מציאת דגם

ofrigl

New member
מציאת דגם

לקוראי הפורום שלום ההבנה שלי בטיסנים היא דלה ולכן אני פונה אליכם
אני מחפש דגם של טיסן בגודל של עד שלושים ס"מ עדיף אפילו עשרים אשר לא יטוס באויר הפתוח
אלה במנהרת רות
הדרישות מהדגם
1)יכולת לטוס כבר מ40 קמ"ש
2)יכולת לעמוד ברוחות של עד 120 קמ"ש
3)גודל של מקסימום 30 ס"מ עדיפות ל20 ס"מ

עכשיו מה שאני חושב שיכול לעזור לטיסן לטוב במהירויות הנמוכות הוא שאני לא זקוק למנוע מקלט סוללות משום שהוא ישלט חוטית מחוץ למנהרה

בתודה מראש עפרי

YHS

New member
נראה לי

שלא תוכל למצוא את שאתה מבקש. לא מכיר "דגם" של טיסן. בד"כ "דגם" עושים למטוס קיים. גם המידות שאתה מבקש קטנות מדי. אין טיסנים במוטה של 20 ס"מ (למעט דברים פשוטים כמו גילשונים). דרישה נוספת שלך, לעמידה ב-120 קמ"ש היא בעייתית. גם מטוסים וטיסנים לא עומדים ברוחות כאלה - אלא אם אתה מדבר על מהירות טיסה. (גם אז זה גבוה, כי הטיסנים ה"קטנים" הם גם לרוב איטיים).

לדעתי אתה צריך לחפש דגם של מטוס בק"מ 1:48. (איני בטוח שהוא יוכל "לטוס"). אני מבין שאתה רוצה להציב אותו על עוקץ במנהרה.

אולי הכי טוב זה להגדיר לעצמך מה אתה רוצה ל"להטיס" (סוג הטיסן) ולבנות לבד - במידות האלה - לדעתי מבלזה מלאה.

בכל מקרה -ראה כאן, ובכלל פה.

zulufox

New member
מנהרה בטכניון ?

הדגם במנהרה לא "טס" אלא מייצר כוחות ומומנטים על התושבת ("עוקץ").
מה שאתה צריך לא דומה לטיסן שמטרתו לטוס עצמאית...
הכי טוב למטרה זו לבנות דגם מעץ מלא ולאו דוקא בלזה, בעל הגאים זזים שנשלטים ע"י סרוואים ששקועים בדגם.

ofrigl

New member
לא זה לא לטכניון

הטיסן אכן יהיה מחובר בעוקץ אבל הוא יוכל לנוע בתוך המנהרה עם מערכת מוטות וצירים
אין לי שום ידע בבניה של טיסנים לכן אני מחפש דגם בנוי כבר ולעשות לא את השינויים
ואני גם לא מחפש איזה טיסן שהוא דגם של מטוס אמיתי
יש לכם איתה משהו שעונה על הקטגוריות?

YHS

New member
בלזה

זה עץ מלא.

ולמה אתה חושב שכדאי להשתמש בעץ אחר?

zulufox

New member
קשיחות

לא רצוי להכניס דגם למנהרה ולגלות שמתפרק...

מצד שני אם הכוונה לדגם במתכונת הדגם ב"סמיטסוניאן" שמאפשר לילדים (ומבוגרים) "להטיס" מטוס ולהתרשם מהתגובות אז אפשר גם טיסן...

YHS

New member
אמרת

"עץ מלא".
כמו שאמרתי, גם בלזה היא עץ מלא.

ולמה שזה יתפרק במנהרה, אם זה יודע לטוס? ויש עוד שיקולים, אבל כנראה ששואל השאלה מעדיף לא להסביר את הצרכים, כדי לקבל סיוע.

ofrigl

New member
עוד פרטים

אני רוצה להתחיל פרויקט של מנהרת רוח ברוחב של קצת פחות ממטר אשר תאפשר הטסה של מטוס
שיהיה מחובר בעזרת מוטות וצירים המטוס ישלט מחוץ למנהרה בשליטה חוטית עכשיו חשבתי משום שאין לי שום ידע
בבניה של טיסנים לקנות טיסן מוכן ולהסב אותו למטרה אז אם אתם יודעים על דגם שיכול לענות על הדרישות אשמח לקישור
ואם לא אז כל המלצה אחרת תבוא
בברכה תודה מראש עפרי

למעלה