מצטרפת חדשה

גלי12

New member
מצטרפת חדשה

שלום לכן, אני צופה כבר די הרבה זמן בפורום המדהים שלכם ומתפעלת מרמת התמיכה, הידע ושותפות הגורל. קצת על עצמי: בת 33, נשואה ללא ילדים, כשנה וחצי בטיפולים (איקקלומין, הזרעות וכו') השבוע עברתי IVF ראשון ורציתי להגיד לכן שרק מצפיה בהודעות שלכן הרגשתי מוכנה לכל התהליך. תודה לכל אחת ואחת מכן. הבעיה אצלנו היא חצוצרה חסומה אבל!!! נשאבו 11 ביציות, מתוכן הופרו 4, הוחזרו 3, לא הוקפאו עוברים. יום לאחר השאיבה אמר לי הרופא שנתגלתה בעיה שהזרע לא מפרה את הביצית. אציין שבדיקת הזרע של בעלי יצאה תקינה ומעבר לכך בכל השבחות הזרע שביצענו לפני ההזרעות הכל היה תקין. נאמר לי שההפריות בוצעו בשיטת חצי איקסי (אני יודעת מה זה איקסי, אבל חצי???) העוברים שהוחזרו:הראשון- 8 תאים איכותי, השני-6 תאים עם שברים לא איכותי, והשלישי- 5 תאים לא איכותי. בהחזרה הסביר לי הרופא את הסיכונים בהחזרה של 3 עוברים אבל נתן לי את האופציה להחליט אם להחזיר 2 או 3 ואנחנו החלטנו על החזרה של 3 עוברים מאחר ושניים מהם לא איכותיים. מאז אני קצת בלבטים אולי טעינו??? אבל אני מניחה שעצם העובדה שהרופא כן נתן את האפשרות למרות שהוא הסביר לי שהרחם שלי מעולם לא קלט עובר וייתכן היריון מרובה עוברים על כל בעיותיו... שאלותיי הן: האם מישהי נתקלה בתופעה שזרע אינו מפרה ביצית למרות שבדיקות הזרע יצאו תקינות? מה הייתן עושות במצבי (למרות שזה כבר מאוחר)מחזירות 2 או 3 עוברים? אודה לכן על מידע.

Big Mama 1

New member
גלי,../images/Emo24.gif שלום וברוכה הבאה

כן, מוכרת לי הבעיה של בדיקות תקינות וקושי בהפריה ספונטנית. גם אני בעצמי עוד לא גמרתי לחקור את התופעה אבל מתמודדים עם מה שיש. היום הרפואה מצליחה לעקוף כל כך הרבה תקלות ששווה לתת לזה צ'אנס. גם אני לא יודעת מה זה חצי איקסי, אולי הכוונה שהם חילקו את הביציות לחצי, חלק אחד ניסו לראות אם יש הפריה טבעית, וכשלא קרה כלום הם עשו איקסי על החצי השני. (לפעמים אנחנו מאוד רוצות להבין את הרופא ולא מצליח לנו בגלל כל המתח וכמות המידע העצומה שצריך לקלוט). לגבי ההחזרה, אני רוצה לשתף אותך ואת הבנות כאן בלבטים האישיים שלי. כבר היו לי 3 החזרות, רק של טריים, כי משום מה לא מצליח לנו להגיע למקופאים. בגלל גילי ה"מופלג" הרופאים מאוד גמישים ומוכנים להחזיר יותר משניים, אבל משאירים את זה לשיקול דעתי. ביום ההחזרה, כשפותחים את האינקובטור ובודקים כמה יש ומה האיכות, ומגלים שלא כולם אי אי אי, והטכנאית אומרת ש"הקפאה בספק" שזה אומר שהיא בטוחה שהם לא ישרדו הקפאה, צריך להחליט. צריך להחליט מה עושים, יש כמה, אי אפשר להחזיר את כולם, כי מה יקרה אם הם יקלטו כולם? זה מסוכן. אז כמה להחזיר? את כול ה"טובים"? ומי קבע שדווקא ה"טובים" יקלטו? אולי דווקא ה"עלוב" האחרון שאני מנסה בכל כוחי לא לחשוב מה קורה לו אחרי שאני כבר לא שם.... אולי דווקא הוא הקלף המנצח היום? ומה אני בכלל? אלוהים? שאני אחליט כאלה החלטות?! כל הנאום הזה, בא כדי לענות לך גלי יקירתי שאין תשובות. כל אחת עושה מה הנראה לה הכי טוב בשבילה. בכל מקרה, מחזיקה לך אצבעות שהפעם הבאה שתידרשי להחליט מה עושים זה כבר יהיה כשתתכנני את הבא בתור

hyb

New member
ברוכה הבאה

אמנם אין לי תשובות בשבילך אני עוברת הפריה ראשונה בשבוע הבא, אבל אני מאחלת לך המון בהצלחה ומחזיקה לך אצבעות לבטא גבוהה

orname

New member
אם אני מבינה נכון

(ולא הייתי חותמת על זה - אז אולי כדאי שתשאלי את הרופא) גם אצלנו לקראת IVF ראשון הרופא התלבט אם לעשות 50 אחוז איקסי.... הוא הסביר לנו שחצי מהביציות ששואבים מפרים כדרך הטבע ואת החצי השני באיקסי, וזה בגלל שיש מקרים בהם הכל נראה בסדר גמור אבל משהו בזרע או בביצית (!!) לא מאפשר הפריה טבעית. הוא אפילו הראה לנו טבלה של זוג (כמובן שבהסתרת כל הפרטים המזהים) להם נשאבו 20 ביציות. מתוך ה 10 בנסיון הפריה רגילה היו 0 (!!) הפריות, ומתוך העשר הנותרות היו 70 אחוזי הפריה. בסופו של דבר אצלנו הוחלט על הפריה רגילה - הימור שלמזלי הצליח. לגבי כמות העוברים - קשה לי לענות, אבל אני חושבת שהייתי נוהגת כמוך במיוחד בגלל איכות שניים מהעוברים . גם הקפאה של אחד נותר שמצבו אינו אידאלי לא נראית לי הגיונית (גם ככה הקפאה עוד פוגעת בסיכויים) ולוותר על עובר בכלל נראה לי בלתי אפשרי. אבל זו אני... מחזיקה לך אצבעות

blessed

New member
ברוכה הבאה

לא יודעת לענות לשאלות שלך אבל מחזיקה לך אצבעות לתוצאות טובות ולשהות קצרה פה בפורום הזה

TAPOZA

New member
לא יודעת לענות אבל קבלי ../images/Emo24.gif ו..

ברוכה הבאה.לזמן קצר

../images/Emo39.gifניתן לפתרון

למרות שהזרע הוא טוב יכולה להיות בעיה כאשר קליפת הביצית החיצונית היא קשה או עבה מדי ומונעת מהזרע לחדור פנימה בעיה זו ניתנת לפתרון וכנראה שהרופאים מנסים להתערב כמה שפחות אבל בשלב מסוים ואולי אפילו בטיפול הבא (בתקווה שלא תזדקקי) הם יכניסו שיפור נוסף.
הלואי שתצליחי ולפחות אחד שיקלט
אמן

הי גלי

גם אני חושבת כמו Big Mama1 שהוא התכוון שעל חצי מהביציות עשו הפריה רגילה, ועל חצי עשו איקסי. אבל אם תשאלי אותו למה הוא התכוון, תדעי על בטוח. לגבי התופעה - אז בדיוק ככה היה אצלינו. אצלינו בהפריה הראשונה לא עשו איקסי, כי הנתונים של הזרע תמיד היו תקינים, והעריכו שאין שום צורך. כך יצא שמתוך 16 ביציות היו לנו 2 הפריות, לא משהו. בהפריה השניה כבר עשו איקסי על הכל, ומתוך 18 ביציות היו 11 הפריות. ועוברים טובים. מזל שאנחנו חיות היום, שיש איקסי, ולא לפני נגיד 10 שנים... האיקסי יעקוף את הבעיה, כך שאל תדאגי מזה. העיקר שיהיו עוברים. לגבי ההתלבטות אם 2 או 3 עוברים, זו התלבטות מאד קשה. אני מחזיקה אצבעות שהעוברים (כמה שתרצו מתוך ה-3) ישתרשו ויהיה הריון תקין. אמן.

בולה101

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ותקווי שלא להרבה זמן. לגבי השאלות אני רואה שכבר ענו לך על הכל. לגבי ההחזרה- ההחלטה היא מאד אישית ורק שלך.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון. מצטערת על האיחור, אבל איכשהו סוף השבוע התמסמס לי
. תשובות כבר קיבלת למכביר. אני מקוה ששהחלטה שלכם תצדיק את עצמה ועובר מושלם אחד ישתרש ויוולד בעוד תשעה חודשים
. נועם

למעלה