מצטרפת עם שאלה:

gali baron

New member
מצטרפת עם שאלה:

למה כשנראה כאילו דברים מתחילים לנוע קדימה על צד טוב צץ לו משהו שמוריד את כל האוויר, הורס שמחות, תוקע ואיך שלא תרצו להגדיר את זה? האם שו עין רעה או שאולי זה אני (או בן זוגי) שמפחדים מההתקדמות וההצלחה והטוב ומתוך תת מודע שולחים לעצמנו נאחס? איך אדע ואיך אתמודד ואסיר את ביש המזל הזה? תודה מראש לעונים.

אהלן גלי../images/Emo140.gif

האם ייתכן שהתשובה לכך נעוצה בגוף שאלתך
אני לא ממש מאמינה בעין רעה שפועלת עלי, גם אם ברור לי שהמושג הזה קיים. יחד עם זה, אני מאמינה מאד שאנו יוצרים את המציאות שלנו, ועוד יותר, שאנו עושים זאת באמצעות מילים המתרגמות מחשבות. לכן, אני מפנה אותך שוב לשורה או שתיים מהודעתך: שאולי זה אני (או בן זוגי) שמפחדים מההתקדמות וההצלחה והטוב ומתוך תת מודע שולחים לעצמנו נאחס? אולי, וזו רק הצעה, כדאי שתגדירי מהי הצלחה עבורך, מהי התקדמות עבורך, ומה מונע ממך להיות שם, להגיע להישגים אליהם את מייחלת. בנאום ההכתרה של נלסון מנדלה, נאמר בין היתר: הפחד העמוק ביותר שלנו אינו מפני חוסר היכולת. הפחד העמוק ביותר שלנו הוא הידיעה שעוצמתנו אינה ניתנת למדידה. האור, ולא הצד האפל שבנו, הוא שמעורר בנו חרדות. כל אחד שואל את עצמו: מי אני שאוכל להרשות לעצמי להיות כל כך מבריק, מקסים, מוכשר ומאושר
למעשה, מי אתה שתרשה לעצמך לא להיות כזה
...... נולדנו כדי לממש את הקסם האלוהי הגלום בנו. הוא לא גלום רק בחלק מאיתנו, כל אחד נושא את הקסם הזה בתוכו. כאשר אנו מרשים לאור הפנימי שלנו לזרוח, באופן בלתי מודע אנו מאפשרים לאחרים לעשות אותו הדבר. כאשר אנו משתחררים מהפחדים שלנו, הנוכחות שלנו משחררת אחרים. (נלסון מנדלה, נאום ההכתרה 1994")

gali baron

New member
גילי , קודם כל, תודה רבה!

גם לי קשה קצת עם עניין העין רעה. זה נוח להעביר אחריות על חייך לגורם אחר, במיוחד אם יש אנשים שגורמים לך אי נוחות ואז הכי מתאים ונוח זה להפיל את האשמה עליהם. לאחרונה גיליתי את הפחד שלי, לפחות אחד מהם הקשור להתקדמות המקצועית. אני יודעת מהו יחסי לכסף והצלחה חומרית ואני מודעת לעוד כמה פחדים שלי שמניעים אותי בחיי בהרבה מישורים. אני כותבת ומוחקת שורות בראשי. קשה לי להעלות אותם פה על כתב, מצד אחד אבל מצד שני מחפשת את האוזן שתקשיב ותעזור לי למצוא את הדרך מבלי לשפוט. תשובתך כל כך נכונה וכל כל מתאימה. ואיך אני מצליחה להתגבר על הפחדים שלי? איך אני מביאה את בן זוגי, שהוא השותף שלי לחיים, לגלות ולהתמודד עם פחדיו ? הרי בסופו של דבר, מעצם החיבור שלנו אנחנו בולמים האחד את השני ומונעים יותר כלפי מטה מאשר כלפי מעלה ע"י הפחדים שלנו. אז איך?

../images/Emo2.gifפחד../images/Emo2.gif ../images/Emo27.gif

היי גלי
אני חושבת שהצעד הראשון הוא גילוי מקורות הפחד. לדעתי, אנו לעולם לא פוחדים ממשהו חדש, אלא מאיבוד שליטה או ממשהו שהמקור שלו בעבר, מתוך נסיון, חוויה או כאלה. אלא מה, אני מזכירה לעצמי בכל פעם כזו, שהמקור של הפחד שלי הוא בעבר, הוא כבר לא ממש אותנטי, הוא לא נכון לכאן ועכשיו, והוא מונע ממני להמשיך ולצמוח.
איך אני ממשיכה בכל זאת? אני פשוט נוטעת בעצמי אמונה חדשה לאחר שמירקתי וצחצחתי וניקיתי ממני את הישן. האמונה החדשה לעולם תהייה בנוסח – "ברור לי שאצליח, כעת נותר לי לגלות את הדרך".
עם הפחדים של בן זוגך, אני לא חושבת שאת אמורה להתמודד, אני מאמינה שכאשר אנו משנים את עצמנו, כאשר אנו משתנים במודע או לא, משתנה גם הסביבה שלנו. הבחירה לערוך שינוי כלשהי אמורה להיות השיעור שלו, כאשר את לדעתי אמורה להיות שם, לשקף, לדובב אולי על מנת להביא אותו למצב שבו הוא רואה את הצורך בשינוי.
עוד אני מאמינה, שצמיחה אמיתית נעשית דרך זוגיות או דרך מערכות יחסים ולכן אני לא ממש חושבת שהחיבור ביניכם או כל חיבור שהוא גורם לבלימה. הוא אולי מעורר אתכם לערוך שינוי כזה או אחר, אבל לא בולם.

gali baron

New member
שוב תודה!

ראשית, הדפסתי לי את תגובתך עם נאומו של נלסון מנדלה. אני מתכננת לכתוב אותו בצורה מיוחדת ולתת לבן זוגי למשרד שלו. אני גם אכין לי עותק לחדר עבודה שלי. הדברים רצו המון בראש אתמול ובלילה תוך שיחה ושיתוף בן זוגי בדברים צפו המילים שאני חושבת שמגדירות. בן זוגי תמך והביעה נכונות לתמוך ולעשות את העבודה מצידו. שנינו למעשה נתמכים באותה נקודת קושי הקשורה לצורך בהערכה , הכרה וקבלה מאחד מההורים שלנו. שנינו למודי אכזבות בתחום. שנינו מונעים הרבה פעמים ע"י אותו צורך זה. אתמול חשבתי שחלק מהבלימה שאנו מבצעים לעצמנו היא בעצם הפחד להתאכזב ולכאוב שוב את אי ההערכה/קבלה/הכרה מאותו הורה ממנו אנו מצפים לכך ואנו מתקדמים שני צעדים ולא מתוך מודע נעצרים כדי להמנע מהכאב. אני לא בטוחה שכתבתי בצורה ברורה. אבל הדברים ברורים לי ואני אפעל להתמודדות איתם. שוב, תודה רבה!!!

היי גלי, ../images/Emo50.gif

אני מבינה שאהבת את הנאום שהפך עבורי עם השנים למעין תזכורת מתמדת, משהו שבתחילה תליתי בכל פינה בבית ואפילו בשירותים
קבלי עוד פנינים: *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
כמה מילים על מחוייבות:
כל עוד איננו מתחייבים, קיימים ההיסוס, האפשרות לסגת, חוסר התוחלת. לגבי כל צעד של יוזמה ישנה אמת בסיסית אחת – שאי ידיעתה שמה לאל אין ספור תוכניות ורעיונות נהדרים: ברגע בו אדם מתחייב חד משמעית, גם העולם מתחיל לנוע. קורים כל מיני דברים הבאים לעזרתו, שלא היו קורים אחרת. מעיין שלם של אירועים, נובע מן ההחלטה. לטובת האדם פועלים התרחשויות, מפגשים והתגשמויות, לכאורה מקריים, שהוא לא יכול היה אף לחלום שייקרו בדרכו. (חבר המשלחת הסקוטית להימלאיה.) *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* ידיעה קודמת לשינוי!!! ידע תיאורטי הוא דבר נהדר, הוא מגדיל את הדימוי העצמי שלנו, הוא מרשים את חברינו ונראה מצוין בקורות החיים שלנו. כל זה טוב ויפה, ואפילו רצוי. אלא שידע תיאורטי בלבד לא יכול ליצור שינוי! הידע עצמו לעולם לא יהפוך אותנו מאנשים אומללים לאנשים מאושרים, או מאנשים בלתי מצליחים למצליחנים. בכדי ליצור שינוי, כדאי לתרגל וליישם את הידע בפועל, בחיי היומיום. המשמעות היא: לקחת אחריות על חיינו! (ורה פייפר.) *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* בעיני, החיים הם אינם נר דולק זמן קצר וכבה. הם לפיד זוהר שאני נושא עכשיו, ואני רוצה שיזהר באור יקרות לפני שאעביר אותו הלאה, לדורות הבאים. (ג'ורג' ברנרד שו.) *~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

gali baron

New member
עוד משהו - לגבי הנאום -

איפה אפשר לקרוא את הנאום במלואו?

למעלה