מציצת אצבע...

didu88

New member
מציצת אצבע...

שלום לכולם, בימים האחרונים התינוקת שלי, בת 3 חודשים, התחילה למצוץ אצבע... כמובן שכשאני רואה את זה אני נחרדת ונזכרת בכל הלסתות העקומות שראיתי של ילדים שעשו את זה עד מאוחר. אני קמה כמה פעמים בלילה כדי להחליף את האצבע במוצץ (הבוהן) למורת רוחה של הקטנה ורציתי לדעת אם אני עושה נכון, האם מדובר בהתנהגות שעלי לנסות להפסיק אותה או שאין הדבר כלל אומר שהיא תפתח את ההרגל הנוראי הזה... ??

ענבר רו

New member
מקפיצה בשבילך ../images/Emo86.gif אין לי ממש

מושג מה צריך לעשות , גם שלי מוצצת אצבע ולי ולבעלי אין בעיה עם זה כל עוד זה רק בלילה או כשהיא עייפה.

1במיה

New member
אני מכירה המון מוצצי אצבע שהלסת

שלהם לא עקומה בכלל.

למה להכליל? ../images/Emo10.gif

מכירה מוצצי אצבע לשעבר שלחלוטין אין להם לסת עקומה. צריך לעשות הפרדה בין נטייה משפחתית לבעיות במבנה שיניים ובין מציצת אצבע.

חוגי1

New member
נתחיל מהסוף: אל תתערבי כרגע בנושא

מציצת האצבע כי זה בדיוק השלב שבו הם מתחילים לחקור דברים דרך הפה והם אמורים להכניס הרבה את הידיים לפה ( זה שלב התפתחותי ), אם תנסי להוציא לה אצבע ( ידיים ) מהפה את עלולה להפריע לה לשלב התפתחותי. אין לי דעה לגבי מציצת אצבע חוץ מזה שבשונה ממוצץ....זה לא נופל ומרגיע טוב, אבל גם אם תרצו להפסיק לה את התופעה בדרכים שונות....עכשיו זה לא הזמן.

../images/Emo45.gif והכי גרוע בעיניי לשמוע את

כולם מעודדים אותי לדחוף לפצפצון שלי מוצץ כשהוא משחק עם האצבעות בפה שלו... יש הם צועקים "איפה המוצץ? למה אין לו מוצץ?" ועוד מסתכלים עליי עקום כאילו שאני אמא מרשעת

yam74

New member
כל כך מוכר לי

וכל פעם מחדש צריך להסביר: "זה טבעי, זה חלק מההתפתחות שלו, ולא! הוא לא רעב-סיים עכשיו לאכול, והוא בכלל לא לוקח מוצץ (ניסינו, ניסינו)" ועוד כהנה וכהנה. מ ת י ש לפעמים יותר מתיש מלגדל ילד זה לנהל את השיחות האלה עם הסביבה

IcNיה

New member
זה מה שאני עשיתי

כשראיתי שבתי התחילה למצוץ בוהן - ולא כחלק מגילוי הידיים, אלא על מנת להרגע (הייתה עושה את זה רק כשהייתה עייפה). אז כן - כל פעם שהכניסה אצבע - החלפתי לה אותה במוצץ. כ-ל פעם. יום, לילה, נסיעה - לא ויתרתי. לקח חודשיים + ,אבל היא הפסיקה לחלוטין למצוץ אצבע והיום נעזרת במוצץ רק על מנת להרדם ובנסיעות (אני אישית לא מבינה את ההורים, שתינוקות/פעוטות/ילדים שלהם מסתובבים באופן קבוע עם מוצץ או אצבע בפה).

lilend

New member
אז ככה:

קודם כל אין טעם להילחץ כי זה לא באמת תלוי בך ועוד דבר-מציצת אצבע לא משפיעה על מבנה הלסת. הבעיה העיקרית עם מציצת אצבע היא הגמילה המאוד מאוד מאוד קשה (שלפעמים לא מתרחשת). אני הייתי ממשיכה להציע מוצץ, אבל אם היא תתעקש לא נראה לי שתצליחי למנוע את זה ולמרות הגמילה הקשה זה באמת לא נורא ולא סוף העולם.

babybooms

New member
בגיל 3 חודשים זה עדין גילוי

וזה יכול לעבור לאחר שבוע-שבועיים אצלנו זה עבר בלי הרבה התערבות, זה היה עוד שלב בדרך.

happy00

New member
מציצת אצבע / הכנסת ידיים לפה

כמו שכבר כתבו לך, יש הבדל בין הכנסת האצבעות לפה (כמו הכנסת כל דבר לפה) שזה חלק מההתפתחות, לבין מציצת הבוהן כמו מוצץ. הבת שלי מצצה בוהן, וכל פעם שהיא עשתה את זה הכנסתי לה מוצץ במקום. בהתחלה היא מיד הוציאה, אבל עם הרבה סבלנות שלי היא הסכימה למצוץ גם מוצץ. במשך הזמן התחילה להתרגל למוצץ במקום האגודל.

didu88

New member
וואו תודה על התגובות המהירות ../images/Emo13.gif

היא באמת משתמשת באצבע כמוצץ ובפעמים אחרות מכניסה את כל היד לפה. נראה לי שכדאי בכל זאת להרים טלפון לרופאת ילדים (בפעם המיליון- אמא חדשה..
). אני אעדכן אתכן. ושוב תודה!!!

מיכלשוש

New member
זה מאוד טבעי ואפילו חשוב

אני נותנת לקטנה למצוץ אצבעות זו דרך שלה להרגיע את עצמה ולהכיר את הידים שלה ויותר מאוחר עוד דברים. תחשבי שהיא מצאה פתרון להרגעה בעצמה ואת מעודדת אותה למשהו חיצוני שהיא תלויה בו ואין לה שליטה עליו (מוצץ). אין צורך וזה גם ממש לא אומר שהיא תמצוץ אצבע בעתיד. מקווה שעזרתי.

vonder

New member
עד עכשיו זה לא הדאיג אותי, אבל

עמית (4 חודשים) מוצץ ונושך את כל היד, או לחילופין אצבע בודדת (לאו דווקא את האגודל). חשבתי שזה במסגרת תחילת ההתוודעות שלו למה שמתרחש סביבו, ואולי גם החניכיים מתחילות להציק לו. מציצת היד גם מרגיעה אותו יותר ממוצץ שבהרבה מקרים די מעצבן אותו. אתן חושבות שאני צריכה לנסות להחליף את היד במוצץ?

למעלה