מציצה ומתענינת

קורלי

New member
מציצה ומתענינת

ברצוני לשאול מהן הסיבות השונות שהביאו את חברות הפורום להחלטה ומסקנה שיש לבחור באופציה של הפונדקאות. אני באופן אישי נמצאת כעת במקום של חוסר אונים,אכזבה מהרפואה הציבורית ואי ודאות מוחלטת מבחינת מצבי הפיזי לאפשרות של הריון,אשמח אם אוכל לקבל מכן המנוסות,את העיצה ההגיונית ביותר לדעתכן להמשך תוכניותי,כי כרגע מרוב ייאוש אני מרגישה שמאבדת את צלילות מחשבתי,אולי משהי תוכל לעשות לי קצת סדר בדברים. אני בת 36,אחרי 6 טיפולי הפריה,נקלטתי 4 פעמים להריון וכולם הסתימו,בשבועות ראשונים.השניים האחרונים הסתימו בגרידה.ההריון האחרון השאיר לי הרבה צלקות,גם איבדתי שני עוברים שנקלטו,אחד בשבוע 6 והשני בשבוע 9,הגרידה שבוצעה לא היתה מוצלחת,ונאלצתי לעבור גרידה חוזרת על מנת להוציא את שאריות ההריון שנשארו אחרי הגרידה.מיד לאר הפעולה,בוצעה לי היסטרוסקופיה שבמהלה,התגלו הדבקויות,על דעת עצמה החליטה הרופאה להסירן ולשוא,ההדבקויות נשארו,והיא הפסיקה הפעולה לאחר שחשה שפגעה ברחם. מאז אותה פעולה יש לי בליול הרבה סיוטים,אני כל הזמן חושבת על כך שאולי גרמה לי לנזקים בלתי הפיכים,לרירית הרחם ולרחם בכלל.ההיסטרוסקופיה שנעשתה לפני ההריון האחרון היתה תקינה לחלוטין!!!! עלי להתין לאחר קבלת הווסת ולבדוק שוב את הרחם. האם לדעתכן עלי לבדוק כבר אופציות נוספות?האמת שהתגובה השחלתית שלי די עלובה,המקסימום של הביציות שהופרו אצלי והפכו לעוברים הן 4,האם במידה ואגיע לשלב של פונדקאות,יתנו סיכויים לעוברים אלו. אשמח לשמוע מניסיונכן האישי ולקבל עצתכן,מצטערת על ההתפרצות לפורום,אני פשוט לא כל כך יודעת מהיכן לשאוב כוחות. תודה לכן מראש

emuna4

New member
לפני פונדקאות..

קורלי- הבחירה בפונדקאות אינה בחירה אמיתית אלא אילוץ שנכפה עלינו בגלל חוסר יכולת לשאת הריון או סיכון גבוה לחיי האם המיועדת.אם היתה ניתנת לנו הבחירה נראה לי שכולנו היינו מעדיפות הריון עצמי. זהו תהליך ארוך,יקר, וגם בעייתי ולגופו של ענין אינו פותר אותך מהתלות ברפואה הציבורית אבל הוא היחיד שיאפשר לנו להיות הורים ולכן אני שלמה לחלוטין אתו ומאושרת שהחוק מאפשר אותו. זוהי גם נקודת המוצא של החוק. כתנאי ראשוני הם צריכים להיות משוכנעים שאינך מסוגלת לשאת הריון ואנני יודעת אם ההיסטוריה הרפואית שלך (שנשמעת לי בהחלט מכובדת) מצדיקה מבחינתם נראה לי שכדאי לך לתת לגוף להחלים ולראות מה המצב לפני שתקבלי החלטה וכמובן שכדאי לקבל חוות דעת רפואית מגורם שאת מעריכה. אל תתיאשי ושיהיה בהצלחה! בכל מקרה ניתן להקפיא עוברים ולהשתמש בהם בהמשך בעזרת פונדקאית. תתעודדי- מספיקה ביצית אחת ליצירת תינוק..

emuna4

New member
לפני פונדקאות..

קורלי- הבחירה בפונדקאות אינה בחירה אמיתית אלא אילוץ שנכפה עלינו בגלל חוסר יכולת לשאת הריון או סיכון גבוה לחיי האם המיועדת.אם היתה ניתנת לנו הבחירה נראה לי שכולנו היינו מעדיפות הריון עצמי. זהו תהליך ארוך,יקר, וגם בעייתי ולגופו של ענין אינו פותר אותך מהתלות ברפואה הציבורית אבל הוא היחיד שיאפשר לנו להיות הורים ולכן אני שלמה לחלוטין אתו ומאושרת שהחוק מאפשר אותו. זוהי גם נקודת המוצא של החוק. כתנאי ראשוני הם צריכים להיות משוכנעים שאינך מסוגלת לשאת הריון ואנני יודעת אם ההיסטוריה הרפואית שלך (שנשמעת לי בהחלט מכובדת) מצדיקה מבחינתם נראה לי שכדאי לך לתת לגוף להחלים ולראות מה המצב לפני שתקבלי החלטה וכמובן שכדאי לקבל חוות דעת רפואית מגורם שאת מעריכה. אל תתיאשי ושיהיה בהצלחה! בכל מקרה ניתן להקפיא עוברים ולהשתמש בהם בהמשך בעזרת פונדקאית. תתעודדי- מספיקה ביצית אחת ליצירת תינוק..

מירבי*

New member
ברוכה הבאה קורלי../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

קורלי, אני מאוד מבינה את ההתלבטויות שלך, השלב שבו צריך להחליט הוא הקשה ביותר, אחרי ההחלטה תמיד יש הקלה גדולה. אני חושבת שכדאי לך להתחיל לבחון אופציה של פונדקאות, אל תעשי שום צעד משמעותי כרגע אבל את בהחלט יכולה להתחיל לאסוף חומר בעניין, כאן זה בדיוק המקום שבו תקבלי את כל התשובות מהבנות, כולנו היינו בשלב הזה של התלבטות קשה. קורלי, כל עוד יש לך עוברים, יעשו לך החזרה, יכול להיות שבמידה ותחליטי על פונדקאות יהיה כדאי להתחיל לצבור מוקפאים. מחבקת אותך יקירה

קורלי

New member
תודה על ההתיחסות,אשמח לדעת

היכן אוכל לקרוא על כל התהליך.לגבי המוקפאים,אף פעם לא נשארו לי רזרבות להקפאה,היו מחזירים ארבעה לרחם ואלו היו סך כל העוברים שנוצרו. האם השימוש בפונדקאות נעשה גם במקרים בהן התגובה השחלתית אינה טובה במיוחד?

מירבי*

New member
בוקר טוב קורלי../images/Emo42.gif

רק במצב שבכלל אין ביציות פונים לתרומה, 4 עוברים במחזור שאיבה זה נהדר.. יעצתי לך לעשות שאיבות ולהקפיא כדי שבבוא העת כשיגיע הרגע שתרצו פונדקאות יהיו לך עוברים מוכנים בהקפאה וייחסך ממך המתח הגדול של אם יהיו וכמה. במערכת הקישורים והמאמרים של הפורום יש הרבה חומר קריאה שיכול לעניין אותך, מעבר לזה אנחנו כאן בשביל לענות, כולנו נמצאות בשלב כזה או אחר של התהליך ומשני צידי המתרס, שאלי כל מה שאת מבקשת.

ברוכה הבאה קורלי ../images/Emo141.gif

אני יודעת שלא קל להתחיל לחשוב על אופציות אחרות, אבל לדעתי זה צעד נבון. גם לנו היה מאד קשה להגיע להחלטה הזאת, אבל אני חושבת שבשלב מסויים חייבים להיות ריאלים ולנסות להגיע למטרה בדרך אחרת אם זה מה שיעלה את הסיכויים להגיע אליה. האם יודעים מדוע ההריונות שלך הסתיימו ? אם אכן מדובר בבעיה ברחם ולא בבעיה בעוברים עצמם אז פונדקאות יכולה להיות התשובה בשבילך. בדרך כלל לא מחזירים לפונדקאית יותר מ- 3 עוברים, אז מבחינת כמות העוברים אני לא חושבת שצפויה לכם בעיה. ולגבי ההמלצה מהרופא - באופן עקרוני רוב הרופאים לא נוטים להמליץ על פונדקאות במקרים שאינם חד-משמעיים. אבל מה שחשוב בעיני זו ההחלטה שלכם. אם תחליטו שפונדקאות זה מה שאתם רוצים, שהגעתם ל"גבול האדום" שלכם ושאתם לא מוכנים לעבור יותר את הסבל הנוראי הזה (ואני מבינה שעברתם לא מעט) ותבואו אל הרופא שלכם בגישה כזאת אני מאמינה שהוא יסכים לכתוב לכם את ההמלצה. בכל מקרה, קחי את הזמן שלך להתאושש ממה שעברת, לחשוב על כל האופציות שעומדות לפניכם ואם יש לך שאלות נוספות אנחנו כאן.

אולה *

New member
המלצת הרופא ../images/Emo35.gif

בעבר הייתי פעמים בהריון, פעמיים זה נגמר באי התפתחות העובר. מאז - כלום. כבר 4 שנים. בעית זרע, אבל יש הפריות. הרופאים אומרים שהעוברים "יפים". האם לאור העובדה שהצלחתי להכנס להריון אני לא מועמדת לפונדקאות? (אני מאוד מתעצבנת כאשר אומרים לי - הרי היית בהריון, אז אין סיבה שלא תהי שוב).

הי אולה

אני לא חושבת שהעובדה שהצלחת להיכנס להריון פוסלת אותך מלהיות מועמדת לפונדקאות. עובדה, אפילו מירבי שלא רק שהצליחה להיכנס להריון בעבר אלא גם ילדה בת בריאה ויפיפיה (חמסה חמסה) קיבלה אישור לפונדקאות. לרופאים תמיד יש משפטים מעצבנים, הרי מה אכפת להם שתנסי שוב ושוב ? נכון, זה שהיית בעבר בהריון זה מאד מעודד להמשיך ולנסות אבל עד גבול מסויים (שאותו לדעתי את ובעלך צריכים לקבוע ולא הרופא).

מירבי*

New member
היי אולה../images/Emo24.gif

נסי לעלות בפני הרופא שלך את עניין הפונדקאות . התגובה שלו מאוד חשובה להמשך השתלשלות העניינים, במידה והוא ימצא לנכון להמליץ לכם לעשות פונדקאות כדאי שתלכו על זה. זה שהיית בהריון לא שולל את האפשרות שתעשי פונדקאות. כפי שדניאל כתבה , אני הריתי וילדתי ובכל זאת אחרי 16 טיפולים נוספים שלא הצליחו המליצו לי על פונדקאות, קיבלתי אישור מיידי מהוועדה ללא שום קושי. לגבי הגבול אולה, זה מאוד תלוי גם בכם, אם תרגישו שזהו, שעייפתם ופניכם עכשיו לפונדקאות, תדברו על זה עם הרופא שלכם, אני מאמינה שלאור העבר הוא יאשר.

אולה *

New member
יש "בעיה" עם הרופא שלי

עברנו אליו רק לפני חצי שנה, והוא לא חושב שמיצינו הכל - האמת הוא צודק, אצלו נכשלו רק IVF אחד ומחזור מוקפאים. צריכים לתת לו עוד צ'אנס. קבענו גבול. לא אגיד מהו. אבל זה לא רחוק. נראה מה יהיה כשנגיע אליו.

ברוכה הבאה קורלי ../images/Emo141.gif

4 עוברים במחזור הפריה זה יפה מאד. תבררי על פונדקאות ותשקלי את כל האופציות ואח"כ תחליטו באיזו דרך לבחור. בכל דרך שלא תבחרי שתהיה לך הצלחה וגם המון המון סבלנות. בסוף הדברים מסתדרים והקשיים נראים פחות גרועים. לירון

למעלה