מציאות או דמיון ?

עננים.

New member
מציאות או דמיון ?

יש לפעמים שהכעסים משתלטים לוקחים נשימה, את הלב חשים עוצרים תגובה, נושמים חשים את השליטה ונרגעים יש לפעמים שהכעסים משתלטים ושולחים אותי לעולם הכאבים כאב שמזכיר נשכחות וסיפורים כאב שחוזר כי כל סיפור הוא ברקים יש לפעמים שהמציאות והדמיון מתערבבים הכל מבולבל, חסר הגיון, והשדים קופצים מזכירים רצונות, צפיות וצרכים מזכירים ימים ולילות חשוכים מהיכן יש את הכוח להמשיך להאמין בחיים האם מתוך הרגל או מתוך הפחדים מהיכן יש את הכוח לקום בבקרים ולהמשיך כך את שיגרת החיים ובכנות באמת ובתמים מה בכלל אנו רוצים מהחיים מעט חיוך חיבוק תמים מעט שלווה מבט של ילדים מעט רגיעה לנשמה שבמרומים האם כל זה לא ישים? עננים שמחפש בדרכים

כעס- הפרוש שלי ../images/Emo6.gif

היי עננים!!! כאשר קראתי את דבריך נצנצה לי המילה כעס. החלטתי לפרש אותה דוקא בכוון אחר יותר חיובי. הפרוש שכולנו מכירים הוא שכעס זה מן התנהגות רגשית שהיא תוצאה של פגיעה, אותה פגיעה שאנחנו מאמינים שהזולת פגע בנו. ברגע שאנחנו בוחרים להיפגע, אז אנחנו כואבים. כשכואב לנו אנחנו אינטואטיבית מחפשים או לפגוע חזרה או לבחור ברגש הכועס. אני החלטתי קצת לשחק עם האותיות כהרגלי: כעס = כס עולם בשבילי זהוא כסא המלכות לראיה פנימית בעולמי האישי. אם אבחר בכעס ככלי להתבוננות פנימה אל העולם שלי אוכל ללמוד המון על אישיותי. עלי לבדוק מדוע כעסתי? ומה אני צריכה ללמוד מן העניין כדי שבפעם הבאה לא אגיב על סיטואציה דומה בכעס. גם אם כעסתי עלי ללמוד להרגע כמה שיותר מהר, ויחד עם זאת לדעת לסלוח לעצמי על הכעס. קרה נו אז מה?... הרבה אור
חבוק
ואהבה
לך עננים מיכל

כעסים - מצע לצמיחה אישית ../images/Emo39.gif

בהמשך לדברי מיכלי, אני מניחה כי מי שטבע את המשפט "עורר את כעסו" ידע על מה הוא מדבר. לעורר כעס, פירושו לעורר משהו שקיים, כלומר הטריגר, ויהיה מה שלא יהיה, רק מעורר משהו שקיים בנו מלכתחילה. מכאן שכאשר אין בנו כעסים, אין מה לעורר. אני חושבת שזה יופי לכעוס, לראות ולזהות בכעס את החיובי, להבין מה הוא בא ללמד אותנו על עצמנו, מה לוחץ לנו בנקודות כלשהן בדרך. כעס מבחינתי הוא מצע לצמיחה, כמו גם סבל וקשיים. נאמר כי "סבל וקשיים מזככים". אני מצרפת קישור למאמר בשני חלקים על התמודוות עם כעסים, בתקווה שאתרום משהו. אור ואהבה לכולנו, גילי פרי מחייכת

למעלה