מצטרפת חדשה

EphRaTi

New member
מצטרפת חדשה ../images/Emo9.gif

אתמול מצאתי את הפורום ובמקום ללכת לישון קראתי את כל ההודעות בפורום... שמי אפרת - אמא לתאומים גיא ונועם בני חצי שנה ואוגרת כפייתית כלומר - עד לא מזמן הייתי אוגרת המון וכמעט הכל במהלך ההריון עשינו סדר [בעלי ואני] ותרמנו את מרבית הדברים - סירים ישנים, בגדים וכו' א בל - עכשיו צריך לעשות סדר לכן - השבוע עד יום שלישי מטרותי הן סידור המזווה סיום הכביסות כולל קיפול וארגון בארון ועכשיו שאלה אני רוצה להקפיא את הקטניות כפי שקראתי בפורום האם ניתן להקפיא את כל הקטניות? האם אני רק משרה אותן, מייבשת היטב ואז מקפיאה? או גם מבשלת? איך הכי כדאי להקפיא? יום טוב ושבוע נפלא אפרת

טליW

New member
כן, כן וכן...

אני אוהבת להקפיא את הקטניות אחרי ההשרייה, אחרת אני לא חוסכת שום דבר (כלומר, להקפיא חבילה כמו שהיא). הרעיון הוא החסכון בזמן, בגללל שהן דורשות השרייה ממושכת (לפחות השעועיות למינהן וחומוס). אפשר להקפיא את הקטניות מבושלות, אבל לדעתי הן מאבדות קצת מהטעם של התבשיל בהפשרה. יצא לי להקפיא חמין, וגם צ'ילי קון קרנה - שניהם עברו טוב בהפשרה. דרך אגב, אני לא טורחת לייבש היטב את הקטניות לפני ההקפאה, אלא לסנן מהמים (נותנת להן לעמוד קצת במסננת), ואז מעבירה לשקית ולמקפיא. והכי חשוב...... ברוכה הבאה

EphRaTi

New member
טלי תודה רבה ושאלת הבהרה

ניתן להקפיא בשקית של כריכים ולסגור עם גומיה?

טליW

New member
אני מקפיאה בשקית של כריכים ו...

סוגרת עם קשר.
אם השקית מאד דקה, תכניסי 2 שקיות אחת בתוך השניה. פשוט שלא יקרע, וכל השעועיות ימלאו לך את הפריזר.

maybesure

New member
הכי נוח

להקפיא בשקיות עם פס סגר או עם "רוכסן" (אלו שני דגמים שונים). הן קצת יותר יקרות, אבל לקטניות שרק הושרו הן יכולות לשמש למספר רב של פעמים. פשוט אחרי שמרוקנים אותן - שומרים אותן במקפיא. הן עבות ועמידות. הייתרון של הסגר: אפשר לשטח אותן מאחר ואין בהן את הקשר. כשהן שטוחות גם התכולה פחות נדבקת ואפשר להפריד את הקטניות לכמות הרצויה. וגם יותר חסכוני ויעיל במקום. אני מקפיאה בהן גם לחמניות, פיתות, לחם, עוגות שמרים, שניצלים וכו'.

למעלה