מצלמת וידאו

orencs

New member
מצלמת וידאו

הי אני מתכוון לקנות מצלמת וידאו שתשמש אותי בעתיד גם לצניחות. אני מתענין בעיקר בסדרת ה- DCR PC-xx של סוני. מאחר ולא מצאתי חומר בענין זה בפורום אשמח אם תוכל/י לענות על חלק או כל השאלת הבאות: touch screen כן או לא? איפה כדאי לקנות בארץ בחו"ל? האם מותר מבחינת המכס להעביר מצלמה שכזו? סוני עשו שינויים מהותיים בגירסת -PC330 האם שווה לחסוך עוד ולהתאמץ בשביל הדגם הזה? אנא מיסרו כל אינופרציה נוספת שתעלה על דעתכם תודה מראש אורן

noamk

New member
אני אנסה לעזור

למרות שאני לא מומחה.... ראשית - תתחדש. א. אני לא חושב של Screen Touch יש משמעות לעניין הבחירה, כי אני לא מאמין שיש היום מצלמות שאין להן את הפיצ'ר הזה. ב. בחו"ל יותר זול. הרבה יותר זול. כדאי לוודא ש המצלמה היא PAL. כי זה מה שכולם משתמשים בארץ, לכן אם אתה קונה בארה"ב, יפן, או מדינות מזרח אחרות, תוודא שהדגם שאתה קונה הוא PAL (ולא NTSC), ואם זה סוני זה אומר שהדגם צריך לכלול את האות E, לדוגמא DCR-PC120E. ג. מכס - אסור. אבל את מי זה מעניין. ד. ה- PC330 אכן נראית במכשיר אולטימטיבי, אבל לדעתי היא קצת יותר מדי גדולה וכבדה, יחסית למצלמות אחרות. גם הדגמים של ה-110-120, קצת יותר גדולים פיזית מאשר הדגמים הישנים יותר של PC3-PC9, או הדגמים החדשים יותר של PC100-PC105. (וזו הסיבה היחידה שאני בחרתי ב-105 - רק בגלל גודל, משקל, ומחיר). ה. באתר Dropzone יש פורום של צילום, ששם תוכל למצוא מזור לכל שאלותיך. הנה דוגמא חוץ מזה, אני לא חושב שתמצא צנחן שימליץ לך לקנות משהו אחר חוץ מסוני, או משהו אחר חוץ מהמודלים של ה- DCR-PCxx.

orencs

New member
תודה ועוד

נועם תודה מזה ה- E? אם אני ארצה לצנוח איתה אז זה אומר שלא ללכת על ה-120 או ה- 330? מידות ומשקל של ה-330 הם: ר - 5.9 ע- 11.3 ג- 11.9 משקל- 540 גרם ללא קלטת וסוללה

FalxOri

New member
E=Europe

כלומר PAL את שלי PC110 קניתי בארה"ב, שלחתי לדוד שלי והוא הביא לי. הרבה יותר זול ובמזל טוב היא עדיין לא התקלקלה. עוד דבר, בדגמים אירופאים סוני היו צריכים לנטרל פונקציות של כניסת וידאו בגלל חוקים אירופאים של זכויות יוצרים אבל נראה לי שבדגמי PAL שניקנים בארה"ב אין בעיה. אני קניתי באתר WWW.PROFEEL.COM והכל הגיע כמו שצריך ובמחיר טוב... O

noamk

New member
לא. זה לחלוטין לא אומר את זה.

יש עוד הרבה שיקולים. אני בחרתי ב-105 כי אני צנחן צעיר, ואם פעם אני אתקל בבעיה, אני מעדיף שהמשקולת שיש לי לי בצד שמאל של הראש תהיה פחות כבדה, ויותר קטנה. אני מאמין שיש היום יותר צנחנים עם הדגמים הגדולים מאשר עם PC105, כי אלו מצלמות יותר נמכרות. אין ספק שה-330 יותר טובה (כי היא יותר חדשה כמובן), לגבי ה-120, אני חושב שלא, אבל שום פעם - אני לא מוסמך, זה הרגשה אישית. לגבי הקופסאות וחיבורי ה-L - עד כמה שאני יודע, כל הדגמים היום בשוק נתמכים ע"י רוב הקסדות, כי כל דגמי ה PC3-9 וה- PC100-105 הם באותו גודל, בעוד דגמי ה-PC110-120 הם באותו גודל גם כן. רק כדוגמא, ה- 105 החדשה שלי החליפה PC8 שהיה לי קודם, ומבחינת הציוד, הייתי צריך לעשות שינויים מינוריים של כמה דקות בלבד כי הן אותו גודל. מכיוון שאני משתמש במצלמה לצרכי צניחה בלבד, כל משמעויות הרזולוציה לסטילס, וכרטיסי הזיכרון הם חסרי משמעות עבורי (כי יש לי מצלמה דיגיטלית נפרדת עם רזולוציה יותר גדולה), ו- DV-In יש היום גם ככה בכל הדגמים החדשים. ה-E אלו הדגמים הארופאיים. אם תקנה דגם אמריקאי תוכל כמובן לצלם איתו (כמו שעושים כל האמריקאים......), אבל לא תוכל להעביר קטעי צניחה בין מצלמות של צנחנים אחרים שיש להם דגמים ארופאיים, ובארץ, גם ככה לכולם יש דגמי E.

orencs

New member
ועוד

מה לגבי היתרון של לקנות בארץ מבחינת אחריות ותיקונים ? מישהו יכול לתרום ידע בהקשר ל trade of הזה.

noamk

New member
יש יתרון קל

אבל זה שאלה של כמה כסף יש לך....... כש-PC105 עולה בארץ למעלה כ-8000 ש"ח, ובתאילנד עולה כ-900$, היתרון של האחריות המקומית זניח. סביר להניח שב-PC330 ההפרש עוד יותר גדול אפילו......

orencs

New member
השוואת מידות 105-330

105 ע- 9.7 ג- 10.4 ר - 5.1 משקל ללא - 460 330 ע- 11.3 ג - 11.9 ר - 5.9 משקל ללא 540 אנא חוו דעה עד כמה יחס המידות משמעותי/משפיע האם ניתן לצנוח עם ה- 330 (עד כמה הדבר משפיע על חובב)?

oferbar

New member
שאלתי אותה שאלה בעצמי

ואחרי התגובות בפורום DZ.com אני משוכנע שה 330 היא מצלמה טובה לצניחה. ימים יגידו לגבי החוזק שלה לאורך שנים, אבל בד"כ סוני עושים ציוד טוב, גם אם לא התכוונו שיצנחו עם זה
לגבי משקל, אני חושב שזה זניח ובסופו של דבר את תתרגל לתוספת הקטנה. יותר חשוב שהקסדה תשב טוב על הראש ותהיה מהודקת... בהצלחה

עוד נקודות לתשומת לב

שלום אורן, לצניחה אכן ה SONY-PCXXX למינהם שולטים בשוק. יצרני הקסדות מייצרות מנשאים לSONY-PCXXX כך שבחירת מוצר אחר תחייב אותך בתאומים, אתה בטוח ששווה לך כל התרחה עבור מצלמה אחרת? בנוסף עם המצלמה היא במהותה לשימוש כללי וגם לצניחה אז כדי מאוד לבדוק אופציות כמו עריכה, DV In ולא רק DV Out (תרצה לשכפל סרטים של צלמים אחרים), איכות תמונה Stills (3 מגה כמו ב 330 זו איכות סבירה מאוד), מקום לכרטיס זיכרון, Flash (לצילומי Stills בלילה), קוטר עדשה (ב37 מילימטר קל יותר למצוא עדשות בלי מתאמים)... אם אתה רואה את עצמך משתמש בפונקציות האלה ביומיום אז שווה לקנות מצלמה שיש לה את האופציות האלה נושא המשקל שלא יטריד אותך, אישית אני קופץ עם PC110 מאותה סיבה שחשבתי להשתמש במצלמה לצילומים שאינם רק צניחה ובחרתי את הדגם עם מיטב הטכנולוגיה אז (כמובן שבסוף המצלמה קיבלה מקום של כבוד בקסדה והיא לא יוצאת משם), אני לא יכול להתלונן על עודף משקל למרות שאין לי שימוש בכל האופציות כך שלמשקל אין לטעמי כזה משקל בקבלת ההחלטה. בשמחות, אורי טלאור

אם אוכל לתרום משהו...

אני משתמש ב-110 ומרוצה מאד מהבחירה: 1.משקל - כבר לא מרגיש. 2.מסך מגע - בשום אופן לא! ידיים מלוכלכות,מזיעות, כפפות. 3. כפתורים חיצוניים חשובים - FADER 4. אורי צודק לגבי מתאמים לעדשה 37 מ"מ.

למעלה