מצטרפת חדשה

black scar1

New member
ברוכה הבאה

דבר ראשון- כל הכבוד! השאלה השניה שלי היא- את כותבת שאת חושבת כל היום על סיגריות- בבלוג שלך כתבת שאת עורגת לזה. את יכולה לכתוב לי פה- ל-מה ספציפית את מתגעגת בסיגריה? מה סיגריה נתנה לך? (זה לא שאלה רטורית- אני באמת מצפה לתשובה). מה אהבת בעישון? מה הסיגריה נתנה לך? באילו זמנים החלטת לעשן ולמה?

שובי9

New member
אנסה לענות

תודה על הברכות. זה נכון, אני באמת מתגעגעת ואף עורגת לסיגריה. אני בעיקר מתגעגעת לסיגריה שאחרי האוכל והסיגריה עם הקפה... זה היה מן סמן זמן וזה היה גם "טעים"... בנוסף אני מתגעגעת לתחושת העצמאות וההתייחדות עם עצמי שז איפשר לי. כשעישנתי הייתי עם עצמי. לא הייתי אמא באותן דקות וגם לא אישתו של בעלי. זה נתן לי סוג של לגיטימציה ואיפשר לי פסק זמן לעצמי. מקווה שעניתי

שובי 9 היקרה

שלום לך, הגעת למקום הנכון! כולנו כמוך התחבטנו וראייתנו התבהרה אחרי שהפסקנו. כמו שאת אומרת, לאורך חיי העישון שלנו קראנו בשמות כאלה ואחרים להתמכרות שלנו. כל אותם דברים "שהישגנו באמצעותה", הם פשוט תרוצים שסיפרנו לעצמנו ולסביבה כדי להצדיק את המעשה הכל כך מטופש. תנסי לבודד עצמך מהדברים, ולזכור שכל אותם דברים הם באמת חשובים, ואם עד עכשיו היית צריכה להרעיל את עצמך כדי לקבל אותם, מהיום את זכאית לכל אותם דברים מבלי להעניש את עצמך באותה הזדמנות. שיחקת אותה, ניפטרת מהצרה, תפרגני לעצמך, גם אם בהתחלה מוזר, או דורש מימך לשנות את הגישה לכל העניין זהו שינוי לטובה, בירכותי

Mr RK

New member
ברור שהסיגריה עצמה לא טעימה נכון?

אחרת את יכולה פשוט לאכול אותה במקום, ולא תצטרכי לחנוק את עצמך עם עשן :) לגבי זמן עם עצמך, זה דבר חשוב מאוד בלי קשר לעישון סיגריות ואולי את צריכה ליצור אותו בלי קשר לעישון לקבוע זמן 'לבד' שתעשי בו את הדברים אותם את אוהבת לעשות. בהתחלה לעשות דברים ללא הסיגריה מעורר תחושה של משהו לא טבעי, מלאכותי. כמו לשתות קפה (בירה עבורי) מבלי לעשן. אבל עם הזמן הרגשות הללו מתחלפים. אם תחשבי לעומק הדברים, תוכלי לראות שמה שאת מתגעגעת אליו זה לסם קטלני שהורד אותך לאט, תוך כדי כך שהוא פוגע באיכות החיים הימיומית שלך, פיסית ונפשית. יש כל כך הרבה סיבות לא לעשן. אבל אם חושבים על דברים לעומק, אין סיבה אחת אפילו למה כן לעשן צירפתי תמונה לקישור הזה, זה גרף שמתאר מהלך יום רגיל של צורך ניקוטין. הקו הישר מתאר את רמות הניקוטין בדמו של המעשן בשעות שונות של היום. האזור האפור מתאר את האזור שבו עישון סיגריה מבטל תחושות של הצורך בה. כל מה שמתחת לאזור האפור הוא נקודה רגעית של צורך בניקוטין, וכל קו מעל האזור האפור מתאר תחושת היי שהעישון מעניק. תוכלי לראות שלאורך היום הסיבולת היומית מהעישון עולה, כלומר לא משנה כמה עוד סיגריות תעשני לא תחושי מהן טוב. למעשה המעשן הממוצא נלחם רוב שעות היום רק כדי לא להרגיש רע..זה חיים זה?

Mr RK

New member
עכשיו גם חשבתי על אבסורד בעיניין

עישון הסיגריה נותן לך תחושה טובה אישית. אבל למעשה זה לא שהיא גורמת לך תחושה טובה אלה מבטל תחושות רעות של הצורך בניקוטין. המח שלנו (שמחפש תמיד תבניות בעולם סביבו) מקשר לא נכון בין עישון לבין תחושת נעימות. אבל ההיפך הוא הנכון. העישון הוא הגורם לתחושה הלא נעימה רק שהדרך היחידה שאת מכירה כדי להפסיק את התחושה הלא נעימה זה לעשן עוד סיגריה חלק מהמלכוד אורית?

black scar1

New member
אוקי

אז לפחות אחת מהמטרות שזה שירת בשבילך- זה היכולת לקחת "הפסקה". אבל תחשבי על זה בעצם- למה את צריכה את הסיגריה בשביל זה? למה הסיגריה היא הלגיטימציה לקחת הפסקה? אולי תנסי משהו כזה. נניח מתחשק לך לקחת הפסקה - קחי אותה, מה את בד"כ עושה כשאת עישנת סיגריה? מסתכלת דרך החלון? יושבת? מהרהרת? את עדיין יכולה לעשות את כל הדברים האלה. אפילו לצאת החוצה, לשאוף אויר צח. תזכרי שאת אותה תחושה שאת חושבת שהסיגריה נתנה לך, את בעצם לא השגת ממנה- זו רק האשליה שזו היא נתנה לך את זה. מה את אומרת? תתני לזה סיכוי?

שובי9

New member
אתם מדהימים../images/Emo24.gif

תודה לכולכם על החיזוקים. כמובן שכל הטיעונים שלכם הם נכונים, הגיוניים ונהירים לי ביותר. הקושי הוא כנראה הגמילה. הערב כבר השתפר המצב ואפילו לא חשבתי על הסיגריות. עד שאכלתי ארוחת ערב.... עכשיו אחרי שאכלתי זה כן חסר לי
אני לא נכנעת ויודעת שיבור ה"קריז" תוך כמה דקות. ממשיכה בתהליך... האמת שהסביבה (בניגוד למה שמצטייר מהבלוג) מדהימה. בעלי המאושר באדם, מחבק ומעודד, מכין אוכל שאני אוהבת ושולח אותי לשאוף אוויר ומשכיב את הבנות . יהיה טוב.

Mr RK

New member
היה ממש מעניין לקרוא את הבלוג שלך

הוא כתוב נפלא, אפילו מצחיק בחלקים ממנו

שובי9

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif

האמת שמבחינה אחת אני בטוח מורווחת...הכתיבה.

למעלה