מצטרפת חדשה

sunny sky

New member
מצטרפת חדשה

היי לכולן
מזה הרבה זמן שרציתי לכתוב כאן אך רק עתה הושבתי את עצמי לכתוב את ארועי השנה האחרונה...
אני רוצה לשתף, ברשותכן כמובן, ומקווה לא להלאות..
אני בת 33 ולא נשואה.
אצלי הכל התחיל השנה בסביבות אוקטובר. התחיל להיות לי כאב בבטן מצד ימין. באימונים במכון הרגשתי את זה יותר (כמובן שחשבתי שזה עלול להיות קשור אחד בשני). הכאב המשיך עם דקירות בזמן ישיבה, כאב בבטן העליונה ועייפות וחולשה תמידיים שדרשו שינת צהריים (שלא הפריעה לשינה בלילה). באחת מהווסתות שקיבלתי באותה תקופה היו כאבים כאלה עזים שלא יכלתי לזוז (או לנשום) - משהו חריג מאוד (שלא חוויתי לפני כן). אחרי שהייתי אצל רופא המשפחה, החלטתי לבקר גם את רופא הנשים. הרופא מייד עשה לי אולטרסאונד וחבל שאין לי מילים לתאר את הפרצוף או את נימת קולו כשראה את הציסטה העצומה שהיתה שם. הוא שלח אותי לאולטרסאונד נוסף, שם, הרופא שביצע את הבדיקה, שאל אותי תוך כדי האולטרסאונד, אם היו הריונות- שזה העיד, מן הסתם, בעיניי, שמשהו לא בסדר איתי. כשהוא סיים וכביכול עבר איתי על הממצאים, זרק את האנדומטריוזיס וכשיצאתי חיפשתי באינטרנט בפלא' מה זה אומר... לא מומלץ במצב שהייתי בו באותו רגע כי המילים שקלטתי היו אי פריון ואת כל השליליים האחרים. כשחזרתי לרופא שלי אמר שהולכים ללפרוסקופיה, שהתבצע בפברואר. היתה בי ציסטה (היו כמה אך זו הגדולה) של 12 ס"מ (לא פלא שהיו כאבים אה..) ואחרי הניתוח כשהגיע אלי הרופא (רופא הנשים שלי הוא זה שביצע את הניתוח) אמר "את צריכה להכנס להריון עכשיו!"....
כן מייד... מאיפה...? ממי בדיוק?
בהחלמה מהניתוח, שאגב נותנים שבועיים אך זה לפחות 3 שבועות, עברתי כמה ימים של בכי על ה"מצב הזה" ואחרי ביקור לרופא המשפחה ואצל רופא הנשים, שהכניס קצת פרופורציות (אבל לא מפסיק לשאול מאז אם כבר יש חבר) אני יותר בסדר וזורמת עם מה שקורה ומה שיש.
לא פרטתי על כך שבעבודה כמעט ואף אחד לא יודע... שאני מרגישה שם מוקפת באנשים שאם מראים טיפה של כאב או חולשה אז או שאת עושה את עצמך או שמתנשאים מעלייך. מעצבן שלא משנה מה את מתארת, לכל אחת היתה סבתא שעברה לפרוסקופיה וכל כאב שלך הוא כלום לעומת מה שההיא עברה או הבן של ההיא עברה...
בשורה התחתונה, אני בסדר עכשיו מבחינה בריאותית אבל אי אפשר לדעת אם ומתי זה יחזור.. עדיין עייפה אבל ממש לא באותה מידה אך לפחות עכשיו אני מבינה מדוע אני כזו חלשה...
וכן אני מבינה את החשיבות של כניסה להריון אבל אני לא יכולה לשלוף מישהו מהרחוב..וזה לא כאילו שאני לא רוצה..
וזהו.. מן הרגשת הקלה מעורבת בתסכול...

שיהיה לכן שבוע טוב :)

ברוכה הבאה!

כל כך מזדהה עם מה שכתבת! באמת.... מאז ששמעתי את המושג המפחיד הזה עברה כמעט שנה, אני פשוט עשיתי חיפוש על הסמפטומים שלי באינטרנט והגעתי לאנדו, אף רופא שהייתי אצלו לא אמר לי כלום בכיוון... רק "קחי גלולות והכל יהיה בסדר", "קחי אקמול ולכי לעבודה"... ועוד ועוד...
הפיתרון קל הדעת הזה שזורקים הרופאים חסרי הרגישות בצורה של הריון הוא טפשי! נכון אולי זה עשוי להקל על הסמפטומים של המחלה ולתת תקופה של שקט, אבל מה עם כל אלו שמנסות ולא מצליחות??????? ומה אם כל אלו שרוצות אבל לא בזוגיות? כל כך הזדהתי איתך שכתבת שאת רוצה, אבל לא יכולה לשלוף אותו מהרחוב! מכירה את ההרגשה מקרוב.... כולן מתחתנוץ, כולן מביאות ילד/חושבות על ילד/מנסות להביא ילד, ואת אי שם רחווווקקקקק........... ועכשיו שאת יודעת שעשויה להיות בעיה זה לא משפר את מצב הרוח!
בכל מקרה, אין לדעת מה יהיה, ואולי תוך שנה תכירי את גבר חלומותייך ותוך שנתיים כבר תהיי בהריון.... :)
בכל מקרה הפורום הזה מלא בבנות מקסימות שישמחו לעזור מכל הלב, שהן הכי מבינות מה את עוברת, ושלעולם לא יזלזלו בכאבים שלך!
ברוכה הבכה כבר אמרתי?

זואילי

New member
ברוכה הבאה

הדבר הכי חשוב כרגע - הוא המשך החלמה טובה ובעיקר איכות חיים.
היכן/אצל מי נותחת?
האם דיברו איתך על דיכוי הורמונלי רצוף?

נכון, הרופאים ממהרים להמליץ על הריון, אבל לא לכולן זה הזמן הנכון מכל סיבה שהיא.
ולכן, אם דיכוי הוא אפשרי - אז זו הדרך לשמור על תוצאות הניתוח ועל האנדו על אש קטנה עד שתחליטי שהגיע הזמן לפרו ורבו.

ורק שתדעי - כאן בפורום יש כמה וכמה אימהות יחידניות מבחירה, שבהחלט האנדו היה קטליזטור להחליט לשנות את הסדר - קודם ילדים, אח"כ זוגיות

תרגישי טוב

sunny sky

New member
היי

ראשית תודה על תגובתך

שנית, הרופא שניתח אותי הוא רופא הנשים שלי, ד"ר פומרנץ ואני ממש אוהבת את הרופא הזה. הוא מקצועי בעיניי ונראה כי ממש דואג למה שקורה!
הגעתי אליו בעבר אחרי שהייתי תקופה קצרה אצל רופאה. מי שמכירה את הסיפורים הלא נעימים מכל מיני רופאים שעושים לנו טראומות אז היא דאגה לי לטראומות מרופאי נשים ע"י התנהגותה, צורה הבדיקה שלה ואפילו משפטים שהיו לא במקום...
כרגע אני לוקחת פמינט ברצף של שלושה חודשים- לפחות כך סוכם, רק שאחרי החודש הראשון הגוף שלי החליט שהפמינט לא מספיק לו כנראה לדיכוי הווסת וקיבלתי משהו כמו ווסת "בקטנה" עד שכבר הייתי צריכה להפסיק, לתת שבוע מנוחה, ולהמשיך שוב. אני מקווה שהפעם לא תהיינה "פשלות"...
המחשבה של ילדים בלי בעל מפחידה אותי מאוד...אני מעריכה כ"כ את מי שלקחה על עצמה החלטה כזאת אמיצה ולא פשוטה!

תודה רבה

liats80

New member
ברוכה הבאה

מאוד אהבתי את הניק!

אני לא מכירה את הרופא שציינת. אבל טוב שאת כרגע נמצאת על דיכוי.
נראה לי ששווה לתת לגלולות סיכוי נוסף כיוון שלפעמים לוקח לגוף זמן להסתגל.
אם תראי שהגלולות אינן מונעות את הגעת המחזור בחודשיים הבאים כדאי לדעתי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי צורות דיכוי אחרות.
אני מאוד מבינה את הפחד מהבאת ילדים לעולם באופן יחידני. זה מפחיד מהרבה סיבות - האחריות הבלעדית הזו גם מבחינת הגידול עצמו והחינוך אך גם מבחינה כלכלית, התגובות של הסביבה, ועוד ועוד.
זו ממש לא החלטה קלה.
כמו שזואילי כתבה לך יש בנות שכן מחליטות לנסות באופן יחידני ולמצוא את בן הזוג אח"כ. ולפעמים האנדומטריוזיס הוא אכן שיקול חשוב בקבלת ההחלטה הזו.
תראי, אני נשואה כבר ארבע וחצי שנים ומנסה להכנס להריון כשלוש שנים... כך שבן זוג לא תמיד שווה הריון.
אני מאמינה שזו הסיבה שהרופא שלך לוחץ בעניין הזה. פחות בגלל הדיכוי הטבעי והשקט היחסי שההריון יכול לגרום לו ויותר בגלל שלפעמים הדרך להריון אינה פשוטה (לפעמים היא פשוטה וקלה, גם אצל בנות אנדו, אבל לפעמים הדרך מתארכת).
מצד שני, זה שיש לך אנדומטריוזיס לאו דווקא אומר שתהיה לך בעיה להכנס להריון. יכול מאוד להיות שכשתחליטי הכל ילך חלק ובמהירות.
אני חושבת שלא כדאי להוסיף את הלחץ הזה של השגת הריון לבחירת בן הזוג. ברור לי שזה קל יותר לומר מלעשות...

כרגע באמת חשוב שתהיי במעקב ובדיכוי כל עוד את אינך מנסה להכנס להריון.
את ההחלטה אם בסופו של דבר תרצי להכנס להריון ואם זה יהיה עם או בלי בן זוג תצטרכי לקבל לבד... זו החלטה לא פשוטה בכלל, אבל רק את יודעת מה נכון לך!
יחד עם זאת, אנחנו פה... לשמוע, לתמוך, לייעץ...

sunny sky

New member
תודה רבה וכל

מה שכתבת קולע למצב...
הכל קרה כ"כ מהר ואני עדיין מעכלת את החודשים האחרונים.
תודה על קבלת הפנים החמה

פז08

New member
היייייי ברוכה הבאה

האם את נותחת אצל ד"ר פומרנץ שעובד במאיר? אם כן, אני יודעת שהוא נחשב לגניקולוג מצוין. עם זאת, קחי בחשבון שהוא לא מומחה לאנדומטריוזיס. אמנם אין ספק שהוא יודע לנתח בלפרוסקופיה וכאמור גניקולוג מצוין, אבל לדעתי כדאי לך בהמשך לעבור למעקב אצל רופא נשים מומחה לאנדומטריוזיס.
אני אישית ממליצה מאוד על ד"ר שינמן רון שכיום עובד ביחידה לאנדומטריוזיס בבית חולים מאיר.
הוא מקבל שם את לקוחות כל הקופות (עם טופס 17 כמובן) ומקבל את לקוחות הכללית במרכז לבריאות האישה של הכללית בכפר סבא.
יש חשיבות מאוד גדולה להיות במעקב אצל רופא מומחה לאנדומטריוזיס, כי זו מחלה בפני עצמה בתחום הגניקולוגי, ובארץ יש מספר רופאים מומחים לנושא.
יש ערך רב להיות אצל רופא נשים מצוין, אבל במקביל צריך גם רופא מומחה לבעיה ממנה את סובלת.
דרך אגב, אני כל כך מזדהה עם רופאות נשים שדווקא הן לעיתים יכולות להיות אנטיפטיות בצורה בלתי רגילה.........
אני חושבת שכמו בכל דבר, יש רופאים מדהימים גברים / נשים ויש כאלו אנטיפטים ומגעילים, גברים / נשים.
אבל בהחלט לא מבינה את הנהירה של נשים כיום לגניקולוגיות נשים דווקא. זה שרופאת נשים היא אישה, לדעתי, לא הופך אותה לנחמדה יותר / פחות מרופא נשים גבר.
אני שמחה בשבילך שלפחות את יודעת כעת מדוע הרגשת כמו שהרגשת. אין ספק שזה מאוד מתסכל שאת יודעת שעובר עלייך משהו ואף אחד מסביב לא מבין.....

בנוסף אני כל כך מזדהה עם "את צריכה להכנס להריון עכשיו". אני בת 36+, גרושה ללא ילדים, אז דמייני לעצמך את מכבש הלחצים שמופעל עלי..................................................................................................
אז אני שולחת לך
גדול, ומקווה שתחלימי מהר (דרך אגב, לפעמים לוקח גם יותר מ- 3 שבועות להחלמה....) ומאחלת לך שתרגישי טוב.....
אנחנו כאן
לכל הסובלות ואלו שצריכות ייעוץ או רוצות לשתף......
המון בהצלחה

זואילי

New member
בעעע גניקולוגיות...

כמובן שנתקלתי בכמה וכמה רופאי נשים- גברים שהיו זוועתונים מהלכים, אבל הנשים - לקחו בגדול.
אני חושבת שמאז גיל 16 ועד שסופסוף החלטתי לעבור לרופא גבר, "עברתי" אצל כל רופאות הנשים של הכללית באיזור המחוז שלי חחחח. מפלצות אחת אחת.
ואז - רק אחרי האיבחון של האנדו נמצאה צדיקה אחת בסדום, ד"ר מימוני גלית שהיתה באמת נשמה טובה ולא התיימרה בכלל להתעסק בענייני האנדו שלי אלא היתה שם בשביל שוטף ובירוקרטיה ולקח לה איזה שנתיים
עד שנעתרתי לעלות על הכיסא ושהיא תבדוק. (וכמובן היא קיבלה הערה על הציפורניים ומליוני הטבעות שעל אצבעותיה - וגם את זה היא קיבלה בהבנה וחיוך).

בתה"ש - בתקופות המיון ואישפוזים - 2 מקסימות שהיו אז מתמחות גילו פוטנציאל גדול.

לצערי לא זוכרת את שמותיהן ומה עלה בגורלן. אבל לעולם אזכור אחת מהן, שבאה אלי עם חבורת סטודנטים כדי לשמוע מפי המקור על המחלה, והיא סיכמה בפניהם - "אנדומטריוזיס היא מחלה נאסטי".

sunny sky

New member
אכן לוקח יותר מכמה שבועות

או כמה חודשים...
תודה לך על ההכוונה ועל קבלת הפנים

אני לא יודעת אם הרופא שלי נתח במאיר..נותחתי באסותא רמת החייל...
אני מאחלת לך למצוא את כל מה שליבך רוצה - ומהר..

ברוכה הבאה

מבינה אותך לגמריי לגבי המשפט שכתבת "מן הרגשת הקלה מעורבת בתסכול" כי זה בדיוק ההרגשה שאני מרגישה.

תראי אני במצב אחר בחיים שלי [בת 23] אבל להיכנס להריון זה לא החלטה של מה בכך.
להיכנס להריון זה אומר שאת מוותרת על החיים שלך - למשך ה30+ שנים הקרובות, את צריכה יציבות כלכלית, להיות שלמה עם עצמך שזה מה שאת רוצה באמת.
וגם אם היית נכנסת להריון אני מאמינה שזה עושה הקלה למשך 9 חודשי ההריון אבל אחר כך? האנדומטריוזיס נשאר איתך כל הזמן, זה בגוף שלך, זה חלק ממי שאת.
ולכן הריון הוא אומנם פתרון אבל זה פתרון זמני ואת צריכה לחשוב גם על זה.
בעיניי הריון זה משהו שרוצים להיכנס אליו כי באמת באמת רוצים את זה. יכול להיות שאני נאיבית אני רק בת 23
אך זו דעתי.

לגביי העבודה שלך; לצערי הרב יש הרבה מקומות עבודה שאין שם מעגל תמיכה של אנשים.
אבל אם יש לך חברים טובים ומשפחה תעזרי בהם ושהם אלו שיתנו לך את התמיכה שבאמת מגיעה לך!
אנשים שאת מאתרת להם את מה שחווה ואומרים לך "אויי זה שטויות" , "יש דברים יותר גרועים" וכדומה זה אנשים שלא צריך לייחס להם חשיבות! זה אנשים נחותים ורעים שיודעים לתת ביקורת כי הם לא נמצאים בסירה שאת נמצאת בה.

תהיי חזקה והמון המון המון בריאות
!!!!!
אם את מרגישה לבד או את מרגישה שלא מבינים אותך תעזרי כאן בפורום הזה.
אני גם כן חדשה כאן אבל אני כבר מרגישה שזה הבית השני שלי

למעלה