מצטרפת חדשה

talitush

New member
מצטרפת חדשה

שלום לכולם, אפשר להצטרף לביתכם החמים והנעים? אני סבתא חדשה יחסית לנכד אחד בן 10 חודשים. הנסיך המקסים הוא נכד ראשון מכל הצדדים ואתם כבר יכולים לתאר לעצמכם את תשומת הלב שלה הוא זוכה מכולם. רוצה להעלות כאן מעט הגיגים. בתי גרה קרוב יותר להורי בעלה. הם משפחה מקסימה - מכל הבחינות. מאד נחמדים, תומכים, עוזרים ו...קרובים אליהם מאד. באיזשהו מקום אני מרגישה קצת נדחקת הצידה. כמובן שזה לא מתוך כוונה אבל זה מה שיוצא. מכיוון שהם גרים קרוב יותר אליהם, יוצא שהם מתראים יותר גם במהלך השבוע. פעם האמא קופצת לביקור, פעם האבא, פעם הם קופצים לבקר אצלם וכו' וכו'. הם גם משפחה שנהוג בה לחגוג המון אירועים, מסיבות, חגים וכו' - עם המשפחה המורחבת, כך שזה מתווסף. הכל כמובן ברוח טובה ובאמת באמת שאני שמחה שהיא נכנסה למשפחה כל כך מקסימה, רק שבאיזשהו מקום קטן בפינת הלב, אני מרגישה קצת קצת קצת בצד. אני לא רוצה להידחף ולא רוצה לעורר ויכוחים בנוסח "היום אני באה לבקר ולא מעניין אותי שהיא תכננה להגיע" או משהו בסגנון. זה לא האופי שלי ואני לא חושבת שזה נכון לנהוג כך. לא אמרתי לבתי על כך מילה כי אני לא רוצה לעורר אצלה רגשות שליליים כנגד משפחת בעלה. אבל לפעמים קצת קשה לי עם המצב. אשמח לשמוע מכם קצת תובנות או אפילו סתם לחלוק. תודה לכולם.

יומטוב5

New member
אני גם סבתא צעירה יחסית

קראתי את מה שכתבת ואני מבינה את הרגשתך גם אני לפני הלידה שהדחק קצת הצידה כי אני חמה ולא האמא והאמא שבאה יותר ובקשרים טובים אבל מכיון שיש תאומים אני באה לעזור אבל גם באה כאשר מתחשק לי מרימה טלפון ושאלת האם אני יכולה להגיע וגם אם האמא של כלתי נמצאת זה לא מפריע אל תעוררי ויכוחים פשוט( אני לא יודעת באיזה מרחק את גרה) תזמי ביקורים ולדעתי לא צריך להפריע שאותו יום יש עוד מבקרים יום טוב וחג שמח

לפתוח את הדברים מול הבת בחוכמה

תחושת השייכות היא בסיס חשוב במשפחה. ואני לגמרי יכולה להבין את הרצון שלך להיות שייכת בחיי הבת וחתן והנכד. מה עושים? קודם שמים את משפחת החתן בצד ומכסים בשמיכה (למה שמיכה? כי אני פולניה ובלי לכסות בשמיכת פיקה זה לא עובד
). אחר כך בודקים מה את יכולה לתת ברמת היחסים עם הנכד - למשל - את יכולה להגיע פעמיים בשבוע בשעות הערב, פעם אחת בשעות הבוקר. את יכולה למשל - הכין אוכל לכמה ימים ולהביא לבת והחתן כדי להקל עליהם. וכו'. אח"כ את נפגשת עם הבת, מספרת לה שאת מאוד רוצה להיות חלק יותר משמעותי בחייו של הנכד ואת זקוקה לעזרתה (את ההשוואות למשפחת החתן לא לשכוח להשאיר בבית מתחת לשמיכה). את מספרת לה מה את יכולה לתת. את שואלת אותה אם היא צריכה דברים ספציפיים שלא חשבת עליהם ובודקת איך משלבים בין כולם (יכול להיות שהיא תעדיף שתבואי בשעות מסויימות כשהתינוק עדיין ער). אני בטוחה שתמצאו את הדרך שמתאימה לכולם.
מיכל

talitush

New member
תודה על תגובותיכם. אנסה להפנים.

עם דבר אחד אני לא כל כך מסכימה - לבקר כשיש גם אחרים לא נראה לי לענין. אני רואה בזה חוסר התחשבות, ולא מתכוונת לעשות את זה. נכון שאני רוצה לראות את הנכד, וגם את הבת והחתן, אבל מאד מאד נזהרת שלא להידחף. כשיש כמה אנשים זה בלגן גדול. מרגישה שכולם "רבים" עליו ועל תשומת לבו. עובר מיד ליד ומנשיקה לנשיקה. זה לא לענין. אני לא רוצה את זה. מה שכן הייתי רוצה זה יום בשבוע שיהיה שלי. בגדול ניסינו לעשות את זה רק שיש כל הזמן אילוצים שזה זז. אולי אני סתם מנפחת את זה אבל רציתי לחלוק אתכם. אחליק את זה. ואגב - בזמן שהיא היתה בחופשת לידה (ארוכה...) נהגתי לקחת כמעט מדי שבוע יום חופשה (אני עדיין עובדת במשרה מלאה) והייתי אתה והנכד יום שלם. אוי, זה היה כייף אמיתי. רק אנחנו נטו. עזרתי לה כמובן בכביסות, בישולים, סידורים והעיקר - להיות איתה. להקל עליה. לחלוק איתה. זה היה נפלא לכולנו. אבל עכשיו היא חזרה לעבודה וזה אחרת. בסופו של דבר אני מאמינה שבמהלך הזמן נמצא את המינון המתאים לכולם. העיקר לדעתי זה לא לרדת להתחשבנויות והתקטננויות שמעכירים את האוירה. תודה לכולכם.

הדסהש1

New member
אני סבתא ותיקה אבל זוכרת את הבעיה שאת נתקלת

איתה .שנולד הנכד הבכור משני הצדדים חיקנו את השבוע לשניים שכך היינו עם הנכד שווה בשווה. אנני יודעת את המרחק המגורים אבל צריך לדבר ולראות מה אפשר לעשות כדי שלא תרגישי מקופחת.יש בנות שלא רוצות את עזרת החמות או האמהות .אבל תלבני את הנושא עם ביתך.שיהיה לך כיף עם הנכד.

יומטוב5

New member
אולי המקרה שלי שונה

אני והאמא של כלתי שונות מאד אבל חברות מאד טובות ואנחנו גם נפגשות לקפה בבית קפה פעם בחודש חודשים בלי קשר לילדים ועכשיו אחרי הלידה של התאומים כלתי ובני צריכים עזרה אז חילקנו את הימים בשבוע אבל כאשר אני רוצה לראות הילדים בנוסף אני מרימה טלפון ושואלת האם אפשר להגיע ואם האמא של כלתי שתנו שמחות להפגש אני לא מרגישה נדחפת ולא מחלקים את הילדים פשוט נהנות וזורמות אם המצב וטוב לנו ונחמד מרגישה טוב להיות שם כאשר ההורים של כלתי שם יום טוב ותנסי לדבר אם ביתך בהצלחה

למעלה