מצילים את סטודיו 60

מצילים את סטודיו 60

באתר של ערוץ E פתחו שוב, כמו בכל שנה, סקר ששואל את הצופים מה הסדרה שהם הכי רוצים להציל לעונה הבאה. יש שם רשימה של סדרות שבסכנה כזאת או אחרת, וכל אחד בוחר אחת. זה לא סתם סקר, זה באמת משפיע: הרשת של הסדרה הזוכה תקבל מכתב רשמי מערוץ E ובו יספרו לה על הסקר והזכיה, הערוץ יפרסם בכל המקורות שלו - האתר, הערוץ עצמו ועיתונים את הסדרה ואת המעריצים שלה,ובגדול יעזור לעשות המון רעש כדי לגרום לרשת לחדש את הסדרה. הסקר הזה כבר הוכיח את עצמו בעבר והיה לו חלק גדול בהצלת מגרש ביתי בעונה שעברה וסדרות אחרות נוספות בעונות הקודמות. בקיצור, תצביעו לסטודיו 60 ותשלחו לכל מי שאתם מכירים שימו לב שכל כמה שעות אפשר להצביע שוב. http://www.eonline.com/polls/full_page_poll.jsp?pollID=6084

gadgad0

New member
אינשאללה, מהפה שלך לאוזן של NBC

ואולי אפשר גם להציל באותה הזדמנות את "ניצבים"?

hen chen

New member
אני לא יכול לחכות

איאן מק'אלן + ניצבים = CRAZY DELICIOUS ואני מצטער שאני חייב להעלות עוד טעויות של המתרגמים, אבל הפרק היום של ארסטד דוולופמנט בבירור נקרא: "שכח- אותי- עכשיו". (Forget- Me- Now) כל אחד יכול לבדוק את זה בשניות. לעומת זאת, בתקציר הפרק רשום שלפרק קוראים "אל- תשכח- אותי". זה לא היה מציק לי כל כך אם... אתם יודעים... זה לא היה ההיפך הגמור מהשם האמיתי.

gadgad0

New member
זה עוד כלום לעומת הפאדיחה ב-SNL

בכל המונולוג שלו, בכל אחת מחמש-שש הפעמים שהזכיר יו לורי את ה"סדרה שלי, האוס", זה תורגם ל"הסדרה שלי, בית".

צריך לשים מחברת ליד המסך

לרשום את כל הטעויות ולפרסם אותן בספר.. הם לא רק טועים בתרגום אלא גם ממציאים מילים חדשות. לדוגמא באחד מפרקי weeds גיליתי מילה חדשה בעברית! "תרפיוטי" .... המתרגם שמע את כוכבת הסדרה מסבירה לבן שלה את סגולות המרפא של המריחואנה ,היא השתמשה במילה therapeutic שתרגומו בפשטות- רפואי, והחליט ליצור מילה מקבילה בעברית- תרפיוטי. מדהים.

gadgad0

New member
פה דווקא המתרגם לא טעה

"תרפויטי" הוא מונח נפוץ שמשתמשים בו בעברית ברפואה ובפרמקולוגיה (שים לב לאיות).

hen chen

New member
אני דחפתי לכיוון

ספר כבר זמן רב. אני גם טוען שאם יש קטע, שלרוע המזל אי אפשר לתרגם לאנגלית, מסיבות כאלה ואחרות: לא קיימת מילה, ביטוי, או זה משחק מילים, לא צריך להשים תרגום על השורה הזו. כל ניסיון לתרגום רק יהרוס. והוא כבר הרס לי מלא פעמים. ולמרות שהשימוש במילה "תרפיוטי" לא כזה נורא... אולי באמת היה קצת פשוט יותר לרשום "רפואי", או "טיפולי", תלוי בהקשר. ושיהיה למתרגמים מינימום ידע בתרבות אמריקאית ותוכניות. ממש התעצבנתי על ה"בית". כבר כתבתי, שאם הוא היה מזכיר את פורמן הם היו רושמים בטח "ארבע אנשים" אם הוא היה מזכיר את צ'ייס הם בטח היו רושמים "מרדף" ניסיתי לחשוב על משהו לקמרון, קאדי וווילסון.... רעיונות?

gadgad0

New member
את "קאמרון" הוא בטח היה מתרגם

ל"בוא רון", או (גרוע מזה) ל"גמור רון". אם נחשוב על זה, אפשרויות התרגום העומדות בפני המתרגם האהבל הן אינסופיות: החל מ-"כלא נשבר" (פריזון ברייק) ועד "התפתחות במעצר" (ארסטד דיבלופמנט).

hen chen

New member
אוקיי

אני מבין שזרקת את הקטע הזה בשבילי. אבל למען האמת "משפחה בהפרעה" הוא תרגום הרבה, אבל הרבה יותר גרוע. "וואו! בואו לראות! אנחנו משוגעים! הם משפחה... בהפרעה! יש להם בננות!!! וואואואווו!!!" לעומת זאת התפתחות במעצר זה לא עד כדי כך נורא. כל הקטע של השם באנגלית הוא כפל המשמעות. מצד אחד, מעצרו של ג'ורג', (arrested developer! כמו שאומר פס המידע של החדשות בפיילוט), שמוביל למעצר של כל הכספים והתפתחותה של החברה (חברת פיתוח). מצד שני, יש את המושג בפסיכולוגיה, שבעברית נראה לי שמתרגמים אותו כ "התפתחות מעוכבת/ במעכב". משפחת בלות' בבירור חווה אותו. הם היו עשירים, פתאום עניים, ואינם מסוגלים להתפתח ולהסתגל למצב החדש. ולא צריך להדגיש כמה כולם תקועים בילדות שלהם (במיוחד באסטר, שמעולם לא יצא). בגלל זה "התפתחות במעצר" כזה נוראה. אבל בכל מקרה, הייתי מעדיף "בננות בע"מ" מאשר "משפחה בהפרעה" (בגלל זה לא צפיתי בסדרה בפעם הראשונה ששודרה ביס פלוס- פשוט שם מטומטם. לבסוף ראיתי את קונאן שאמר בפירוש arrested development is probably the funniest show ever... well, maybe not EVER, but certinly the best of the recent years" - או משהו כזה.. לא זוכר במדויק, זה היה בראיון עם ג'ייסון בייטמן, אהמ... סליחה "איש פיתיון")

gadgad0

New member
"טוביאס" הוא בעצם "טוביה" בעברית

כך שאמורים לתרגם: "דוד קרוס משחק את טוביה פונקה". אגב, הזדמן לך לראות או לשמוע משהו על סדרת האנימציה שלו ושל ויל ארנט וג'אנין גארופלו - ""Freak Show"?

hen chen

New member
שמעתי שזה חמוד ביותר

אבל בטח לא הדבר הכי מדהים בעולם. ראיתי רק קטעים בודדים שהראה "דוד- מגן- דוד" (חס וחלילה קרוס, פה יהודים) בתוכניות אירוח. אבל מה שגרם לי להתעניין בתוכנית במיוחד זה הראיון של דוד- מגן- דוד אצל ג'ון סטיוארט בדיילי שואו. דיויד קרוס (די, התייאשתי) הביא קליפ, וכמובן היה צריך להכין אותו בהסבר... בוא נגיד שהוא קצת התקשה. לקח לו חמש דקות של ברבורים לא מובנים כדי שכולם יקלטו שהתוכנית הזו מתוסבכת לאללה ועם היגיון שמאוד יהיה קשה לתפוס. נשמע נהדר.

hen chen

New member
וכמובן הרייטינג לא משהו...

או כמו שקרוס מתאר את זה: "אין לנו מספרים של פאמילי גאי, או מצויירים ביחד (נראה לי קוראים לזה דירת המצוירים בארץ)... אבל אנחנו בסדר"

E J Wells

New member
אחד הפרקים הטובים של SNL

אחד הפרקים הטובים השנה בSNL, ראיתי את הפרק יום לאחר שהוא יצא בחו"ל, אין מה לדבר על כך ש יו לאורי הוא אחד השחקנים הגדולים שיש לנו ושלא נדבר על "האוס" סידרת הרפואה הטובה ביותר - בהיסטוריה.

hen chen

New member
אוי, זה היה נהדר

הם באמת דחפו בפרק הזה את המבוכה מעבר לקצה יכולת ההתמודדות שלי. טוב, לא ממש. אבל חייבים להודות שהסצינה הסופית בפרק היום היתה קיצונית ומוחצת נפשות. המונולוג של סר איאן, סר איאן, סר איאן,

hen chen

New member
(המשך)... כן, מוזר...

סר איאן, סר איאן, בלרוג אתה לא תעבור!! סר איאן, סר איאן על תורת המשחק זה מהמונולוגים המצחיקים והטובים שראיתי.

למעלה