל והמצלמה תשרוד גם בתחתית ערימת ציוד בארגז של טנדר שיושבים עליו איזה 20 כושים, עם כל הקפיצות של דרך אפריקאית טיפוסית, או נפילה של התרמיל כמה עשרות מטרים במורד של מדרון תלול. אז אל תתנו לצילום להשתלט לכם על הטיול, אבל אל תשכחו שזה חלק לא פחות חשוב מכל הזכרונות שתביאו אתכם בראש הביתה.

ashmash

New member
שוכנעתי...

במיוחד על ידי הקטע של מנזרים בטיבט...
מקסימום, אני לא אצלם כל הזמן, רק כאשר תהיה פעילות מעניינת במיוחד :)

כנראה זה תלוי במשפחה ../images/Emo13.gif

אצלנו לאף אחד אין סבלנות לשבת לראות את הסרטים מתאילנד/טורקיה/ספרד וכו'.... לגביי החלק השני של ההודעה שלך על זה שצריך לעצור וליהנות וכו', אני מסכימה לחלוטין. אני קניתי במיוחד צבעי מים בערכה קטנה מיוחדת שאפשר לקחת לטיול כדי לצייר קצת את הנופים של סקוטלנד כשאסע לשם. כשהיינו בספרד ממש הצטערתי שלא הבאתי איתי צבעים ובלוק ציור.

למעלה