מציאת עבודה בארץ

בלוז2

New member
מציאת עבודה בארץ

שלום לכולם
אני ובן זוגי עוברים בקרוב לישראל ושנינו מודאגים מאוד מהאפשרויות שלו למצוא עבודה בארץ. הוא מגוואטמלה דובר ספרדית ואנגלית שוטפת ובעל תואר ראשון בטכנולוגיות מזון. ברור לי שהתואר לא יתקבל בארץ. כשפניתי לטכניון נאמר לי שייתכן שהוא יקבל זיכוי על כמה קורסים אבל בעקרון יצטרך להתחיל הכל מההתחלה. מבחינה כלכלית אני לא בטוחה שזה בכלל יהיה אפשרי בשבילו להתחיל שוב תואר ראשון בטכניון וגם יקח לו לפחות כמה שנים ללמוד עברית ברמה גבוהה מספיק. רציתי לשאול מה הייתה ההתנסות שלכם במציאת עבודה בארץ? האם בני זוגכם או זוגתכם יכלו לעבוד באותו עבודה בה עבדו במדינתם? האם הם היו צריכים לעבור הסבה מקצועית? איך הם התמודדו מבחינת השפה?
תודה רבה לכל העונים בלוז

stkachov

New member
תשובה

להגיד לך שבן אדם ללא שפה וללא השכלה ממוסד מוכר יוכל להשתלב במקצועו בקלות בארץ - זו אשליה. סביר להניח שזה לא יקרה.
&nbsp
החשש שלכם הוא בהחלט מוצדק, ויש להיערך בהתאם. את צריכה לדעת שלפחות בהתחלה, העול של פרנסת המשפחה יצטרך להיות שלך. בן זוגך גם יצטרך להבין שייתכן ויידרש לעבור הסבה מקצועית. העובדה שהוא דובר ספרדית היא יתרון, היות ויש ביקוש לדוברי שפות(לתפקידים של מכירה, שירות וכדומה).
&nbsp
&nbsp

prizman

New member
מה ש stkachov כותב נכון.

אף מדינה לא מעודדת מעבר עובדים זרים אליה וישראל בכלל זה.
זה די מובן למעשה.
כל דבר שהוא כתב נכון, תחשבו על זה.

מה זה בן זוג??

בעל?
חיים משותפים ?
תייר ?
. קודם לפי דעתי צריך מעמד כול שהוא בישראל
אחרי זה עבודה
אגב אישתי עם ב1 עדיין לא עובדת .
ושניינו כול היום בבית

randyloo

New member
תחשבי מה היה קורה אילו המצב היה הפוך

כלומר, את היית מהגרת לגואטמלה ללא ידיעת השפה. האם היית מוצאת בקלות עבודה באותה רמת לה היית רגילה?
בישראל המצב לא שונה. מה שצריך כדי להתחיל קריירה (או סתם לעבוד) בישראל זה:
- ידיעת השפה (מאד חשוב - לכן כדאי להשקיע בכך כמה שניתן)
- קצת קשרים. למשל: אפשר להתחיל לעבוד בעבודה "נחותה" או צדדית במקום מסוים כדי "להכניס רגל בדלת" וליצור קשרים
- קצת מזל
בכל מקרה, לתהליך ההגירה לישראל ישנן השלכות כלכליות משמעותיות וצריך להיערך לכך.

בהצלחה!

למה שהתואר לא יהיה מוכר בארץ?

אישתי באה מצ'ילה עם תואר בביולוגיה והוא הוכר בטכניון בלי שום בעיה.

stkachov

New member
מוכר לאיזה צורך?

אני מניח שהכוונה אצל כותבת השאלה היא "מוכר ומוערך ע"י מעסיקים בארץ"...

בלוז2

New member
החשש הוא כמובן שמעסיקים בארץ לא ירצו להעסיק אותו.

אני הכרתי בחור מצ'ילה שהיה לו תואר בהנדסת ניהול ותעשייה ודיבר עברית שוטפת ולא הצליח למצוא עבודה בארץ ולכן חזר לצ'ילה בסופו של דבר . פניתי לטכניון לראות אם הוא יוכל לעשות שוב את התואר אבל הם אמרו לי שאולי יכירו בכמה קורסים כי האוניברסיטה שבה הוא למד לא נחשבת בדירוג העולמי כמו הטכניון.

בלוז2

New member
תמונה ספר- האם אשתך עוסקת בתחום הקשור לביולוגיה?

או האם היא עוסקת בתחום אחר לחלוטין?

בטח

אישתי עשתה תואר שני בטכניון (היה לה תואר ראשון מצ'ילה).
עכשיו היא עובדת בחברת ביו-טכנולוגיה.

זה כמובן תלוי במעסיק

אם הוא מגיע לראיון (למשל ביום ראיונות, שם ממש קל להגיע לראיון) ומרשים את המראיין - אז אין בעייה. זה לא מקצוע כמו רפואה שצריך רישיון בשביל לעבוד.
עברית יכולה להיות בעייה - אבל שוב, תלוי במעסיק. לחלק אנגלית מספיק.

stkachov

New member
אני לא מכיר הרבה

מהנדסי מזון שלא דוברים עברית, ושמרשימים עד כדי כך שמקבלים אותם בלי בעיות לעבודה.
&nbsp
בתור מהנדס מזון את חייב להכיר ולשלוט בכל תקנות המזון הרלוונטיות הנקבעות על ידי משרד הבריאות ומוסדות אחרים. קשה לי לראות מצב כמו שאתה מתאר מיושם בפועל.
&nbsp
אישתך, אשר למדה בטכניון תואר שני, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

למעלה