מצלמה - חו"ל - מכס - HELP

מצלמה - חו"ל - מכס - HELP

איך מצהירים? איפה מצהירים? את מי צריך לשגע כדי להצהיר? מה צריך לוודא בהצהרה? אני מקבל איזה טופס אחרי שאני מצהיר? המצלמה נקנתה בחו"ל ד"א.

maxos

New member
רגע, תן לי להבין

אתה נוסע לחו"ל ורוצה להצהיר? זה נדמה לי לפני הדיוטי פרי... פשוט ממלאים טופס, לוקחים עותק חתום ומראים למוכס בדרך חזרה אם הוא מבקש. פשוט.

© DrorZi

New member
תעשה חיפוש על שביתה

או על כל ההודעות שלי בחודש האחרון. שאלתי שאלה כזו בדיוק ונתנו לי קישור לדף הצהרה, רק צריך למצוא מי חותם עליו
דרור זי.

אבל למי אני ניגש ? ואיפה?

המון תודה דרור
יצא לך להצהיר פעם על מוצרים? איך עושים את זה?

idohal

New member
גם אני לפני כחודשיים נסעתי וכמו דב

נעניתי בשלילה ואף אחד לא היה מוכן להחתים אותי על הצהרה. ככלל הם אינם בודקים ציוד צילום וכד' אלא כאשר הם מחליטים ל"שבות". באתר המכס הם מציינים כי מומלץ להצטייד בחשבונית קנייה.

הצהרות על ציוד ביציאה מחו"ל

כל עוד אינך תאגיד ואינך יוצא עם ציוד מיוחד ויקר ערך. אינך חייב להצהיר על ציוד צילום. אז מה עושים? קנית את המוצר בחו"ל יש לך קבלה ששילמת מע"מ בארץ כחוק? קח את הקבלה איתך. וסע לשלום. במידה וקנית בארץ את המוצר, דאג לקבלה/חשבונית של המוצר. שים לב, אתה יכול לצאת ולהיכנס לארץ מספר פעמים עם אותו המוצר אבל אם תיתפס בפעם החמישית גם כן תצטרך להציג את הקבלה/חשבונית הרכישה. בפעם האחרונה שהייתי בחו"ל, אז לפני ההמראה רציתי ללכת להצהיר על טפסים. לאחר מאמצים הגעתי למשרד במע"מ בנתב"ג (02:00). שם מצאתי את המנהלת משועממת משחקת לה בסוליטר במחשב. הראיתי לה את כל המצלמות/העדשות והציוד. היא ביקשה ממני את כל הקבלות. אמרתי לה שאין לי והכל בבית. היא הסבירה לי שאין יותר דבר כזה להצהיר על ציוד צילום בגלל שבצורה זאת הם נותנים הכשר ל"הברחה חוקית" של ציוד צילום. כלומר אם בפעם הקודמת הברחת את המצלמה אז מה? כעת אתה רוצה להצהיר עליה כאילו היא חוקית? הקיצר שמור לך את הקבלות וסע לשלום. אין לך קבלות סיכון שלך... טיסה נעימה.

אבל ted אמר שבכ"ז הוא הצהיר על הציו

ד. תודה על המידע המעניין דב, אני עדיין מנסה להבין את ההגיון שלהם. אתה רוצה להגיד לי שמבחינת המכס אני צריך לצאת לחו"ל עם קלסר קבלות על כל המוצרים האלקטרוניים שאני לוקח? ממש עלוקות. חבל שלא עושים אבחנה בין "ציוד אישי" ל"כמות מסחרית". (שילמדו מהמשטרה על היחס למעשני חשיש למרות שאין בכלל בסיס להשוואה) מילא אם מישהו חוזר לארץ עם 5 ליטר אלכוהול או רדיו-דיסק לרכב, אבל מצלמה זה משהו שברור שלוקחים כדי להשתמש בו בטיול לפי מה שאתה אומר אני צריך להביא גם קבלה על הפלאפון, המיני דיסק, המצלמות והנעליים - איפה. אם זה באמת ככה איך זה שהם לא מפרסמים שום דבר בנושא? שוב - המון תודה דב ודרור
אני אשמח לשמוע מעוד אנשים עם ניסיון בנושא

אתה לא חייב לסחוב קלסר.

אבל שיהיה משהו בבית שיוכל לפקסס למקרה שתיתפס. למכס יש זכויות של שוטרים. הם מפעילים שיקול דעת כל הזמן. אבל כפי שיוסי כתב אתה נתון לחסדיהם. למה לא מפרסמים? כתוב למכס מכתב ותשאל.

ted

New member
אם אתה מתעקש ועושה שערורייה מגיע

לבסוף מוכס עם טופס. אם אתה לא רוצה להיות נתון לחסדי המוכסים ולמצבי הרוח שלהם, קח איתך קבלה או עשה שערורייה קולנית. אני לא יודע מה הם רוצים שתעשה אם קנית ממישהו עדשה/מצלמה משומשת והוא קנה אותה לפני שהמציאו את המע"מ או זרק מזמן את הקבלות. או אם אתה קנית משהו ואין לך כבר את הקבלות מזמן. מדינת עולם שלישי מינוס.

אני באמת לא יודע מה לעשות

אני רוצה לסוע עם דיגיטלית קומפקטית שאין לי עליה קבלה + מינולטה ועדשה סטנדרטית שיש לי עליה קבלה + עדשת 70-210 שאין לי עליה קבלה (מתנה). אני מפחד לעורר יותר מדי תשומת לב. נראה לי שאני אתן לבת זוג שלי את אחת המצלמות. השאלה אם כדאי להביא את הקבלות שכן יש לי - או שזה בעצם הודאה שאין לי קבלות על שאר הציוד... מוציאים לי את כל החשק צלם המוכסים האלה...

ted

New member
קח את מה שיש איתך ואל תילחץ.

99.9% מהאנשים לא נבדקים - אלא אם יש שביתה. אם ישאלו אותך ותציג חלק מהקבלות שלך וזה לא יספיק לו, עשה לו שערוריה קולנית, ודרוש לראות הקבלות של המכנסיים שלו, אם הוא שומר אותם בכיס....

תודה ted, בדקתי באתר של המכס

והנזק על הדיגיטלית זה פחות מ-250 שקל - אז זה לא כזה נורא בכל אופן

omri85

New member
אני לא יודע מה המצב היום

אבל לפני שנה וחצי הוצאתי איתי מצלמת וידאו חדשה ולא היה לי קבלה איתי למרות שהשעה הייתה 2 וחצי לפנות בוקר התעקשתי שיקראו לפקיד המע"מ הוא התווכח איתי שלא צריך וצריך רק אם זו גם דיגטלית והרבה בלה בלה בלה לבסוף הוצאתי את המצלמה למרות שהוא אמר שלא צריך הראתי לו ואז התברר שכן הייתי צריך להצהיר בקיצרו אחרי ויכוח הביא לי טופס מלאתי את הפרטים שלי ושל המצלמה הוא חתם ונסעתי לשלום שווה לנסות אבל אני לא יודע אם היום זה יעזור שתתעקש כנראה שזאת המדיניות החדשה שלהם

למעלה