מצלמות ICAM של EDIMAX

proxxxy

New member
מצלמות ICAM של EDIMAX

מה אתם אומרים על המצלמות הללו? אני רוצה להציב 4 מצלמות כאלו במשרד שלי לצורך מעקב דרך האינטרנט ראיתי שאפשר גם לחבר אותן ב CAT5 לא רק אלחוטי.

זיו25

New member
נראה נחמד...

בייחוד העובדה שאתה יכול לצפות בתמונות דרך כל דפדפן פשוט. אתה צריך רק לוודא שזה מוגן סיסמא, כדי שלא כל אחד יראה מה קורה אצלך במשרד (ריגול תעשייתי...) בברכה, זיו.

proxxxy

New member
יש מישהו עם נסיון?

ראיתי שיש גם ל DLINK .. או שעדיף בכלל מצלמות רגילות שמחוברות למחשב שהוא יהיה מן וידאו סרבר וישדר לי את התמונות מרחוק?

אני

מתעסק בין היתר במערכות CCTV ממוחשבות. עם מצלמות IP אין לי נסיון, וזאת מכיוון שלדעתי כשמדובר על מערכת אבטחה - שרת DVR (מחשב שמקליט וידאו ומאפשר צפיה מרחוק דרך האינטרנט ע"י קליינט) הוא הפתרון הכי יעיל מבחינת עלות\תועלת, אלא אם כן המטרה היא מצלמה תדמיתית שאמורה לשדר לאתר החברה בשביל הלקוחות. (לזה כבר יש פתרונות אחרים מבוססי IP CAM) אם תרצה פרטים נוספים, אתה מוזמן ליצור קשר ואשמח לעזור.

proxxxy

New member
טוב

קודם כל נתחיל בתיאור המערכת שאני רוצה המערכת תשמש ביום למניעת גניבות ובלילה כשסגור לראות מה קורה בפנים דרך האינטרנט. בין 4 ל 6 מצלמות שמצלמות 24 שעות מחוברות לשרת שמאחסן את המידע צריך שתהיה גישה דרך האינטרנט לכל מצלמה. מה שראיתי שאפשר לעשות זה זה לקנות כמה מצלמות IP לחבר למתג ושרת. אני יודע שיש מערכות כמו שאתה מציין אבל הם יקרות. אני בודק את התחום של IP כי ניראה לי שזה יותר זול .

ארגן לעצמך הצעת מחיר על כל הציוד

שאתה צריך לצורך מערכת מבוססת IP CAMS ותחזור אלי במסר. אני אעזור לך להעריך מחיר לביצוע העבודה כולל חומרים (אם אתה זה שיעשה אותה או אם תיקח חברה שמתמחה) ולאחר מכן נעשה איזושהיא השוואה כוללת בין המערכת מבוססת ה-IP לבין כמה מערכות DVR מכמה סוגים (כולל יתרונות\חסרונות של כל אחד מהפתרונות). ידוע שחברות אבטחה שמתעסקות בתחום גובות סכומי עתק, אך העלויות פוחתות בהרבה כאשר פונים לכאלה שמתעסקים בתחום ואינם דווקא חברות אבטחה. אם זה מעניין פה אנשים נוכל להעלות את התוצאות לפורום, ואם לא, לפחות נמצא פתרון בשבילך.

antidot

New member
למה מסרים ?

אני חושב שכולם ירוויחו אם תעשו את האיפיון על גבי הפורום (כמובן ללא ציון שמות של חברות משווקות והצעות מחיר - בשביל זה יש ערוצים אחרים). אני בעצמי בזמן האחרון פוזל לכיוון (והמבט הפוזל נתקל בקיר ששמו "תקציב")

אין שום בעיה, בשמחה.

המסרים מבחינתי הם רק בכדי לא ליצור מצב שאני "מפרסם" את היכולות ואת העסק שלי מעל גבי הפורום, מה שלא נראה לי כ"כ יאה. אם אני מבין נכון את הראש שלך אנטי, אתה לא היחיד שמעוניין במצלמות על השרתים שיהיו מחוברים למחשב של צוות הסיסטם, והמחיר כמו שאמרתי, לא בשמיים אם יודעים ממי לקנות.

Rיקושט

New member
וואלה, הגיע בזמן.

אני בדיוק מחפש IP CAM לשם מעקב אחרי עובדים עצלנים ( :) ) לי חשוב שתהיה אפשרות שליטה וzoom מרחוק.

antidot

New member
כל עוד זה טכני ולא פרסום עצמי

אין לי עם זה שום בעיה. אני רואה שהבנת את הראש לי ואין צורך להסביר איפה עובר הגבול.

proxxxy

New member
אוקיי התחחלה

לאחר בירור שעשיתי מסתבר שהמצלמות IP מאד יקרות כל מצלמה עולה בערך 1400 ש"ח היתרון היחידי היחידי שאני מצליח לראות הוא שלא צריך כרטיס למצלמת שהוא גם יקר ואם צריך כמה מצלמות אז זה מתקזז.

וההמשך: (מצטער על ה-Delay)

אז ככה. מדבריך ומנסיוני, מצלמת IP ברמה סבירה עולה לצרכן סביב ה-1500 עד-2000 ש"ח. היתרונות של מצלמת IP: - אין צורך בכרטיס DVR שיקבל את הוידאו. - ניתן לחבר לרשת הפנימית של הארגון ולצפות דרך Explorer בלי צורך בקליינט. - לא דורשת שרת DVR Dedicated. החסרונות של מצלמת IP: - יקרה. - אפשרות ראיית לילה מייקרת בהרבה. - משתמשת בתעבורת רשת. (גם מעמיסה על הרשת וגם תלויה במהירות ובעומס הנתונים) - פותחת חור אבטחה במידה ומעוניינים בצפיה מחוץ לרשת. שורה תחתונה: למי שמצלמה אחת עונה על צרכיו, למשל תצפית על חדר שרתים שבו כבר קיימת תשתית רשת מן הסתם - מצלמת ה-IP תהווה פתרון סביר. מצלמות CCTV - יתרונות: - זולות באופן יחסי (סביב ה 300-500ש"ח תלוי באיכות). - אפשרות ראיית לילה מייקרת במקצת (סביב ה-50% בממוצע) - אופצייה אלחוטית ללא קשר לרשת המחשבים ומכאן שאינה פוגמת באבטחת המידע. כמו כן במידה ונדרשת צפייה מרחוק ניתן כמובן לחבר את המחשב לקו ADSL נפרד ובכך למנוע גם עומס על הרשת הפנימית וגם אפשרות של פירצות אבטחה. - תכונות כגון הקלטה, אזעקה עם גילוי תנועה, צפייה במשולב במספר מצלמות בו-זמנית הן מובנות בתוכנה באופן טבעי ואינן דורשות הגדרות ותוספות מיוחדות כמו במצלמות ה-IP. חסרונות: - דורשות כרטיס DVR (סדר גודל של 120-350$ לכרטיס, תלוי באיכות). הכרטיסים הסטנדרטיים מקבלים 4 ערוצי וידאו כל אחד, והמתוחכמים יותר יודעים לקבל 16 כל אחד. ניתן גם לחבר במקביל עד 4 כרטיסים של 4 ערוצים למחשב אחד. - מומלץ להשתמש במחשב Dedicated לצורך העניין, במיוחד עם מדובר על יותר מארבע מצלמות. - דורש התקנה של קליינט (קטנטן) על כל מחשב שמבקשים לצפות דרכו. - לא ניתן להשתמש בתשתית קיימת (LAN) ובמידה ואלחוטיאדה לא באה בחשבון תידרש עבודת חיווט. שורה תחתונה: לדעתי במידה ומדובר על מערכת של יותר ממצלמה אחת, או שהצורך העיקרי הוא אבטחה (צפייה מרחוק) ומעקב אחרי גרבצת של עובדים - CCTV מנצח. מבחינת מחירים - אם ניקח את מצלמת ה-CCTV הכי יקרה שתעלה לצורך העניין 500 ש"ח, נכפיל ב-4 (2000 ש"ח), ונוסיף את הכרטיס הכי יקר - 350$(1575) נגיע למחיר של 3575ש"ח (עלות חומרים). לעומת זאת מצלמת ה-IP הזולה ביותר, 1500 ש"ח, כפול 4 - 6000 ש"ח. דעתכם\ן?

אריק ח.

New member
מוסיף...

לנו יש מספר שרתים של מצלמות. כל שרת עם כרטיס של 16 מצלמות, מקום אחסון של 750GB וגיגה זיכרון. בשטח אחסון כזה ועם שימוש ב - 16 מצלמות ( יש VMZ שמקליט רק כאשר יש תנועה ) שמוגדרות על הקלטה של 8 FPS אני מצליח לשמור חודש ( פחות או יותר ). צפייה מרחוק ביותר משתיים, שלוש מצלמות בו זמנית זה סיוט. כל העסק נהיה איטי מאוד ( כמובן שזה תלוי בכמות הפריימים לשניה של כל מצלמה ).

נכון, ועוד...

אין צורך ממשי בג'יגה זכרון לכל מחשב, הדרישות היחידות הן נפח גדול בהתאם לצרכים, וכמובן מחשב ברמה סבירה (גם P3 יתאים). יותר מ-8FPS למצלמת אבטחה יהיה מיותר ויגרום לקבצים גדולים בצורה מוגזמת. מה שקורה אצלך מבחינת זמן האיחסון נשמע סביר, אבל אין הרבה מקרים שבהם יש צורך להקליט 16 מצלמות בו-זמנית חודש שלם. בדרך כלל הלקוחות מסתפקים בשבוע גג. אגב, למי ששאל לגבי אפשרות של תזוזה וזום מרחוק (PTZ) - העסק מייקר את החבילה בלא-מעט. רצוי לחשוב על פתרון אחר אפילו עד רמה של להציב עוד מצלמה בזווית אחרת. במקרים מסויימים זה יצא זול יותר.

achokler

New member
שאלה

אני כרגע במשא ומתן מול ספקים על מערכת טמ"ס 7 מצלמות חיצוניות ממוגנות 4 פנימיות, תאור מושלמת אין צורך ב IR. יש לי רשת עם שרת sbs 2000 . 1. הציעו לי הצעות של cctv עם כרטיס DVR תוכנה ומחשב יעודי לענין. 2. ובמקביל הציעו לי מצלמות IP עם switch נפרד ומחשב יעודי (ה switch הנוסף מיועד למנוע בעיה של עומס על הרשת הקיימת) ההצעה ה 2 הייתה זולה יותר במעט, מה דעתך?

ronenb75

New member
אני התקנתי 2 מצלמות כאלה

אומנם של D-Link אבל כולן אותו דבר... אני אישית ממליץ מאוד! חבר אותן לראוטר שיכול גם לחייג לבד, כוון נכון את הפורטים ואתה מסודר... ללא כאב ראש של שרת ותוכנות למצלמות WEB... למרות שהמחיר של כל אחת גבוה בהרבה ממצלמות WEB פשוטה ושרת לינוקס מסכן שיעשה את העבודה... בקיצור: מחיר - 4 מצלמות פשוטות ומחשב ישן נוחות - 4 מצלמות רשת כאלה.

twyti

New member
בקשר למערכות הקלטה וצפיה DVR

במידה ואתה מעונין לקבל עזרה בתחום אני מוכן לענות לך על שאלות בתחום בתודה מראש חן 064-841493

למעלה