מציאת משרת הייטק באירופה

מציאת משרת הייטק באירופה

שלום לכם. אני במקצועי איש מחשבים בוגר ממר"ם, 10 שנים ניסיון בתחומי real time / embedded וזוחל לקראת תואר במחשבים באוניברסיטה הפתוחה (כרגע אני עוד בלי תואר אקדמי). רציתי לשאול אתכם מספר שאלות, אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי: 1. מה פחות או יותר יהיו הסיכויים שלי להשגת עבודה איכותית בנתונים שהצגתי פה, במיוחד בבריטניה או אירלנד? איך מתייחסים לבוגרי ממר"ם שרכשו את מקצועם בצה"ל? 2. אם אסיים תואר במחשבים בפתוחה, האם הסיכויים ישתפרו משמעותית? 3. עקב קשיים בקורסים במתמטיקה אני שוקל מעבר לתואר קצת יותר כללי, הקרוי תואר במדעים, ומאפשר לימוד פחות קורסים במתמטיקה, אותם אני מתכוון לקזז ע"י עוד יותר קורסים במחשבים. האם תואר כזה יהווה בעיה מבחינתי לעומת תואר במדעי המחשב? לכל הנ"ל אני מוסיף שאני גם בעל דרכון רומני, אם כי ידוע לי שדווקא בריטניה ואירלנד עוד לא החליטו לגבי מדיניותן בנושא זה וייתכן שיטילו הגבלות בשנים הראשונות, כך שלא בטוח שדווקא זה יעזור לי במשהו. תודה!

Woking

New member
ככה

1. לדעתי תואר לא ממש ישנה בחלק גדול של המקרים. נסיון הרבה יותר חשוב. עם זאת יכול מאוד להיות שהנסיון שלך לא יהיה ממש רלוונטי. למשל ב-City של לונדון מחפשים היכרות עם שווקים פיננסיים. בכל מקרה נסיון מעשי הרבה יותר חשוב מתואר אוניברסיטאי. בתחומים של embedded ו-real time זה בכל עוד יותר נכון. תחשוב לבדך כמה רלוונטי מה שאתה לומד באוניברסיטה לגבי העבודה בפועל, ואז תשאל, מה יעדיף מעסיק פוטנציאלי. 2. האוניברסיטה הפתוחה היא מוסד אקדמי לכל דבר. אמנם לא ברמה של אוקספורד, אבל זה נכון להרבה מאוד אוניברסיטאות בבריטניה. תואר זה תואר. לגבי מתמטיקה, זה לא ממש ישנה לדעתי אם תלך לתואר כללי. האמת שאם אתה בא עם 10 שנות נסיון ותואר, אז התואר אומנם יוסיף, אבל אף אחד לא ממש יסתכל עליו. עדיף שהציון הסופי יהיה כמה שיותר גבוה. 3. בתור אזרח רומני אתה יכול לבוא לבריטניה ולהיות self-employed. בתחום ההייטק מאוד מקובל שאנשים עובדים בתור contractors עצמאיים ולא כשכירים. מעבר לזה בהחלט ייתכן שתוכל להוציא אישור עבודה. בתור אזרח רומני יש לך עדיפות על פני אזרחי מדינות שכלל לא באיחוד. מעבר לכל זה כדאי לך גם לבדוק על ה-HSMP (ראה בקישורי הפורום).

Goldust

New member
אשמח אם תפרט באותו עניין

לגבי משרות system בתחום IT כגון helpdesk וניהול רשתות מבוססות windows server תודה

TrigATUSA

New member
אתם מוזמנים לפנות אלי במסר אישי

או לשאול בפורום ישראלים באירופה

Woking

New member
לידיעת הגולשים

פורום ישראלים באירופה הוא פורום חברתי, ואינו מיועד לשאלות כגון אלו. זאת הסיבה שפתחנו פורום יעודי לישראלים שמבקשים לעבור לאירופה. בקשר לשאלות במסרים, כמובן שאין מניעה לעשות כן, ולפעמים ישנן שאלות שיותר מתאימות למסרים. עם זאת, רוב השאלות יכולות להיות רלוונטיות לגולשים רבים, ולכן פירסומן בפורום יועיל לרבים. תודה על שיתוף הפעולה.

Woking

New member
פחות או יותר אותו הדבר

בתחום של ניהול מערכות או תמיכה תואר אוניברסיטאי הוא עוד פחות רלוונטי. האם מלמדים בפוקולטה למדעים מדוייקים איך לתת שירות טוב? ללא ספק נסיון בעבודה הוא הדבר החשוב. מה שכן מאוד יכול להועיל הם ההסמכות של מיקרוסופט (MCP): http://www.microsoft.com/learning/mcp/certifications.asp . הערה: אני מתייחס לגבי השוק בבריטניה. אני לא ממש מכיר את המצב במדינות אחרות.

למעלה