מצלמה ב1000 ש"ח

מתתיהו25

New member
מצלמה ב1000 ש"ח

יש כזה דבר אם טיפה שכל? שלא כל תמונה אם תנאי תאורה גרועים/ אור חזק/ גווני לבן מבלבל את המצלמה והתמונה יוצאת קדחת?
היתה לי קנון SX260 שחצי משביעה רצון, SX430 שאמורה להיות הרבה יותר מתקדמת, אבל עוד פחות טובה..
האם יש מצלמה סבירה במחיר כזה?
תודה

steiff

New member
בוודאי שיש, אבל... איזה טלפון נייד יש לך?

בטלפונים הניידים מהקו הראשון (דהיינו אייפון, גלאכסי למי שמסוגל להסתדר עם הממשק) מהשנתיים האחרונות - יש מצלמות ברמה גבוהה שכבר עוקפות את המצלמות הקומפקטיות ברמות המחיר של ״עד 1000 שקל״.
יכול להיות שבמקום לקנות מצלמה עדיף להשקיע את 1000 השקלים בשדרוג של הנייד למכשיר מהקו הראשון.

היתרון העיקרי של מצלמות קומפקטיות ייעודיות הוא טווח ״זום״ גדול יותר מאשר הזום הדיגיטלי של הטלפון הנייד. ה״זום״ הזה בא על חשבון האיכות האופטית. אם סגנון הצילום שלך הוא כזה שיכול להסתפק בטווחי הזום הדיגיטלי של הטלפון הנייד - אתה מסודר.

נסה לחפש באמזון

compact camera עם מחיר של עד כ-250 דולר ומשלוח לארץ. סנן את אלו עם ציון 4 ומעלה ותעבור על הביקורות עם ציונים באזור ה 2/3 כדי לראות אם מה שמפריע לאחרים מפריע לך...

אל תצפה לביצועים מדהימים בתנאי תאורה גרועים - שום מצלמה עם סנסור בגודל בוטן לא תפיק תוצאות מדהימות ברף המחיר הזה או אפילו כפול ממנו. חוץ מזה בתקציב שכזה צפה לעדשה איטית מכדי להשיג צילומים טובים בלילה.

אחרי שתסנן כמה מצלמות שנראות סבירות, חפש בגוגל לפי שם המצלמה ומילות הקישור sample photos כדי לראות מה המצלמה יודעת להפיק.

הנה למשל דוגמא -

Canon PowerShot ELPH 360

850 ש״ח כולל מיסים ומשלוח עד הבית, מאמזון.

בתאורה טובה התוצאות סבירות (אם כי שוב, לא מדהימות בהתחשב בגודל הסנסור):

http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/canon/powershot-elph-360-hs/sample-photos-379.html

במחיר הנ״ל אתה מקבל מצלמה קומפקטית, קלה, נוחה לנשיאה, ומבית קנון (כך שתרגיש בבית מבחינת רווית הצבעים שהיא מן הסתם מייצרת).

אילן די

New member
ממליץ להוסיף שלב

אחרי שמוצאים מצלמה (או כל פריט אחר) באמאזון, כדאי לבדוק אם ה- REVIEWS אמיתיים ולא קנויים. יש כמה מנועים שיודעים לבדוק את זה. אני נוהג להשתמש ב- fakespot.com
פשוט עושים קופי ופייסט משורת האתר באמאזון לתוך פייק ספוט ומקבלים משוב לגבי איכות ה- reviews.

+ 2 הערות

1. תודה על הקישור, לא הכרתי אותו

2. בכוונה ציינתי להסתכל בביקורות של 2/3 כוכבים - בד״כ ביקורות ״מטעם״ יהיו ב-5 כוכבים, לא ב 2-3. בנוסף, קשה לי להאמין שלמישהו כל כך אכפת ממצלמות במחירים כאלו שיטרח לשלם למישהו שפרסם ביקורות שליליות.

ככלל, כשאני קורא ביקורות חיוביות אני בודק שיש סימון שהלקוח באמת רכש את המוצר באמזון (verified purchase) ובמידה שמאוד התרשמתי מהביקורת אני בודק ע״י לחיצה על שם הכותב שהוא לא נותן לכל מוצר שהוא מסקר ציון 5 כוכבים או 1 כוכבים...

sagiKor

New member
אם יצרני המצלמות כבר הבינו שאין להם טעם לייצר יותר קומפקטיות

פשוטות אז למה אנשים לא מבינים שאין להם טעם להמשיך לקנות כאלו?

נדמה לי שזה היה הפוך?

קודם אנשים הגיעו למסקנה שאין להם טעם לקנות כאלו בגלל שעברו לצלם לסלולרי ואז עקב ירידת הביקוש יצרני המצלמות הבינו שאין טעם לייצר קומפקטיות *זולות* שלא נותנות הרבה ערך מוסף מעבר לסלולרים (למעט הזום האופטי) ?

אבל התוצאה היא אותה תוצאה, זו קטגוריה שבגסיסה סופנית...

מתתיהו25

New member
תודה לכולם!!

אכן המסקנה היא שבטווח הזה הן כבר לא מתחרות רציניות לפלאפונים המתקדמים, אלא שיש לי סיבות למה אני לא 'מתקדם' למכשירים כאלה..
כנראה שפעם הבאה באמת נתקדם למשהו קצת יותר מושקע..
ותודה על העצות!

למעלה