מצטרפת חדשה

mei26

New member
מצטרפת חדשה../images/Emo13.gif

אחרי שבוע של קריאה מאסיבית בפורום, עד כדי התמכרות, הגעתי למסקנה שהכי פשוט יהיה להצטרף. קצת רקע... בת 26 נשואה שנה, זה החודש הראשון שלי בלי גלולות והמחזור (שבד"כ אורך 28 יום גם בלי גלולות) אמור להסתיים ביום שבת הקרוב. למען האמת לפני הכניסה לפורום לא הכרתי את חשיבות מדידות החום על מנת לחזות את הביוץ אז החודש התבססתי על הידיעה שהביוץ אמור להיות סביב היום ה-14, בקיצור.... אני מחכה בקוצר רוח לראות אם ה"מכשפה" כמו שקוראים לה פה, תגיע ביום שבת. סתם כדי לשתף, היו לי כבר ביום ראשון כאבי מחזור בלי מחזור וביומיים האחרונים יש לי הפרשה חומה בהירה שרואים רק בניגוב, אני יודעת שזה יכול היות התחלה של מזחזור או לא!!! שיהיה לכולכן הרבה בהצלחה וכמובן גם לי

blue4u2

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

שיהיה בהצלחה, קל ומהירררררררר

tooltool

New member
ברוכה הבאה../images/Emo8.gif ומאחלת לך השארות קצרה

פה... זה לא נגדך פשוט זה הפורום היחיד שמאחלים בו לעבור לפורום הריון. מקווה בשבילך שהמכשפה לא תגיע ביום שבת

mei26

New member
../images/Emo51.gifעל הברכות אבל...

לצערי ה"מכשפה" הגיעה גם הגיעה ואף הקדימה ביום, פשוט נהדר להתחיל ככה סופ"ש לא? לא נורא, אמנם קיוויתי אבל אני יודעת שזה די נדיר להיקלט בחודש הראשון ננסה שוב החודש הפעם אני גם אעקוב אחרי החום, כבר הכנתי לי טבלה וגרף, בקיצור אני באה בכוחות מחודשים ל"משימה".

מגלשה

New member
לא נורא...

בפעם הבאה!!! ברוכה הבאה ותהני מהתקופה מרובת ה
(אין אמוטיקון לXיוXXים)...

תות בר

New member
לא יאומן

אני בדיוק באותו מצב. לקרוא עליך זה כמו לקרוא על עצמי ולכן גם אני החלטתי להצטרף. גם אני בת 26 נשואה שנה הפסקתי גלולות לפני חודש והמחזור הגיע באותו אופן (לי היה ברור שקיבלת בסוף). רק אצלי דבר אחד שונה - אנחנו בנתיים לא מנסים ממש להכנס להריון. רק מטהרים קצת את הגוף לקראת המרוץ שיתחיל אפשהו בדצמבר הבא. אבל נחמד לקרוא....

mei26

New member
../images/Emo9.gifאני שמחה בשבילך שאת

לוקחת את זה באיזי, ומקווה שכשחתליטו שאתם באמת רוצים אז ילך לכם בקלות שיהיה בהצלחה

תות בר

New member
בדיקות גנטיות

בדיוק עכשיו סיימתי לקרוא את כל הנושא של הבדיקות גנטיות... יש לי כמה דברים להעיר ובסוף גם אשאל שאלה. כמי שלא גרה בארץ אני יכולה לספר לכם שנושא הבדיקות הגנטיות שאין ספק שהוא "להיט" בארץ ממש לא "תופס" בהולנד. זה נורא מעניין לראות שרופאים נוקטים גישה שונה לחלוטין לגבי כל נושא "לקראת הריון" ו"הריון ולידה". אותי מפחיד ללכת לפי הלך הרוח ההולנדי שאומר שכל עוד הורים הם לא בסיכון (לא באים ממשפחה שבה יש מחלות למשל) אין סיבה להכנס ללחץ...... גם לידה כאן אגב ברב הפעמים היא ללא אפידורל (כגישה) ואם אפשר נעשית בבית!!!! (הצוות מגיע הביתה....).ומצד שני (ויש לי דווקא הרבה השכלה בנושא- אני מגיעה מהתחום של החינוך המיוחד) אני שואלת על מה הלחץ? אני לא רוצה להלחיץ אף אחת אבל הידעתן שלקויים "קלים" כגון לקויות למידה נפוצים היום יותר בגלל שיש יותר פגים, בגלל לידות בואקום ודברים בסגנון? לא שזה משנה, תגידו, במילא אתן לא יכולות לשלוט על זה. נכון!!! אבל עדיין... בקיצור, אני לא יודעת מה התשובה לגבי השאלה האם לעשות בדיקות גנטיות או לא. אני רק רוצה להציג את דעתי (שאינה נשמעת כאן כל כך ולכן אני משמיעה אותה...) שאינטואיטיבית מרגיש לי לא נכון כל הבדיקות האלו. ובכל זאת...על כל מקרה שלא יהיה יש לי שאלה: מה לגבי זוגות שכל אחד מבני הזוג מעורב? האם לדעתכן אנחנו צריכים לעשות את הבדיקות? סליחה על הכבדות אבל זה באמת משהו שמעסיק אותי בשלב הזה....

פּוֹנְג

New member
הבדיקות האלו לא נועדו על מנת לאתר

ליקויי למידה אלא מ ח ל ו ת קצת מוזר לי שלא שמת לב לזה אם קראת את הנושא של בדיקות גנטיות. עם ליקויי למידה כולנו נסתדר. מדובר על מחלות וליקויים בהתפתחות שבגללם עושים הפלות, זה לא משהו שכדאי להקל ראש בו. יכול להיות שבהולנד פחות מקפידים על כך משום ש (וזה ניחוש בלבד, אני באמת לא יודעת אם זה נכון) הרכב האוכלוסייה שם הוא פחות מגוון. כמה יוצאי מזרח יש בהולנד? וקרוב לוודאי שהזוגות רובם הולנדים ויש פחות זוגות מעורבים. אבל שוב - זו רק השערה.

תות בר

New member
בדיקות גנטיות

שלום פונג מי אמר לך את מה שאת אומרת לי? רופא? חוקר? אני לא מטילה ספק בעובדה שאת אומרת את הדברים שאת אומרת כי בדקת או שמעת ממקור מוסמך. ואני אומרת דבר אחר - גם הרופא או מי שלא יהיה הלך לאוניברסיטה ולמד את הדברים האלה כי המרצה שלו למד אותם במקום אחר. הוא לקח מחקר - מצאו בדיקה לאיתור מחלה. יופי. ומה ההסתברות למחלה הזאת? האם צריך לעשות את הבדיקה באופן גורף? שוב את זה לומדים באוניברסיטה. ושוב תלוי לאיזה אוניברסיטה הולכים ובאיזו גישה דוגלים בה? ברור לי לגמרי מה נועדו הבדיקות הגנטיות למנוע. יש הבדל בין לשמוע על כל המחלות לבין לדעת באמת מה ההסתברות לכל מחלה. ההשוואה נעשתה כיוון שמבחינה הסתברותית הסיכוי לאותן מחלות הוא מזערי (כל האוכלוסיה של החולים כוללת 3% וזה גם עם להתפרע...) והנה כולם לחוצים מזה. ולגבי ליקוי למידה שצצים כמו פטריות ביער אף אחד לא נרתע. אז צריך לקחת כל דבר בפרופורציה..... זה מה שניסיתי לומר. ובאשר להערה על מגוון האנשים.... עושים את הבדיקות האלה, תשימי לב, עבור אוכלוסיה הומוגנית (אשכנזים, יוצאי עירק, מרוקו, הודו, הולנד וכו' או בגדול - יהודים) ולא עבור אוכלוסיה הטרוגנית. העם ההולנדי מעצם ההגדרה של עם גם ההוא הומוגני ולכן בתיאוריה גם הם צריכים לעשות הבדיקות (על אחת כמה וכמה שהם אינם באים מכל קצוות תבל).... אז מה אמרתי שלא מצא חן? רק שעל הכל צריך להסתכל בעין ביקורתית. ואם יש תשובה כזאת החלטית זה נראה לי תמוה...וצריך לתת הלגיטימציה גם לדעה הזאת בלי להגיד: "זה חוסר אחריות...", "מה שבטוח בטוח...". כי נראה שבפורום בנות לא יכולות להביע את דעתן לגבי הצד השני של המטבע.

קובולט

New member
לתות בר על בדיקות וכו'

עד כמה שאני יודעת בכל ארצות ארופה על מנת להתחתן צריכים החתן והכלה לעשות בדיקות דם!!!!! אלו בעצם הבדיקות הגנטיות שאנחנו עושות פה על חשבונינו ולא על חשבון המדינה. באופן כללי כאישה שעברה הפלה בגלל אי התפתחות של העובר לא בגלל מחלה גנטית, אני יכולה להגיד לך שאם יש אופציה לבדוק זה מומלץ יש לי חברה שלאחר הכניסה להריון גילו שגם היא וגם בעלה נשאי טיי זאקס (הבדיקה היחידה שממנים פה בארץ) הסיכוי שלה ללדת ילד עם פיגור שיכלי הוא אחד ל-4 בלידה הראשונה וכנראה שלא ינסו אח"כ עוד כי אז הסיכוי עולה הריצות למי שפיר כדי לעושש את הסטיסטיקה מאוד מיותרת זה מאוד לא נעים וכל ערב אני מתפללת בשבילה לבן בריא. אז דקירה קטנה למען השקט הנפשי שווה הרבה

פּוֹנְג

New member
עצרי שנייה

איך מהדברים שכתבתי הסקת מסקנה ש"כי נראה שבפורום בנות לא יכולות להביע את דעתן לגבי הצד השני של המטבע. "? הפורום כאן פתוח לכל דעה מלבד דעות הפוגעות בציבור או בכותב בפורום, ופירסומות. אז ... ולעצם הדיון. ההסתברות מאד מאד נמוכה, נכון אבל הורים שמגדלים ילד חולה באחת מהמחלות הללו, לא מעניינת אותן ההסתברות, מבחינתם ההסתברות היא 100%. האם את (חס וחלילה) מוכנה להיות אחת מה-100%? אני ועוד הרבה אחרים לא מוכנים והמחיר שאני משלמת עבור השקט הנפשי שלי היא דקירה. (וקצת כסף) ואני בטוחה שבמקורות הנכונים אפשר לקבל את הסטיסטיקות המדוייקות. אם יש מישהו שמוכן לקחת על עצמו גידול ילד שבגיל 10 יגמור את חייו ועד אז יסבול בהדרדרות התיפקוד המוטורי (cananan) או לגדל ילד שכל חייו יצטרך לעבור טיפולים רפואיים (גושה) ואני יכולה להמשיך כך עם כל המחלות שניתן לאתר בבדיקות הגנטיות (כמו שהופיע בקישור שציננתי קודם לכן). שלא יבדק. האמיני לי שקופות החולים כאן ממש ממש לא ממהרות לתת השתתפות כספית לבדיקות שהם לא חושבים שהן חיוניות. ראי ערך הדיון שהיה לנו פה לא מזמן בקשר לבעיית קרישיות היתר - בעייה שגורמת להפלות חוזרות ונשנות אבל קופות החולים והרופאים לא ממליצים ולא מספרים לאף אחת על קיום הבדיקה הזו אלא רק אחרי שהיא עברה 3 הפלות. (גם המדינה לא ממש מוכנה להוצאה הכספית הכרוכה בטיפולים שכאלו, אבל נעזוב כרגע את המדינה בצד משום שאחרי הכל אין חובת עריכת הבדיקות הללו) אגב - X שביר הוא גן הגורם בין השאר לקשיי למידה, אותם דברים שאותך הטרידו בהודעה הראשונה שכתבת, אז למה לא לעשות את הבדיקה הגנטית הזו? בקיצור, להסתכל בבקורת - כן, אבל לא כשמדובר בסיכונים הללו. לא לעשות באופן עיוור את כל הבדיקות כשאין צורך להן - כן, אבל לעשות מה שצריך.

תמרלה

New member
אדם באמונתו יחייה!

לכל אחד יש אמונות, ערכים, דעות וצרכים שונים - וכל אחד פועל לפי הערכים שלו ואין פה שאלה מי צודק? כי מה שנכון לי זה לא הנכון של תות-הבר למשל או של פונג כי כל אחת פועלת לפי מה שטוב בשבילה, ומה שהיא בוחרת וזה מה שחשוב, כל אחת בוחרת איך להתמודד עם נושא ההריון ומה לעשות לפי מה שהיא בוחרת ומחליטה לעשות, אז יש מיליון בדיקות - אחת בוחרת לעשות 50% ואחרת 100% ואחרת לא לעשות בכלל! ואין פה שאלה פילוסופית או מי צודק ! אתן מעט נסחפתן בעיניין, מה שלדעתי חשוב שלכולן יהייה את המידע הנכון ואז יחליטו מה מתאים להן! יש מי שמחליטה לעשות גם מי שפיר גם שקיפות עורפית גם סקירה וגם חלבון עוברי -למה ???? כי זה מה שהיא בחרה בשביל השקט הנפשי שלה, בגלל שזה מה שהרופא המליץ לה ! זה לא משנה בכלל למה! כי כל אחת בוחרת מה לעשות ומתי. מעניין אם יש מחקר ( בטוח יש ) מה אחוז הילדים שנולדו עם פיגור או כל פגם אחר -בישראל ומה בארצות אחרות? אז בנות מה שחשוב זה שכולנו נהייה בריאות ונביא ילדים בריאים נכון? זה מה שכל אחת פה רוצה - אז כל אחת תבחר את הדרך שלה, ושיהייה לכולנו בהצלחה

תות בר

New member
תודה על ההבהרה. זה מה שניסיתי לומר

ובאמת בהצלחה לכולן ורק פשושים בריאים...

mei26

New member
ההיבט הפילוסופי

אם אני מבינה נכון יש לך בעיה מצפונית עם ביצוע הבדיקות, אני לא יודעת כמה זמן את חיה בהולנד, אבל מה שבטוח את המצפון ההולנדי יש לך... במקרה בעלי הולנדי ועל כן אני מכירה קצת את התרבות ואני יודעת ששם יש התנגדות רצינית להפלות, וזו עוד סיבה מבחינתם לערוך כמה שפחות בדיקות מקדימות, איך אומרים, מה שאתה לא יודע לא מזיק לך... אני באופן אישי דווקא בעד הבדיקות, קודם כל חשוב לדעת אם יש סיכונים ולצמצם בכך את הצורך בביצוע בדיקות חודרניות כמו מי שפיר במהלך ההריון, דבר שני במידה ומתגלה כי אכן יש סיכון לאחת המחלות, למה לא לדעת מראש? אני מאמינה שהטכנולוגיה מציעה לנו את האפשרות לצמצם את הסיכוי להביא לעולם ילד חולה במחלה שתפגע בהתפתחות שלו ו/או בסיכויים שלו לשרוד ולמה לא לנצל את זה? אני בטוחה שכל אחת מאיתנו תאהב את הילד שלה בין אם בריא ובין אם חולה (טפו..טפו..טפו..)באותה מידה. אבל אם אפשר לדעת מראש אש למה לא? למה לקחת את הסיכון שגם הילד וגם המשפחה יעברו סבל שהיה אפשר למנוע? כמובן שישנן מומים שלא ניתן לאתר לפני הלידה וכמובן סיבוכים במהלך הלידה שעלולים לגרום למומים, אבל זה כבר באמת משהו שאי אפשר לחזות. טוב, זה היה קצת ארוך, זו דעתי, אבל לאף אחד מאיתנו אין חזקה על השכל וההגיון, לכולנו יש, תודה לאל, את זכות הבחירה וכל אחת תעשה בסוף את מה שהיא רואה לנכון. מקווה שהנאום שלי לא עשה לאף אחת יותר מידי שחור... ותות בר, אני בטוחה שבסוף את תגיעי להחלטה הכי נכונה בשבילך

למעלה