מצטרפת לפורום

טיכה

New member
מצטרפת לפורום

שלום לכולכם,
רציתי לדעת אם יש למישהו המלצה על נוירולוג מתאים לטוראט בירושלים
(קופ"ח מכבי) או האם שווה להרחיק למרפאות במרכז.

רק קצת עלינו:
אמא לבן 6 וחצי. לפני שנה וחצי התחילו הטיקים. בחודש האחרון יש החמרה
עוד לא היינו באיבחון רישמי אבל אי אפשר לטעות..
כל כך מתסכל ומכמיר לב שבא לי לבכות

שלום לך, טיכה
אני מתחבר לתסכול ולקושי הרגשי

עם זאת, חשוב להגיע קודם כל לאבחון מקצועי...
גם אם נראה לנו שזה "זה", רק איש מקצוע מוסמך ומיומן יכול לתת את האבחנה ומה הגישה הטיפולית המומלצת.

אני מצרפת קישור למרכזי אבחון וטיפול - אישית, ממליצה על המרפאה לנוירולוגיה של הילד ב"שערי צדק", שהיא כתובת נהדרת גם לאבחון וגם לטיפול מערכתי (אם יידרש).

בינתיים - חשוב לא להעיר לילד ולשדר לו (עד כמה שניתן...) שאין מדובר במשהו נוראי.
כפי שאנו מקבלים את הטיקים - כך מקבל אותם גם הילד.
ואם, בינתיים, את זקוקה לחיזוק ולעיודד - הגעת למקום הנכון.

|שיהיה

טיכה

New member
תודה על ההפניה לשערי צדק, ננסה

אכן הגיע הזמן לאיבחון מקצועי .
לצערי אין לי ספק שזה "זה", יש 100% מהסימנים ויש לי אח עם טוראט אז אני מכירה מקרוב..

אני בלחץץץץץץץץ בעיקר בקווה שלא תהיה החמרה. יום חמישי האחרון היה יום קשה. קקופוניה של טיקים קוליים.
קשה לי נורא, אני בטח אחזור אליכם לחיזוק ולתמיכה
תודה!

שביק

New member
שלום טיכה, עד לאיבחון, כדאי לא "לשדר לחץ"

ליד בנך. נסי לראות בינתיים את כל הדברים המתוקים שבו. (אני בטוחה שיש). תחמיאי לו איזה מותק הוא, כמה מוכשר (אני בטוחה שהוא מוכשר במשהו) ותעודדי אותו לכיוונים החזקים שלו. התעמלות? ספורט אחר? ציור? מה עם מוסיקה או תיפוף?
בהמשך הדרך, את תראי, שגם אם מדובר בטוראט - השד לא נורא כל כך ואפשר לחיות ולהתפתח היטב עם הכוונה נכונה, אהבה, הכלה וקבלה.
מאחלת לכם בריאות הכי טובה משביק

טיכה

New member
הוא ילד מהמם ואהוב ביותר!!

הוא מחונן ומוכשר ונדיב ובוגר
הוא נסיך הכיתה ומשתלב נפלא
אנחנו משדרים עסקים כרגיל
אבל הלב.. הו הלב..

ואני מקווה שנצלחי לא לשדר לחץ גם אחרי האיבחון .
תודה תודה

היי אמא יקרה ברוכה הבאה

מצטרפת לשביק וענת הבוגרות והמנוסות ויש אור בקצה המנהרה את כבר מנית את שלל כישוריו של ילדך את זה תחזקי אל תחלשו מהטיקים. מובן שהלב כואב מבינה מאוד ומתחברת לרגשותיך זה תהליך שאתם נכנסים אליו ואתם תבחרו את הדרך לצאת ממנה מחוזקים. אני יכולה לומר לך שיש המון תכונות נפלאות שלא היו קיימות לולא הטוראט והילד שלי לא רק שעשה לי בית ספר אלה לימד אותי לעצור ולתת לו להתמודד עם זה לבד בלי שנעיר לו או נרצה לעזור ובקיצור דאג להראות לנו ולסביבה שהוא ילד "שווה" בין שווים בלי פגם כזה או אחר שמפריע לו.

שיהיה לכם המון בהצלחה!

ההכרה וההפנמה של הטורט

אמא יקרה
כותבת לך אמא לילד בן 8, גם אני חדשה כאן בפורום. אני חדשה לא משום שלא ידענו/הבנו/אובחנו עם טורט, אלא משום שלקח לנו זמן להפנים, להבין שחיי המשפחה כולה יסובו סביב הטיקים וההשלכות הנילוות של הטורט לעוד הרבה שנים.
האמת היא שהאיבחון של הבן היה צפוי וידוע, משום שפשוט צירפנו אותו לאחד מהביקורים שלנו בשניידר עם אחיו, שגדול ממנו ב 3.5 שנים. אצל הגדול הטיקים החלו בכיתה א', אולם אני לא יכולה לשכוח את הרגע בו "ירד לי האסימון" שמדובר בטורט. לאחר שכבר היינו אצל רופא א.א.ג בעקבות כיחכוחים בגרון משך כמה שבועות, ואצל מומחה ריאות בעקבות התנשמויות שנמשכו עוד כמה שבועות, פשוט יום אחד ישבתי לי וחשבתי כיצד זה יכול להיות שהילד בריא, וכל כמה שבועות יש לו מעין "התנהגות" מוזרה. אני כמעט יכולה לשמוע את האסימון שירד לי, ומיד התקשרתי לבעלי באמצע היום ובישרתי לו שיש לילד טורט.
צעד ראשון היה לאסוף את כל המשפחה, כולל שני אחיו הגדולים, להסביר להם (בלי תווית של הטורט) שלאחיהם יש טיקים, ושמעתה הם לא מעירים לו על כך, לא במילים, בשפת גוף או בכל דרך אחרת, וגם אם מישהו שואל אותם, שיפנו אותו אלינו. זה היה הצעד הראשון שהוריד את רמת המתח של בננו והרגיע במעט את הטיקים, אבל מובן שמיד חיפשנו את המומחים הטובים ביותר והגענו די מהר לשניידר ולמעקב, כולל תרופות.
כשאחיו הקטן התחיל עם המיצמוצים, היה לנו ברור שהוא פשוט מצטרף לביקורים. הפכנו למשפחה שחיה סביב הטיקים.
כיום אנחנו שמחים עם השיפור המשמעותי שחל אצל הגדול (בכיתה ו'): הוא כבר נטול מעקב רפואי, בלי תרופות, על הטיקים המועטים שיש לו הוא לומד להתגבר או להסוות אותם.
הדיבור על הטיקים נעשה טבעי בבית, לבנים כבר אין בושה או חשש בתוך הבית לתאר את הקושי סביב הטיקים ותגובת הסביבה.
זה לא אומר שההתמודדויות מאחורינו. הדרך עוד ארוכה, ואנחנו מניחים שעדיין לא פגשנו חלק גדול מתופעות הלוואי, ההשלכות והצרכים שיבואו.
אבל... עצם ההפנמה של הטורט, הקבלה של האוצרון כפי שהוא, שלל הטיפולים התומכים (ספורט טיפולי, פסיכותראפיה, נגינה על פסנתר, מעקב בשניידר, תרופות ומה לא), והיכולת לראות את הצדדים היפים שבו (והם רבים וקצרה היריעה מלתאר אותם), ולשים אותם במרכז ולא את הטיקים - זה שינה את חיינו.
מקווה שגם עבורך האיבחון יביא לסוג של שיחרור, הקלה. לעיתים עצם האיבחון מקל, מפזר את ענן חוסר הוודאות ומאפשר לראות את הדרך הלאה מכאן.
בהצלחה
אמא של האוצר הכי מתוק ומדהים בעולם

בנבר

New member
אמא של ה...אוצרון

לרגע נדמה היה לי שאני זו הכותבת וגם אני אמא של ה....אוצרון ,הזדהות מוחלטת ,חיוך גדול וואלה יש עוד מישהי שמתארת ממש כמוני .

אז ראשית הי לך ,אני צביה ואמא גם לכמה טורטניקים . ותיקה ....חיים כבר למעלה מעשרים שנים עם האיבחונים והסימנים הכל כך אופיינים .אהבתי את התאורים שלך, את הזמן הנדרש לעכל ,להבין ,להטמיע עמוק את האסימון בתוכינו ,לשאוב כוח מהיציאה מאי הוודאות ולהתחיל בהתמודדות .

זוכרת היטב את תחילת דרכינו ,את הריצה מרופא לרופא את האבחנה ״טורט״ קריאה אין סופית ,שאלות ,תהיות ,עד שיום בהיר אחד נפל האסימון כמו פצצת אטום .עליתי על האופניים ונסעתי כמעט עד ...דמשק בלי לראות כלום (הכל מוצף בדמעות) וכשחזרתי כמעט מהבירה הסורית הכל כבר נראה אחרת התחילה ההפנמה וההבנה שנתגבר .

כשהופיעו הסימנים הראשונים אצל השני ,כבר לא הצטרכנו לאבחן ידענו שזה זה .
עם השלישי כבר אמרנו ,מזל שזה זה ולא משהו אחר .
ורק הרביעית הראתה לנו שיש גם ילדים אחרים שלא מטקטקים.

אנחנו כבר לא חדשים וממש ממש ותיקים לכן מצטרפת לאופטימיות שלך ומבטיחה לכם חיים נפלאים גם כשיש קשיים .
תחקקו עמוק בלבכם שטורט כנראה זה לכל החיים אך ממש לא החיים .

כאן תשאלו את כל המידע והכוח שאתם צריכים .
באהבה רבה

תודה על העידוד

המשמעות של המילים המעודדות שלך מתחדדת ומתחזקת בפרט נוכח הוותק שלכם בעולם הטורט. תודה לך על כך.
אם לספור לאחור, אנחנו כחמש שנים סביב הטיקים, אבל רק לפני כמה חודשים זה התחיל ל"התיישב" לנו שזה זה, זה ימשיך להיות זה, ויהיה בסדר ואפילו טוב ביחד עם זה.
ובהדרגה אנחנו כבר לא מנסים להסתיר את האוצרון, לא מפחדים לומר לסביבה שיש לו טיקים, יזמנו פגישה בביה"ס ואני כבר מתחילה להכין את החומרים, לספר להם מה זה ומה עוד צפוי לנו.
ומעל לכל - יש לנו אוצרון בבית, שאין לנו ספק שיגדל להיות אוצר ענק, שילמד להתמודד עם האתגר ושמו - טורט, כשאנחנו תמיד לצידו ומאחוריו.
לילה טוב
אמא של אוצרון

טיכה

New member
אמא של אוצרון תודה לך

הסיפור שלנו קצת שונה
לאח שלי יש טוראט (היום הוא נשוי ומאושר, בחור אינטלגנטי מצליח ומוכשר בטירוף) לפני כמה שנים, אולי 15 שנה, גיליתי לגמרי במקרה שיש אלמנטיים גנטיים לתסמונת. כבר הייתי אמא לילדה.
חייתי במצב של "המתנה" יש לי 3 ילדים לפני הקטן הטוראטי (הלא מאובחן) כולם דילגו על התסמונת בקלילות. אבל כל טיק של גיל הילדות הכניס אותי לדריכות.
בסוף זה בא. כמו נבואה שמגשימה את עצמה. לקח לי חודשים ארוכים עד שנפל אצלי האסימון. מצחיק. אחרי הזעקות השווא עקבתי בלחץ. את הזעקת האמת לא ראיתי! אולי הדחקתי. לקח לי שנה אבל גם את האסימון שלי אפשר היה בסופו של דבר לשמוע נופל ומתגלגל במורדות התודעה.
אני בכלל לא חושבת על טיפול, אפילו לגבי הצורך באיבחון התלבטתי. אני יודעת שבעצם אין ממש מה לעשות. לחיות עם הטוראט. לחיות ליד הטוראט. להשלים ןלקוות שזה ישאר קטן או ייקטן או יעלם. או שלא.
לא בא לי לגרור אותו לרופאים וטיפולים. בנתיים לפחות הוא לא מראה תופעות לוואי חברתיות או אחרות.

עוד משו - ההורים שלי שגידלו את אחי עם הטורט והתרוצצו איתו מרופא לרופא וניסו את כל הטיפולים האפשריים, הם לא רואים את זה!! אני ממש בהלם (זה לא שהם לא רואים את הטיקים, כי אמא שלי כבר הציע לי לקחת אותו לרופא אף אוזן גרון "אחר" כי אולי זה שאמר שאין לו כלום לא היה מספיק טוב..) ואני, אין לי כוחות נפש להגיד לה שזה לא הגרון זה הטוראט, אין לי כח. לא בא לי "לעשות להם את זה"

בנבר

New member
טיכה יקרה

מזדהה כמעט עם כל הכותבים כאן בפורום ,מבינה לחלוטין את שכתבת .
נבואה שמגשימה את עצמה .... גם לי אמרו לא פעם את המשפט הזה .
אצלנו אחרי שהשנים הגדולים היו מאובחנים בחנו כל הזמן (בתקווה שלא הרגישו) את הקטנים .היתה לי תחושה שהם הולכים על חבל ממש דק וכל הזמן הרגשתי צורך לגונן וליצור סביבה הכי טובה לגדול בה נקיה מהתמודדות נקיה מקשיים .
בשלישית הצליח לי .
ברביעי אני ורק אני ראיתי את הנגיעה מגיל ממש צעיר ,בן זוגי הצטרף אלי יותר מאוחר וכל האחרים לא הבינו על מה אנחנו מדברים ...עד שיום אחד ,נעלם הספק נעלם הפחד זה פשוט היה שם .
ואנחנו חיים חיים נפלאים ,נכון שיש קשיים,נכון שזה לא תמיד גן של שושנים ,אבל מאד משתדלים לשמור על שמחת החיים .

היום כשהגדולים מתמסדים ומקימים בתים ,מתעוררות אצלי אותן תחושות אותן מחשבות אותם חששות שלומר את האמת מאד מטלטלות .
מנחמת את עצמי שאולי הגנטיקה תחכה כמה דורות ואם לא ,זה מוכר ,רכשנו כבר המון כלים ואם יהיה צורך אנחנו ה..מתמודדים .
תמשיכו לשתף אותנו
באהבה רבה
צביה

מזדהה ומעודדת

מזדהה עם כל מילה,
ביתי בת השמונה עם טיקים מכל הסוגים מגיל ארבע.
בהתחלה עם האבחון היינו עסוקים כל כך באבל ובצער.
אבל אני מוכרחה לציין היום שנה אחרי שלמדנו לא לראות את הכל, ולא לשים לב לכל טיק,
וגילינו להפתעתנו שמה שלנו צורם ממש לפעמים בכלל לא מורגש למי שלא יודדע ולא מודע.
והעיקר העיקר כשאנחנו משדרים עסקים כרגיל בלי שום עניין ודאגה מסביב - אנחנו ממש מרגישים הפחתה בטיקים.
הילדה מודעת לטיקים אך לא מתלוננת, מושולבת יפה בכיתה - המורה לא מבינה על מה אני מדברת..
כמובן עם הרבה עליות וירידות - אחרי תקופה ארוכה רגועה הטיקים הרימו השבוע ראש..
אבל אני כבר יודעת שעוד רגע והם לא פה- לכן אני משתדלת לא לראות (ולא לשמוע..)
והכי מדהים..
השבוע פגשתי אמא שאני מכירה טוב את הילדה שלה על בסיס יומיומי - נערה מתבגרת.. והיא סיפרה לי שהבת שלה מאובחנת טוראט, ויש לה הרבה טיקים (שבהחלט פחתו בזמן האחרון). לא האמנתי - אני רואה אותה כל יום ולא שמה לכך לב..
אמא רואה הכל ובגדול - החכמה כאן היא לעצום הרבה את העיניים. ולדעת שהדברים כל הזמן דינמיים - ולסביבה יש המון המון השפעה - גם בצורה לא מודעת. ילדים הרי מרגישים הכל!!

טיכה

New member
אוי את כל כך צודקת

הם מרגישים הכל!!
נראה לי שאני צריכה להתחיל לעבוד על עצמי. אני לא אומרת לו כלום אבל נראה לי שאני כן משדרת הרבה לחץ

בשבוע שעבר נכנסתי פעם ראשונה למורה שלו
הוא קם בבוקר עם סט מרשים של טיקים קוליים שאי אפשר היה להתעלם מהם, אז נכנסתי למורה בבוקר לעדכן אותה
היא דווקא כן שמה לב שיש משהו אבל לא נראה לי שהיא מתרגשת מזה כמוני.
מעניין מה שאת כותבת. אנחנו כנראה באמת רואים יותר מדי

אורית5553

New member
היי טיכה

בוקר טוב, גם אני אמא לילד מדהים בן 9 עם טורט, ואני יודעת שזה קשה ומתסכל, אבל כמו שכתבה המתמודדת מזדהה כל כך נכון אנחנו כהורים במיוחד האימהות מסתכלות על זה בצורה שונה, אם תשימי לב שבחברת הילדים הם פחות מטקטקים ואנחנו סתם נלחצות.
אז יהיה בסדר לא אשקר לך שזה קל ופשוט אבל אין מה לעשות אלו הילדים שלנו וצריך לקבל אותם באהבה ולעזור להם להתמודד עם הקשיים, ובע"ה אני באמת מקווה שעם הגיל זה אכן יתמתן.

אם תרצי לכתוב לי בפרטי את המייל שלך אשמח לשוחח איתך.

המשך יום נעים
אורית

טיכה

New member
תודה על ההצעה ברשותך אני משאירה אותה פתוחה

אני לא מרגישה שיש לי כח לצלול לעומק של העניין הזה
אני עכשיו מתאבלת ומעכלת.
נכנסת לפורום שלכם 3 פעמים ביום כי אולי אני אגלה את אמריקה..

אני אאסוף את עצמי ואחזור מאורגנת ומעשית ואז אני בטח אשמח לשוחח עם מישהו
תודה רבה באמת, זה מאוד מעודד שיש פה אנשים טובים ומנוסים שאפשר לדבר איתם.

למעלה