מציצה ושואלת....

איהאיה

New member
מציצה ושואלת....

שלום לכולכם, יש לי ילדה בת 4, אמצעית בין שני אחים (9, ושנתיים). אתמול, לאחר שיחה עם הגננת, שלא חידשה לי כלום, אני מחפשת כיוונים ואשמח לעזרה מכם: הילדה תוססת מעל הממוצע גם בגן וגם בבית, למרות שחלה רגיעה גדולה בזמן האחרון. יש התפרצויות זעם - כיום פעם ביום, ובעבר 4-5 פעמים ביום. הגננת מוסרת שהיא מתחילה עבודות יצירה ולא מסיימת. לעיתים היא מגיבה באלימות כלפי אחיה וכלפי חבריה. השפה שלה לא מספיק עשירה כפי שהייתי מצפה לילדים בגילה. עקשנית וסרבנית גדולה - גם בתחום הזה יש שיפור. מפותחת מאוד מבחינת מוטריקה גסה (דבר שחיפה על האיחור הקל בהתפתחות השפה) אני חייבת לציין שאני מרגישה הקלה בחודש האחרון בנושאים שהעלתי - כמעט בכולם - ובכל זאת אני מוטרדת. ולשאלתי ...בעצם לשאלותי...: 1. האם להתחיל בבירורים כבר עכשיו? אולי להמתין לרגיעה נוספת? 2. למי פונים? אני חייבת לציין שרופאת הילדים שלנו לא מוכנה לתת לי הפניה לאבחון או לנוירולוג. לטענתה, אבחון יכול להתקיים רק בגיל בי"ס. מה לעשות? 3. אני זקוקה להמלצות לנוירולוג אליו ניתן לפנות באופן פרטי באיזור המרכז (רחובות - ת"א) תודה מראש על כל מידע/עזרה
וסליחה על האורך....

ריטה ב

New member
ברוכה הבאה ותשובה

שלום לך! אם את מוטרדת מהתנהגותה של בתך, אז הכי טוב לא לחכות אלא לפנות לייעוץ מקצועי. במקרה הטוב תדעי שהכל תקין ואין מקום לדאגה. עדיף מלגלות בעוד שנה-שנתיים שפספסת. כמה שיותר מוקדם מאבחנים בעיה כלשהי ומתחילים לטפל בה - כך טוב יותר. הפרעת קשב וריכוז בד"כ מאבחנים החל מגיל גן חובה/בית ספר יסודי. אך במקרים מסויימים ניתן לאבחן זאת גם בגילאים צעירים יותר. את בני, למשל, אבחנו כבר בגן רשות - כשהיה בן 4 הגננת שמה לב להיפראקטיביות, לבעיות קשב, קשיים שפתיים והפניתה אותנו למכון להתפתחות הילד. שם הילד אובחן ע"י נוירולוגית וצוות מטפלים פרה-רפואיים וקיבל את הטיפולים להם היה זקוק (ריפוי בעיסוק וריפוי בדיבור). הרבה ילדים מאובחנים לפני בית הספר. לדעתי רופאת המשפחה לא רשאית לסרב לתת לך הפניה לאבחון. את יכולה לברר זאת במוקד הקופה שלך. אפשר לבקש מהגננת הפנייה למכון להתפתחות הילד. אפשר לפנות לרופא-נוירולג או למכון קשב וריכוז (מומלץ יותר) דרך קו"ח או באופן פרטי. כיתבי באיזו קופת חולים את, ואולי החברים יוכלו להמליץ לך על מקומות ו/או רופאים באזור. בהצלחה!

איהאיה

New member
תודה רבה ריטה../images/Emo70.gif . ועוד שאלה

האם הבנתי נכון- הגננת יכולה לתת לי הפניה למכון התפתחות הילד? אני מקופת חולים מכבי, איזור השפלה (רחובות - ראשון - יבנה). אשמח לשמוע המלצות על מכון אבחון טוב באיזורי, גם במסרים. שוב תודה

ריטה ב

New member
מכון להתפתחות הילד

הגננת המליצה לנו לפנות למכון להתפתחות הילד. התקשרתי לשם, הסברתי את המצב, קיבלתי תור לנוירולוג ושלחו לנו טפסים בדואר - שאלון קונורס להורים ולגננת. האמת, לא זוכרת, האם היינו צריכים גם הפנייה מרופא הילדים. אך אני חוזרת שוב: לדעתי רופאת המשפחה איננה רשאית לסרב לתת לך הפנייה כזאת. כן מאבחנים הפרעת קשב ובעיות התפתחות שונות (שפה, מוטוריקה ועוד) לפני גיל בית הספר! רופא משפחה לא מוסמך לאבחן את הבעיות הנ"ל. לא חסרים גם, לצערינו, רופאי משפחה, שלא מבינים מי יודע מה בתחום הזה ומטעים את ההורים. אני בזמנו פגשתי רופאה התפתחותית שבדקה את בני בטיפת חלב, שדיברה ממש שטויות על הפרעת קשב. אם תצטרכי את ההפנייה ולא תוכלי לשכבע את הרופאה לתת לך אותה, תפני לממונים עליה. לא אוכל להמליץ לך על מקום טוב לאבחון, כי אנחנו בכללית וגרים באזור אחר בארץ. מקווה שחברים אחרים יעזרו לך בכך.

zivadina

New member
אבחון ילדה בת 4

אכן, האבחון הרשמי של הפרעת קשב נעשה לא לפני גיל 5.5, וזאת בגלל שאצל ילד צעיר יותר ישנן בעיות ברכוז שמקורן בחוסר בשלות התפתחותית שעוברת מאוחר יותר. ההמלצה היא לפנות למכון התפתחות הילד באזור מגורייך, שם ימליצו לילדה על טיפולים שונים, לרוב ריפוי בעיסוק. את מוזמנת לשאול את הרופאים שלנו אשר מייעצים בכל סוף שבוע, וכן לקרוא בקישורים המצורפים למטה:

למעלה