מציצת אצבע

yael35

New member
מציצת אצבע

שלום לכולן בני בן שנה וחצי סירה כתינוק לקחת מוצץ והחל למצוץ אצבע אחרי גיל חצי שנה שהחלו השיניים להציק. מאז הוא משתמש באצבע להרגעה, כשעייף וכשלחוץ. לאחרונה נעשה השימוש באצבע יותר אוטומטי ותכוף , למרות שאין הדבר פוגע בתפקודו ובמשחקו (אז הוא כמובן אינו מוצץ אצבע). האם נראה לכן שיש בכלל טעם ודרך בגיל זה או אחר לנסות ולהפסיק עם הרגל זה?

kokopeli1

New member
אני לא יודעת לגבי הדרך

אבל טעם להפסיק את זה בהחלט יש, כי ממציצת אצבע הרבה יותר קשה להיפרד, בבוא היום, האצבע תמיד זמינה, בכל מקום ובכל מצב, מה שעלול להפוך להרגל לא מודע (כלומר, אצבע בפה כל הזמן), דבר בעל השלכות אורטודנטיות וחברתיות. הייתי מחפשת דרך להפסיק את זה בהצלחה

לאה_מ

New member
אני חושבת ששנה וחצי זה מוקדם מדי

לדברים האלה. לילד בוגר יותר אפשר לנסות להסביר את ההשלכות. בכל מקרה, נראה לי שקשה מאד מאד לגמול ילד ממציצת אצבע כשזה לא בא ממנו, ויש לי התנגדות איומה לשיטות של מריחת חומרים על האצבעות וכד'. חברה סיפרה לי פעם שהיא גמלה את בנה ממציצת אצבע בכך ששמה פלסטר על האצבע. קשה לי להאמין שזה יעבוד, אבל אפשר לנסות.

תּמר

New member
ובשילוב לתת תחליף ...

כי יש סיבה לכך שילד מוצץ אצבע להרגעה.

יסמין@

New member
לדעתי

ממש אין טעם להפסיק מציצת אצבע ועוד בגיל כל כך רך. כפי שאת עצמך אומרת, מציצת האצבע מרגיעה אותו כשהוא עייף ולחוץ ואינה פוגעת בתפקודו. אם הילד זקוק לכך - למה למנוע את זה ממנו? ולדעתי גם אין דרך בגיל הזה למנוע ממנו מציצת אצבע, אלא אם את רוצה לנקוט באמצעים מאוד מאוד .... (מחפשת תואר ומעדיפה לא לכתוב. תואר שלילי כמובן). אני נגד מריחת חומרים מרים על האצבע ונגד אמצעים מסוג זה.

yael35

New member
חומרים מרים לא באים בחשבון בשלב זה

ולהסביר זה באמת מוקדם יותר אבל זה תמיד נעים לשמוע את דעתן של אחרות.

למעלה