מצלמה דיגטלית

מצלמה דיגטלית

ברצוני לקנות מצלמה דיגטלית, הייתי מעוניין לקבל עצות לגבי המצלמה שכדי לי לקנות. חשוב לציין כי יש ברשותי תקציב של 4000 ש"ח וכי התעניינתי במצלמות ריפלקס דיגטליות. תודה מראש.

ted

New member
אין עדיין רפלקס דיגיטלית חדשה בסכום

הזה. או שתקנה משומשת או שתכפיל את הסכום לפחות. בעוד מספר שבועות תהיה בשוק הקנון 300D החדשה. היא תעלה בארה"ב 900 דולר בלי עדשה. בארץ - בוודאי יותר.

ת ו מ ס1

New member
טעות

ה 300D כבר נמכרת. הבעיה היא שהמלאי בעיתי, כנראה המצלמה "גרועה" מאוד ונחתפת מהמדפים. בארץ תעלה 6500 ש"ח עם האדשה (שעולה 1000$ בארה"ב). בלי עדשה בטי יהיה יותר זול. תומס

ted

New member
זה שהיא ישנה תיאורטית על המדף

לא מאפשר עדיין לקנות אותה. בעוד כמה שבועות יגיע הגל הגדול של סדרת היצור האמיתית (לא סדרת ה"0" - הראשונית), ואז היא תהיה זמינה לכל. לא כדאי לקנות כעת אלא לחכות לסיבוב ה"בשל" יותר, עם כמה באגים מתוקנים. אני מקווה שאתה צודק בהקשר למחיר, כי לפני כמה שבועות רצו כאן מחירים אחרים.

שאלה ליוסי

יש טעם לחכות שהמחיר של ה300D ירד? איך לפי דעתך יראה גרף המחיר של ה300D בערך - המחיר ירד בצורה עקבית או שיהיו price drops בין תווי מחיר קבועים? (הבטחתי לעצמי DSLR מתנה לסיום התואר (ביוני 2004) אבל נראה לי שאני לא אוכל להתאפק עד אז
)

ted

New member
המחיר שלה יהיה תלוי מה קורה סביבה

אני לא מאמין שהגוף ירד מתחת ל 725 דולר עד סוף השנה הבאה, כך שלא יהיה כדאי לחכות. היא תשב ב 900 דולר (אולי טיפה פחות, תלוי בדילרים) לגוף בלבד עד לנקודות הזמן הבאות: הכנסת הניקון D70 לשוק, התחלת המכירה של האולימפוס E1, התחלת המכירה של הסוני 828. הפנטקס החדשה לא תשפיע על המחיר שלה. בכל נקודת זמן, אם המחיר של המתחרה יהיה מסוכן, קנון תוריד מחיר בהתאמה. הסוני תהיה חייבת להתייצב מתחתיה (כולל עדשה), והאולימפוס E1 בערך באותו מחיר. ניקון תהיה יותר יקרה, על זה אין ספק. אם ההנחות נכונות, אזי בפברואר-מרץ הבא, לקראת ה PMA המחירים ישבו על רמה של 800+ דולר. בשביל 100 דולר לחכות כחצי שנה? לא יודע. תעשה את החשבון שלך.

הקטע זה שכנראה עד סוף התואר

המצלמה תשב בין כה וכה בעיקר בארון, אז לכן זה לא משנה לי כ"כ לחכות. אחרי הכל יש לי כבר דיגיטלית+ רפלקס עם עדות טובות אז אני לא לחוץ. תאמת גם הסוני 828 מועמדת אצלי לקניה כשהיתרון העיקרי שלה על ה300D הוא הגודל. אם אני לא אתחיל לצלם בצורה מקצועית אז עדיף ביצועים של 828 שילכו איתי לכל מקום לעומת DSLR שתבוא איתי רק לאירועים מיוחדים. תודה על התגובה ted, אני כנראה אחכה ליציאת ה828 ואשמע מה אנשים אומרים עליה (בטח עד אז גם יתקנו את כל הבאגים ב300D והמחיר שלה קצת יתגמש) בכל אופן אני לא ממהר לשום מקום עם קניה כזו חשובה

ת ו מ ס1

New member
אז ככה

1) לגבי המלאי של קנון, אולי תד לא שם לב, אבל עד היום קשה להשיג את ה 10D למרות שהיא מזמן לא במצב של משלוח "0". אני מקווה שיהיה שיפור בעיניין של 300D אבל עד עכשיו קנון לא הצליחו לעמוד בביקוש באף מצלמה שלהם - לא ה D30, לא D60 ולא 10D. (אבל עכשיו יש תקווה כי יש מפעל חדש ל 300D) 2) לגבי המחיר, הגופים שומרים על מחירם יפה אפילו לאחר יציאת מחליפיהם. לוקח 6 חודשים ומעלה עד להורדת מחיר קלה ולדעתי אין למה לחכות. 3) לגבי ה 828 אין מה להשוות ל 300D, שתי חיות שונות בתכלית. תומס

ted

New member
לחוסר אספקה יש כמה סיבות

אחת מהן היא הפסקה הדרגתית של היצור (כנראה מה שקרה ל 10D וקרה ל D60) השניה - יצירת מחסור זמני מכוון כדי לגרום לבהלת קניות, טריק ידוע בשיווק. לגבי הורדת מחירים - שום חברה שפויה לא תעמוד בשיויון נפש מן הצד עם מחירים גבוהים כשמתחרה נוגס קשות ברווחיה. לדוגמה - ירידת המחירים החדה של ה D100 בחודשים האחרונים עם כניסת ה 10D לשוק, וניקון היא חברה שלא כל כך מזיזה מחירים, אבל כשיש איום ממשי, כל חברה מנסה לשרוד, וקנון לא יוצאת דופן. ה 828 אמנם חיה שונה מה 300D - אבל הפער בין מצלמות ה P&S וה DSLR מבחינת התוצאה הסופית מצטמצם והולך, ול 828 יש אוסף של ביצועים (על הנייר בינתיים) שעולה על מה שיש לרוב הצלמים בעלי מצלמות ה SLR הפשוטות - וזהו שוק היעד, לא המקצוענים (למרות שאני בטוח שהרבה צלמים מקצועיים יזרקו אותה בתיק לגיבוי על גיבוי).

zr181818

New member
מצלמת ניקון

שבת שלום ברשותי מצלמת ניקון רפלקס f60 פילם. קראתי שכתבת שניקון עומדת להוציא דגם דיגיטלי d70 האם זה נכון? ואיפה קראת את זה? יש לך איזשהו לינק לגבי הדגם הזה? האם ידוע לך האם ניקון עומדת להוציא גם דגמים מקבילים לדגמים לרפלקסיות "החובבניות" כמו סדרת ה-f למיניהם? אני לא קניתי עד היום מצלמה דיגיטלית כי אני רוצה לקנות רק רפלקס דיגיטלית ולא מצלמה דיגיטלית לא רפלקסית. (שלא תהייה יקרה מידי כמו ה-d100). הרי לדעתי ניקון תצטרך להוציא דגמים דיגיטליים לרפלקסיות "החובבניות" כי אני חושב שיש הרבה חובבי צילום שמחכים כמוני לדגמים האלה לא כך? שנה טובה

ted

New member
המידע היחידי האמיתי שיש לי הוא

שניקון רשמה את השם המסחרי D70 ברשם השמות המסחריים בארה"ב. בהתבסס על העבר, כל שם שרשמו הפך למצלמה. הניחוש שלי שהמצלמה תהיה מבוססת על ה F75, שתומכת בכל העדשות החדשות, (ה-D100 מבוססת בעיקרה על הגוף של ה F80 והיתה תרעומת גדולה על בלבול השמות D100 ו F100 שאין דמיון ביניהן). ההערכה שלי - שוב מבוססת על נסיון העבר שהמצלמה תוצג בחודשים הקרובים, עד תערוכת ה PMA בסוף פברואר-מרץ 2004. היא תהיה קצת יותר יקרה מה 300D, זה תמיד כך אצל ניקון. פשוט עבודת ביון, שברוב המקרים מתבררת כנכונה. בשבועות הקרובים בוודאי ידלוף עוד מידע אמיתי - כשאדע, אספר.

ted

New member
אין מידע בדוק ומוכח אבל השמועות

מדברות על D200, שתוכרז ברבעון הראשון של השנה הבאה. יתכן שעקב הלחץ הכבד מקנון (הצפי ל 30D שתחליף את ה 10D ול 3D) זה יוקדם.

old

New member
אני לא מאמין שקנון ישתמשו בשילוב

של 30 ו d שוב בטח ימצאו שוב ד"א יש pma ארופי באזור דצמ' אז בטח שם יהיו חדשות הpma בוגאס הוא באמצע פבר'

נתונים די מפתיעים שקשורים למשקל

(לפחות אותי הפתיעו) ל828 דווקא אין שום יתרון משמעותי על ה-300D והיא לא תהיה פחות מסורבלת לנשיאה מאשר ה300D. (כל המשקלים כוללים בטריות:) ה300D שוקלת 645 גרם , עדשת 35-80 סטנדרטית שוקלת בערך 200 גרם (בדקתי עדשות של קנון בB&H) נקבל מטען של 850 גרם. בעוד ה717 שוקלת 659 גרם בלבד ה828 צפויה לשקול 906 גרם! נכון, כדי שתהיה באמת השוואה "צודקת" בין ה717 צריך להוסיף את משקלה של עדשת טלפוטו ל-300D (עדשת 70-200 שוקלת 760 גרם) אבל כשלוקחים מצלמה "סתם להסתובב" לא צריך לקחת יותר מהעדשה הסטנדטית. גם צורתה של ה828 ואי היכולת לנתק את העדשה לא ממש מאפשרים להכניס אותה לתיק צד קטן (שה300D לא תוכל תיכנס אליו). לסיכום: יתרון ה"קומפקטיות" של ה828 על ה300D אינו כה גדול כפי שהיה נדמה (לי) ואינו צריך להיות שיקול משמעותי גם לאנשים שהנקודה הזו חשובה להם (כמוני)

ron8

New member
באשר למידות המצלמה

ה 828 אכן כבדה יותר (250 גרם לפי הדיווח) וגדולה יותר. הנה לינק לאחת משתי התמונות שמשוות בין ה 717 ל 828 בסקירה ב DPReview . ניתן לראות שהמצלמה שמנה יותר וגבוהה יותר (קשה לראות אבל היא גם ארוכה יותר). את ה 717 אני לוקח איתי לכל מקום. בחרתי לה תיק שיושב עליה כמעט בול, הארנק שלי נח בתוכו גם כן ואני מסתובב איתו תמיד באשר אני הולך. עם ה 828 יש צורך בתיק גדול יותר. זה לא בלתי אפשרי אבל זה נהיה קצת פחות נוח ללכת ככה באופן תמידי. לגבי DSLR אני חושב שהתיק לא יהיה קטן יותר מזה של ה 828. המשקל משחק תפקיד פחות חשוב. 100 גרם לפה ולשם לא יעשו את ההבדל.

ron8

New member
ובלי קשר לעניין המידות

אני נהנה להביט בתמונה ולקרוא מה שכתוב על ה 828. תענוג, מה שסוני עשו בקפיצה אחת מה 717 לזו שמחליפה אותה...

ובגלל שהפרשי המשקל זניחים

לא עדיף כבר לקחת איתך DSLR לכל מקום במקום P&S ?

למעלה