מצלמה ראשונה שלי

גון בי

New member
מצלמה ראשונה שלי

מצלמה דיגיטלית OLYMPUS C740 הבעייה היא שאני לא יודע אם צריך בישבילה ידע מסוים או משהו או שיספיק לי רק ליקרוא את חוברת ההפעלה שלה (אני חדש במצלמות דיגיטליות) הייתי שמח אם תוכלו לענות לי על זה... החלטתי לבחור בדגם הזה ולא באחר בגלל הזום שיש למצלמה הזאת! תודה מראש! יוני,

ידע זה כוח. אי ידיעה זה נוח

באמת. ידע זה כוח לעשות תמונה כמו שאתה רוצה להוציא, ולא רק "לקחת תמונה" מה שיצא. באנגלית זה נשמע טוב יותר. Make picture, don't take puctures ידע - לא רק הספציפי למצלמה זו, אלא יסודות הצילום - צמצם, מהירות, עומק שדה, אור, קומפוזיציה, הטכניקה שבצילום (האומנות) וה"אמנות". אי ידיעה זה נוח ומהיר. "כוון לאוטומט, ולחץ. לא צריך לשקול יותר מדי שיקולים, ועד שמחליטים הנושא בורח... נסה הרבה נסיונות, זה במילא "לא עולה" חלק מהם יהיו מאד מקוריים ומיוחדים, ואפילו טובים. בכל זאת, אני בעד ידע.

גון בי

New member
זה לא ממש ככה

תראה אני בגדול לא ברעיון של להעביר למצב אוטומטי כי נעלמה ההנאה אבל יש את החשש ממצלמה ראשונה שהיא מאוד מורכבת ושונה... עד עכשיו המצמה היחידה שהייתה לי זאת מצמה וידיאו ואיתה היסתדרתי לבד אבל דיגיטלית זה נראה לי שונה אחרי הכול איך אתה מסביר את זה שאם אתה קונה מצלמה של סוני בשקם אלקטריק אתה מקבל קורס צילום חינם ??? למה זה?!?

ידע זה כוח

או קיי. אם לא הולכים לקורס, האפשרויות הן א. לקרא ספרים. ב. לראות תמונות בפורום צילום השכן ( לא הטכני) ולקרא תגובות ג. לגלוש הרבה באתרי צילום באינטרנט. (יש הרבה "קורסים" תמציתים חינמיים) ד. והדובדבן - כיון שזו דיגיטלית - אתה לא משלם על כל צילום - להתנסות!!!

סוני = חלק ממערך ה'שיווק' שלה.

אולי תשובה למחירים היקרים יותר והחלפים המיוחדים רק לסוני ומכפילים את ההוצאות. לא הייתי 'בונה' על זה. צריך ספר צילום - בסיסי - מומלץ המדריך לצילום שטח של הנשיונל ג'יאוגרפיק',לקרוא ולהבין,להתאים להסברים בספר המצלמה, לנסות, ויש עוד הרבה מידע בשני הפורומים,במיוחד 215 באגף הקישורים והמאמרים. יש גם תוספת קישורים שסיפקה לנו קיטי.נמצאים בקישורי הפורום כאן.

idohal

New member
צילום במצלמה דיגיטלית אינו שונה

במהותו מצילוןם במצלמה אנאלוגית. לכן ידע קודם אם ישנו רלוונטי באותה מידה גם במצלמה החדשה שלך. חוברת ההפעלה תספק לך את המידע את המידע איך להפעיל את המצלמה, דבר חשוב כשלעצמו, אך אינה מלמדת צילום. לכן, ספר צילום בהחלט יכול להועיל אך אינו תחליף לקורס שבו יקנו לך את יסודות הצילום וטכניקות עבודה.

kity02

New member
יש בדף ה"קישורים" של הפורום

בצד שמאל - ריכוז קישורים מפורומים אחרים. כנס לשם. יש שם מאמרים מא-ת בנושא הצילום בכלל כולל הצילום הדיגיטלי. בהצלחה!

למעלה