מצלמה אלקטרונית...

מצלמה אלקטרונית...

ברצוני לשאול אם מישהו מכיר טוב את כביש 44 כביש ת"א רמלה... קיבלתי דוח מהירות אשר צולם ע"י מצלמה אלקטרונית מכיוון רמלה לכיוון ת"א... בדו"ח רשום שצולמתי בקילומטר ה-32 האם מישהו יכול לתת לי מיקום של הקילומטר הזה?! האם הוא נמצא בין כפ"ח לת"א? אם מישהו יכול לעזור אני אודה לו... שאלה נוספת הדו"ח הוא על סך של 250 ש"ח המהירות שצולמתי היא 109 קמ"ש במקום 90 קמ"ש. ידוע לי שרק מ-20 קמ"ש ומעלה מעל המותר יש דו"ח האם זה נכון?! תודה על העזרה!!!

אתה עברת על המהירות וזהו

לפאמים המצלמה מכונת לתת דוח על 20 קילומטרים מעל המותר אבל לפי החוק אפילו קילומטר אחד אסור לך לעבור מעל המותר אז רק תדע שהדוח תופס בטוח

אירית42

New member
ק"מ 32 בין כפר חבד לצומת בית-דגן

לגבי הדו"ח.... עד 25 קמ"ש מעל המותר כלומר מעל 90 קמ"ש זה 250 ש"ח ללא נקודות. עד 40 קמ"ש מעל המותר זה 750 ש"ח ו-8 נקודות. מעל 40 פסילה מינהלתית ל-30 יום ואח"כ הזמנה לדין. בכל מקרה יש הורדה של 5 קמ"ש מהמהירות שנתפסת והמהירות הזו ע"פ החלטה של בג"צ. עדיין יצאת בזול... מעט יותר היית מקבל 750 ש"ח ונקודות. סע בזהירות... החיים שווים יותר...

לא מע"צ אבל... משטרה../images/Emo150.gif

ואתה רועי שעבד פעם ברדיו 91 במקרה? זה מראשון?

בהחלט צודק!!

גמני יודע שרק על אקדחי לייזר מורידים 5 קמ"ש ע"פ חוק מנפי שהלייזר לא אמין כ"כ.. כיוונו אותו על בניין הכנסת והוא הראה שהכנסת נוסעת... יש חילוקי דיעות כמה קמ"ש היא נסעה חלק אומרים 6 חלק 11 אבל מה שברור שהלייזר לא אמין...ולכן לאחר שהובא הדבר למערכת המשפטית הוחלט על הורדת 5 קמ"ש.. אך על מצלמת דרך רגילה בהחלט לא מורידים!!!

buzy01

New member
ידידי אכלת אותה..

המהירות בכביש 44 היא 80 קמ"ש !!! לפי דבריך, נסעת 29 קמ"ש מעל המותר !! זהו כביש בין-עירוני רגיל ולא כביש מהיר למרות שיש בו נתיבים מופרדים ע"י מעקה בטיחות. לפי שיטת הניקוד החדשה, אתה גם צפוי לקבל 8 נקודות בגין העבירה לפי סעיף 54 (א) לת.ת. או סעיף 22 (א) לת.ת. מה תוכל לעשות - 1. המתן לקבלת הדו"ח ובקש לראות את הצילום. 2. אם בצילום מופיע כלי רכב נוסף בסמוך אליך, מצבך טוב במקרה כזה בקש לבטל את הדו"ח או בקש להישפט ושם ככל הנראה יבטלו את הדו"ח. 3. אם אתה רכב בודד בתמונה - וודא תאריך ושעה תואמים לרשום בדו"ח וכן למועד בו לטענתך נסע בכביש. לעיתים רחוקות מתרחשות טעויות טכניות אשר בגינן ניתן לפסול דו"ח. 4. אם לא מתקיים אף אחד מהמקרים לעיל - שלם את הדו"ח כבעל הרכב. במקרה זה לא יוכלו לתת לך נקודות כי אין וודאות שאתה היית הנהג.

תרשה לי לחלוק על פרטיך

אם הבחור קיבל דוח בסך 250 שח הווה אומר שנסע 19 קמ"ש מעל המותר ולא 29 כפי שציינת. במקרה של 250 שח אין נקודות אלא קנס בלבד. לידיעתך... בכביש בינעירוני שמופרד בשטח הפרדה המהירות המותרת היא עד 90 קמ"ש אלא אם כן צויין אחרת בתמרור המורה על כך. בדרך מהירה המהירות המותרת היא 110 קמ"ש אלא אם כן צויין אחרת... לידעתך

למעלה