מצלמת וידאו

tomcoh

New member
מצלמת וידאו

שלום לכולם! אני שמח לראות שיש כאן קהילה יפה מפותחת ועוזרת. רציתי המלצה ממישהו שמבין קצת בתחום. בזמן האחרון התחלתי להתעניין מאוד בעשיית סרטים.. ואני מחפש מצלמת ווידאו דיגטלית שתעזור לי לצלם חומרים ורעיונות שלי.. יש כל כך הרבה מלצמות ומותגים שאני לא יודע מה לבחור... חשוב לי שהמצלמה תצלם באיכות שתתקרב כמה שיותר לצילום מקצועי ושהאיכות לא תהרס כאשר מעבירים למחשב, שיהיה סאונד טוב שתיהיה אמינה ידידותית ולא מסורבלת, התקציב שלי הוא עד 3000 שקל. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי להחליט בתודה מראש, תום.

danielcooli

New member
הנה,

אז ככה, יש כיום 3 חברות עיקריות בשוק למצלמות דיגיטליות בתחום הזה, PANASONIC - איכותית וזולה, לא פחות טובה מסוני,ויותר זולה ממנה. דגם מומלץ של PANASONIC זה: http://www.camera4less.co.il/product.asp?pID=330&cID=95 SONY - חברה אמנם איכותית, אך יקרה. לפנסוניק וקאנון יש מצלמות באיכות לא ירודה מזאת של סוני, במחירים נוחים יותר. CANON - חברה מצויינת, מצלמות איכותיות,מחירים נוחים! הנה דגם מומלץ של החברה: http://www.camera4less.co.il/product.asp?pID=534&cID=115 חשוב, שבמצלמה שאתה קונה תיהיה כניסה של DV(לא רק יציאה!) כדי שתוכל אם תרצה, להחזיר את הסרט הערוך לקלטת. וכדאי מאוד גם כניסה אנלוגית - להמרה של חומרים אנלוגים לדיגטלים(כמו קלטות וידאו ועוד.) עוד משהו, יש חנויות שיתנו לך 3 שנות אחריות מהמשווק המקורי,וירצו על זה בסביבות 2000 שקל יותר, אבל הבעיה הכי יקרה ונפוצה של שריפת פיירוור בכלל לא כלול באחריות,ובקיצור, אחרי השלוש שנים תישאר בלי אחריות ו2000 שקל ביד.חנויות אחרות יתנו לך שנה אחריות - לא מהיבואן הרשמי,במחירים מצויינים - שווה לחשוב על זה. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות

tomcoh

New member
תודה רבה דניאל

קודם כל תודה עזרת לי מאוד עכשיו הייתי שמח אם תציג לי את היתרונות והחסרונות של שתי המצלמות שהצגת והיית שמח לדעת אם יש ברשת או אולי מישהו יוכל לעלות סרטון קצרצר שאני אוכל לראות את האיכות עוד פעם תודה ,תום.

danielcooli

New member
אז ככה:

סרטון קצרצר אין ברשותי מכיוון שעדיין לא רכשתי אחד מהמצלמות הללו, אך אני מתכנן לרכוש את הדגם של CANON. חסרונות ויתרונות,תוכל לראות ע"י תגובות של אנשים באיטרנט: לGS15 של פנסוניק: http://www.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=29323 דרך אגב, שים לב שהעינית של המצלמה - בשחור לבן. לM750I של קאנון: http://www.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=30301 בעיקרון, המצלמה באמת מצויינת, מומלצת בחום - גם אני מתכוון לקנות אותה בקרוב, בקשר לתגובות של האנשים שם,הם כועסים שהסטילס ירוד, וזה נכון, זוהי מצלמת וידאו, והיא נועדה לצלם וידאו, אם אתה רוצה לצלם גם תמונות רגילות, תשתמש במצלמה דיגיטלית שמיועדת לכך... שמח לעזור,אם יש עוד שאלות,שאל.

tomcoh

New member
אוקיי

היית שמח לדעת אם אתה גם עושה סרטים... והייתי רוצה לדעת גם איך בדיוק מעבירים את ה למחשב בלי לפגוע באיכות?

danielcooli

New member
כן

אני מצלם המון, ועורך המון. אבל לא סרט ממשי, עם עלילה.. כל מיני קליפים כאלה קטנים ומצחיקים.. ניסויים,סרטים קצרים... בקשר להעברה למחשב, יש 2 סוגים, יש מצלמות אנלוגיות ישנות,שבשביל להעביר למחשב צריך כרטיס דגימה, כאן, הכסף קובע, יקר יותר=איכותי יותר. זה מתחיל מכרטיס טלווזיה פשוט ב-400 שקל, ועד כרטיסי עריכה משוכללים ב6000 שקל. לי בנתיים יש מצלמה אנלוגית, ואני משתמש בכרטיס טלווזיה של לאדטק שעלה לי 400 שקל. עוד סוג,הוא מצלמה דיגיטלית, כמו שאתה מתכנן לקנות,כמו המצלמות שהולכות היום בשוק,כמו המצלמה שאני מתכנן לקנות. כאן זה אחרת,בצילום דיגיטלי,שמעבירים למחשב, אין ירידה באיכות. כרטיס פיירוייר שעולה 90 שקל באופיס דיפו, יתן לך איכות מקסימלית... לפי מקרים שקרו לאנשים פה, עדיף לכבות את המחשב והמצלמה לפני שמחברים את בניהם, ואז לחבר את הכבל,להדליק את המחשב, שהמחשב נדלק סופית,להדליק את המצלמה. מדוע? זה יכול לשרוף לך את היציאה במצלמה, ותיקון עולה כ-1500 ש"ח והוא לא מכוסה באחריות.. כדאי להזהר.

tomcoh

New member
יש משו קטן שלא הבנתי..

הרכטיס פיירוויר הזה לאן הוא מתחבר לאן אתה מחבר בדיוק את המצמלה איך מתקינים הכל זה קצת מבולבל לי כרגע.

danielcooli

New member
הכרטיס..

הכרטיס פיירוויר, מתחבר למחשב מאחורה, כמו כרטיס רשת וכהנה.. החיבור הוא דיי פשוט, פותחים את המחשב ומרכיבים.. מקסימום תביא לטכנאי שיתקין לך... אם יש לך ווינדוס XP, הכרטיס מזוהה אוטומטית, אם יש לך ווינדוס אחר, עם דרייבר של הכרטיס, המחשב יזהה אותו במהרה. בכרטיס יש מין חיבור, כמו שיש חיבור לכרטיס מסך,כרטיס רשת,כרטיס קול, אז יש חיבור של מצלמה..אתה מחבר את הכבל, מצד אחד למצלמה, מצד אחד למחשב. מיד שאתה מחבר את המצלמה המחשב מקפיץ לך הודעה מה לעשות עם המצלמה. אם אין לך תוכנת עריכה, אבל יש לך את הXP מובנת בתוכו הMOVIE MAKER, תוכנת עריכה של מיקרסופט ואז בהודעה שקופצת,תיהיה לך אפשרות לבחור - האם אתה רוצה לדגום דרך התוכנה למחשב. דרך אגב, בחיבור פיירוויר אתה יכול לשלוט דרך המחשב על המצלמה.. למשל להעביר אחורה וקדימה וכהנה וכהנה...

tomcoh

New member
אוקיי הבנתי אז..

אחריי שחיברתי את הפיירוויר וחיברתי את המצלמה איך אני מעביר את הסרט יש לציין שאני משתמש בתוכנה מובי מייקר 2

danielcooli

New member
אני לא משתמש בתוכנה,אבל

אני לא משתמש בתוכנה הזאת, אז לצערי אני לא אוכל לעזור לך.. אבל אני בטוח שיש פה אנשים שיוכלו לעזור לך בקטע הזה...

vardvg

New member
הלווווווו המצלמה הכי טובה-לא להסס!!

panasonic gs -70 או 120 איכות שידור שעולה על כל מצלמה של סוני בסדר גודל שכזה (מבחינת המחיר) 3ccd המצלמה הכי טובה!!!!!!!! תהנה!

tomcoh

New member
תודה רבה...

דניאל הבהרת לי הרבה דברים אשמח לשמוע ממישהו שיש לו מובי מייקר 2 או מישהו שיודע איך להעביר בעזרת התוכנ דרך הפיירוייר סרט...

danielcooli

New member
שמחתי לעזור,בקשר ל120 של פנסוניק:

שלום, גם אני חשבתי שראיתי 3CCD, אמרתי ואו איכותי והכל, אבל מסתבר, שה3CCD במצלמות זולות הוא בתור גימיק, ומצלמה עם CCD 1 אבל איכותי וחזק, יתן איכות יותר גבוהה... לכן,לא נראה הבדל בין הM750I לG120 של פנסוניק. תקנו אותי אם אני טועה, אבל ככה המון אנשים הסבירו לי.

tomcoh

New member
:)

הייתי כבר מוכן על הקנון אבל עכשיו אמרתם לי שפנסוניק יש שלוש סידי ברר אני לא יודע מה להחליט... תגיד יש איזה ציפיה לירידת מחירים בתקופה הקרובה?

danielcooli

New member
גם אני באותה דילמה..

אני ממש מתלבט... פעם הייתי סגור על הCANON M750I. אחר כך הראו לי את הפנסוניק, GS11, אז חשבתי עליה. ואז שמעתי על הGS120 3CCD,שעולה 4000 שקל. אבל אז,המון אנשים הסבירו לי על העניין שהסברתי למעלה,שזה רק גימיק. ואז חזרתי לCANON. בקיצור, כמה הבדל כבר יש בין ה120 לCANON?מישהו יודע? נ.ב בקשר לירידת מחירים? אני לא יודע... אולי נכנס כל העסק של הHD לשוק אז ירדו,אבל אני לא חושב שזה קשור למצלמות בטווחים הללו.

Amiram_e

New member
הי אני משתמש בתוכנה MM2

יש לי מצלמה של פנסוניק GS-11. מצלמה מעולה. קומפקטית מאוד, יש לה זום אופטי גדול X24 ופנס לראיית לילה. תומכת ביציאות FW ו USB2. מיקרופון מצויין התומך ב 12/16 ביט קול. לדעתי סוני לעומתה היא מותג יקר שלא תמיד מצדיק את המחיר. כמו לקנות נייק. תיקח לדוגמה את הטיעון של סוני שיש להם מרכי בשם LUX 0 לראיית לילה. זה הרי קשקוש. צילום בראיית לילה הוא בעצם צילום בגווני ירוק כמו בצבא. לעומתה פנסוניק מצויידת בפנס הלוגן שבעזרתו ניתן לצלם בצע צילומי לילה. לא הייתי אומר שזה הכי איכותי שיש, כמובן שישנם דגמים יותר מקצועיים, אבל בהחלט מספק לטעמי. בנושא התוכנה: יש להיכנס לתפריט קובץ ולבחור את האופציה CATURE MOVIE המצלמה חייבת להיות דולקת ומחוברת באותו הזמן. יש לתת שם לסרט ולבחור פורמט DV-AVI לשם התחלה. פורמט זה זולל ים זיכרון אבל הוא מהווה פורמט דגימה גבוה ללכידה. ממנו תמיד אםשר יהיה לרדת באיכות. כעת יפתח חלון שליטה ובקרה במצלמה. משמאל תראה כפתור START CAPTURE וכפתור שני STOP CAPTURE. יש למקם את הקלטת למקום נכון וללחוץ במצלמה PLAY. כאשר תגיע לנקודה שתרצה להתחיל את הלכידה תלחוץ על כפתור התחלת לכידה. בסיום תלחץ על כפתור סיום והסרט ישמר בפרויקט. כעת יש להעבר את הסרט לסרגל הזמנים ולהתחיל לערוך. בנושא זה יש המון אתרים שתוכל לשאוב מהם הסברים. ניתן להוסיף אפקטים, מעברים וכתוביות. לאחר סיום הלכידה יש להיכנס לתפריט קובץ ולבחור SAVE MOVIE. כדאי יהיה לשמור בפורמט רצוי או לאחר מכן להמיר את סרט ה AVI שנוצר (300 מגה לדקה) לפורמט DIVX. (תוכנה נוספת). ניתן לאחר העריכה לשמור את הסרט הגמור חזרה לקלטת ריקה. זמן השמירה והלכידה הוא אחד לאחד כל דקה סרט לקוח לדגום דקה. בהצלחה. עמירם

tomcoh

New member
תודה...

יש לך אייסיקיו או אימייל שאני אוכל להיות איתך בקשר?

למעלה