מצטרפת חדשה

goldgold1122

New member
מצטרפת חדשה

שלום בנות. אני מצטרפת חדשה ותיקה. הייתי בפורום לפני 8 שנים ורוצה להתחיל שוב טיפולים, כבר לא צעירה 37 . ברקע שחלות פוליציסטיות כמעט ללא ביוצים ובעיית זרע בכל המדדים. לפני חצי שנה נכנסתי להריון טבעי ולא מתוכנן, הייתי הכי מאושרת בעולם מהנס שקרה לי ובשבוע 15 הדופק של העובר יקר שלי הפסיק לפעום. זה היה היום העצוב בחיי מאז אני לא מצליחה להרים את עצמי ואז הבנתי שנוספה עוד בעיה לאוסף אבל בכל זאת החלטתי שאני לא מוותרת על החלום ובטוחה שמחכה לי דרך לא פשוטה,בדיקות קרישיות תקינות וקבעתי לסוף החודש תור לרופא פוריות פרטי שעובד עם אסותא ת"א. מה התהליך לפני? האם יש צורך לבוא עם בדיקות לפגישה הראשונה? מי נותן הפניה?

טוליתי

New member
ברוכה הבאה אלינו, לשהות קצרצרה בלבד!

ראשית, מצטערת על האובדן
.
מהי לדעת הרופא הסיבה לאובדן? בשבועות מאוחרים רוב הרופאים מסכימים שמדובר בבעיית קרישה, אם נשללה בעיה בבדיקות ההריון.
שאלה נוספת, האם ביצעת את כל סט בדיקות לקרישיות או רק את הבדיקות לתפקודי קרישה? הסט הראשון הוא ארוך וכולל בדיקות לקרישיות יתר על רקע גנטי.
לרוב ניגשים לבירור להפלות חוזרות לאחר 2 הפלות, אך מפאת השבוע המתקדם יחסית שבו התרחשה ההפלה, מציעה להשלים בירור:
1. קרישיות יתר, במידה ולא בוצעו כל הבדיקות - להשלים!
2. היסטרוסקופיה, לשלילת מומי רחם, ולוודא שלאחר הגרידה לא נותרו הידבקויות.
3. בדיקות לבלוטת התריס
&nbsp
עם כל הבדיקות ללכת ליעוץ חד פעמי אצל פרופ' קופרמינץ, כדי למנוע חלילה אסון נוסף.
&nbsp
רוצה לתת לך תקווה... את נכנסת להריון על אף שאין לך ביוצים סדירים, וזה המון! סביר שברגע שיינתן מענה לעניין אובדן ההריון תהיי שוב על הגובה, וזה יכול להיות די בקרוב. בסופו של דבר שחלות פוליציסטיות אינן בעיה קשה, ולנשים רבות יש, הן אפילו לא מודעות, והן יולדות כרגיל.
תמיד כדאי להגיע לרופא עם בדיקות מוכנות, כדי לקצר זמן. מציעה להגיע עם תוצאות פרופיל הורמונלי ביום 2 לווסת (אסטרדיול, פרוגסטרון, LH, FSH, ), אם את מקבלת וסת. אתה הבדיקות ניתן לקבל אצל רופא המשפחה. אם את לא מקבלת וסת, תגיעי כבר לרופא הפוריות ללא הבדיקות.יהיה בסדר
.
&nbsp
בהצלחה

goldgold1122

New member
היי טוליתי

המון תודה על התשובה המורחבת. אכן עשיתי את כל בדיקות הקרישיות הנרחבות והגנטיות בעקבות המלצה ל קופרמינץ ובדיקות בלוטת התריס והכל תקין. הסטרוסקופיה הוא לא המליץ אבל אולי כדאי אחרי הגרידה. עשיתי לפני 8 שנים הסטרוסקופי ששללה מומים רחמיים.
לא עשינו בדיקה לעובר וזה הטעות . כרגע כנראה שלא נדע את סיבה להפלה וזה קורה באחוזים הקטנים של ההפלות. חוסר הוודאות כמובן לא מוסיפה ללחץ והחרדה.
מחזור אין לי סדיר. פעם בחודשיים שלושה אי אפשר לדעת, לכן כנראה שלא אספיק לעשות פרופיל הורמנלי.

כמה זה כואב

אני בגילך, גם כבר לא צעירה, ועברתי הפלה בשבוע 13.
יש לי שחלות פוליציסטיות בעברי אבל זה פחות השפיע כאן - די הסתדר חוץ מציסטות חוזרות בגלל הטיפולים.
אצלנו, כמו אצלכם, הזרע בספירה לא טובה בכל המדדים. רופא הפוריות שלי אמר לי שיותר ממספר הזרעים (שהשתנה לטובה במשך הזמן) הדאגה שלו היא יותר המורפולוגיה האפסית של בעלי.

אחרי ההפלה, ששני רופאים אמרו שלדעתם לא נגרמה בגלל קרישיות, עשינו מיון זרע לפני השאיבה השניה וברוך ה' אני בחודש שביעי להריון.
גם אני לא ידעתי על אפשרות לבצע קריוטיפ לעובר, ועד שאמרו לי, היינו יומיים אחרי הגרידה ובבית חולים מעייני הישועה בכלל לא ידעו על מה אני מדברת, אז הנחתי לזה.

כתבת כאן שבדיקת הקרישיות שלך תקינה כך שאולי תבדקו בכיוון הזרע. הייתי במקומך גם עושה קריוטיפ לשניכם. אנחנו עשינו... בעלי דרך הקופה, מאחר שהבעיה אצלו ואני באופן פרטי. נמצא תקין ברוך ה'.
גם אנחנו היינו אחרי הפלה אחת אבל עשיתי בירורים כדי לא להגיע חלילה לעוד מקרה לא נעים כזה.
קריוטיפ תקין עלול להצביע שאולי הייתה בעיה כרומוזומלית אצל העובר ובלי קשר אליכם. אם הקריוטיפ חוזר לא תקין, יש מצב שמישהו מכם הוריש כרומוזום לא תקין לעובר ומכאן ולהבא תצטרכו פשוט לעשות בדיקות יותר מקיפות (כמו סיסי שליה או מי שפיר בכל הריון) או אבחון טרום השרשתי - PGD.

לפני שמקדימים את המאוחר, אולי כדאי לכם לבצע את הבדיקה הזו. התוצאות מתקבלות אחרי כחודש.
במקביל לבדוק באחד ממכוני המיון כמו ברטוב או MFC ולעשות אבחון לזרע של בעלך. אם ימצאו שהזרע אכן לא תקין ונדרש מיון, אצלנו זה היה ההבדל בין הפלה להריון תקין שממשיך (ומתפללים שימשיך עד הסוף בעזרת ה').
אנחנו פנינו לברטוב.
ועוד דבר, תבדקו שבית החולים אכן מסכים לקבל זרע ממויין. אני טופלתי במדיקל סנטר ואין להם שום בעיה עם זה.

בהצלחה!!

goldgold1122

New member
תודה רבה על העידוד

מאחלת לך המשך הריון תקין וכמובן לצאת בידיים מלאות.
בדיקת זרע אחרונה היתה לפני 8 שנים והמורפולוגיה היתה בין 1%-6% (עשינו כמה בדיקות). השאלה אם עושים מיון , איפה זה נעשה ? מביאים את הזרע עצמאית לאסותא?
ההריון היה טבעי ולכן הנחתי שהזרע יחסית תקין אם הצליח להפרות.
אבל יש מצב לבעיות כרומוזומליות. אצלינו אני כבר יכולה להאמין להכל...

לצערנו הרב שכיחות בעיות כרומוזומליות עולה עם הגיל

קודם כל תודה
בקרוב אצלך.

אז אצלנו אולי המורפולוגיה גם בעייתית, אבל עצם זה שנכנסתי להריון רגע לפני גיל 37 זה גם מדד. ו.. סטטיסטיקה של הריונות ראשונים (וזה קביל יותר אליי בשליש ראשון מאשר למה שקרה לכם).
זרע שנע בין 1% ל 6% הוא תנודתי. ומאחר שזו הייתה הפריה טבעית, אין דרך לדעת איזה זרע הפרה את הביצית שלך. גם אצלי, במורפולוגיה אפסית, הזרע הפרה ויצר עובר ודופק. הם יכולים להפרות ואז השאלה היא מה קורה אחר כך.
מיושבות הפורום הבנתי שיש מצבים להריון תקין עם זרע במורפולוגיה לא תקינה אבל יש יותר אחוז של הריונות לא תקינים מאשר תקינים - ושוב, זה ממה שקראתי פה.
גם בדיקה לפני 8 שנים היא קצת פחות אמינה מכיוון שיש תנודתיות של הזרע לאורך הזמן. טובה או קצת פחות.

לגבי איך נעשה המיון מול בית החולים, מביאים את מנת הזרע למכון המיון ולא לבית החולים ואז נוסעים לשאיבה. המכון עובד על הדגימה ומבקשים מכם לעדכן אותם כמה ביציות נשאבו. אחרי השאיבה, בעלי התקשר לברטוב ועדכן אותם.
הם מצידם מחפשים לפחות פי 1.5 זרעים מסך הביציות ומציינים את דרגתם.
אמרו לבעלי שייתכן שעד שיגיע ימצאו עוד. היו 16 ועד שבעלי הגיע מצאו עוד אחד - סך הכל 17 זרעים באיכות מצויינת ל 9 הביציות שנשאבו. זה יצר 6 הפריות, 3 עוברים ביום ההחזרה - עוברים יום 2. החזרתי שניים ואחד נקלט. בהמשך עובר אחד המשיך להתפתח ליום 3 והוקפא.
בעלי נסע לברטוב בפתח תקווה ואז הגיע עם מיכל למדיקל סנטר, שם לקחו ממנו את הזרע הממויין והפרו איתו את הביציות.

חשוב לוודא עם אסותא ועם הרופא שהם מסכימים לקבל זרע ממויין ולא יעשו בעיות. אם לא, הייתי שוקלת בהחלט ללכת למקום אחר שבו לא יחסמו אותך מלחפש פיתרון שיכול לעזור לכם. שוב.. זה לא אומר שכל הפריה של ברטוב מצליחה, אבל זה בהחלט ממקסם עוד את הסיכוי.

למעלה